Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boje sie

konflikt syna z ojcem

Polecane posty

Mam problem. Mojego chłopaka ojciec lubi sobie często wypić, co prowadzi to do kłótni między nimi.... Bardzo mnie martwią te konflikty. Powodów nie brakuje... np. dziś mój chłopak (m.ch.) poprosił go żeby coś zrobił wokół domu, ojciec się zgodził, a że m.ch. musiał na kilka godzin wyjść gdzieś to nie mógł go przypilnować i jak wrócił to robota była ruszona ale nie skończona a ojciec pijany.... Reakcja prosta: złość, nerwy i niszczenie zdrowia. Takich sytuacji jest wiele. Czasami sie boje, że m.ch. któregoś razu nie wytrzyma i coś mu zrobić. Ojciec rzadko mu pomaga, a jak coś zrobi to co to nie on. Nie wiem co robić, a samo pocieszanie typu \"nie denerwuj się\" lub \"będzie dobrze\" to za mało.... Co ja mogę zrobić???

proszę o jakieś rady... może ktoś jest w podobnej sytuacji???

Gość co my mozemy poradzic
powinien leczyc alkoholizm, to podstawa

czy jest moze taka mozliwosc zmuszenia go lub sa jakies sposoby na takich ludzi,ktorzy nie chca sie poddac dobrowolnemu leczeniu??

wlasnie marzenie.... jestesmy mlodzi, ja mam 19 lat a chlopak 20. tylko ze w tym jest jeszcze problem ze moj chlopak robi remont domu tam gdzie mieszkaja jego rodzice i chce zebysmy tam razem zamieszkali... tylko jego ojciec pomimo tak mlodego wieku mojego chlopaka robi z niego strzepek nerwow;/

ja nie chce, jak na razie migam sie tym, ze pojde gdzies na studia i tam bede mieszkac i pracowac...tylko szkoda mi mojego chlopaka, bo widze jak sie stara i ile wklada w to serca,czasu,starn i sily....

Praca i wspólne,, skromne mieszkanie, to chyba jedyna szansa. Taki toksyczny rodzic może tylko zaszkodzić Waszemu związkowi. Życzę szczęścia:) 🖐️

Gość idźcie na swoje
z mieszkania z teściami nigdy nie wynika nic dobrego a do tego jeszcze pijak w domu to już tragedia

Gość tak idźcie na swoje

oki spoko,tylko do tego jeszcze minie troche czasu,a mi chodzi o to co moge teraz robic, jak pomoc mojemu chlopakowi?

Gość tak idźcie na swoje

pójdę.... ale co mam teraz odpowiadać chłopakowi jak znów dojdzie do sprzeczki miedzy nimi???

mi chodzi jak moge teraz mu pomóc??? powtarzam to juz któryś raz....