Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmar..

Za 2 tyg. ślub a ja nie mogę znaleźć świadectwa z kursu przedmałżeńskiego !!

Polecane posty

Gość koszmar..

Jakieś 10 lat temu w szkole średniej mieliśmy serię nauk przemałżeńskich. Ksiądz rozdawał nam świadectwa na końcu. To świadectwo leżało sobie w pudełku przez 10 lat i 3 miesiące temu wyjęłam je i się chwaliłam rodzicom ze nie muszę już iść na taki kurs bo mam takie świadectwo. Minęły sobie 3 miesiące, a ja byłam mega zapracowana i nie zajmowałam się już tym. Teraz kiedy trzeba iść do księdza u mu zanieść już wszystkie papiery to szukam tego świadectwa po całym domu i nigdzie nie mogę go znaleźć. Szukam go już od trzech dni i po tych trzech dniach jestem wrakiem człowieka. Przetrzepuje cały dom, metr po metrze już normalnie podłogę chce odrywać, ale nie ma! Mam już dość. Rodzina mi mówi żeby poszła załatwić duplikat, ale ja nawet nie pamiętałam jak się nazywał ten ksiądz który nas uczył. W końcu przypomniało mi się jego nazwisko i mnie olśniło że może ten ksiądz się zalogował na najsłynniejszej obecnie bazie danych na naszej-klasie. No i rzeczywiście szok. Był tam. Tylko że teraz mieszka w Niemczech i raczej po duplikat do niego nie pójdę :( Po prostu załamało mnie, roztelepało z nerwów. Czy ksiądz moze nie udzielić mi ślubu jeśli nie doniosę mu tego świastka ? Okropnie się zdenerwowałam tym wszystkim. Ślub już za dwa tygodnie.

Gość dorota9999
hej , spokojnie , spróbuj skontaktować sie z księdzem lub osoba świecką która przy parwafii w której bierzecie slub udziela nauk, może wystawi ci " tak na słowo że odbyłaś"