Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnuchna1111

Jak pozbyć siefarby z włosów?

Polecane posty

Gość czarnuchna1111

Zafarbowałam jakiś czas temu włosy na kolor czekolady. (farbą Londa, jedyną jaka się mi łba trzymała) Wyszedł prawie czarny, ale podobał mi sie (teraz farba już się \"sprała\" i jest bardzo ciemny brąz po prostu:)). Problem jest natury tej, że wyhodowałam spore odrosty, ponieważ chciałam wrócić do swojego naturalnego koloru (tj. brąz, jasny raczej, nawet bardzo ciemny blond...). Wygląda to okropnie, nie mogę wytrzymać, ale nie chce w celu pozbycia się odrostów znowu farbować na ciemno. Fryzjerka powiedziała mi, ze ona nic z tym nie zrobi, że przy czarnym kolorze jedyne wyjscie to obciecie włosów (a tego nie chcę). Kolejna fryzjerka również odmowiła przeprowadzania zabiegów na tym co nazywam włosami (są naprawde koszmarne, słabe i cienkie, ale nie chce obcinać nadal). Czy którejś z was udało się pozbyć czerni z włosów w jakiś sposób? Czy już nie ma nadziei i do końca życia bede farbe na łeb wylewać? Probowałam farbować odrosty na kolor o ton jaśniejszy, ale efekt nie był powalający.

Gość szalonamorwa
idz do dobrego fryzjera z jakiegos duzego salonu i popros o dekoloryzacje - dobry fryzjer bedzie wiedzial o co chodzi ;)

Gość czarnuchna1111
byłam w 2 takich właśnie fajnych dużych salonach, ale panie fryzjerki powiedziały, że one się tego nie podejmą, bo moje włosy są zbyt słabe na takie zabiegi... I tu jest problem...

Gość ja odpowiem
no i dobrze, ze nie chca, to by bardzo zniszczylo. i tak bys musiala obciac! ja tak mialam, ale odrosty byly straszne ze 2 miesiace, pozniej farba blakla coraz bardziej i roznica sie zacierala, zwlaszcza, ze nowe wlosy zazwyczaj rosna nieco ciemniejsze, gdyz te dluzsze (starsze) byly wyplowiale m.in. przez slonce.

Gość czarnuchna1111
Dzieki... Już nie mogę wytrzymać, pare razy sie złamałam i farbowałam sie znowu na ten mój prawie czarny... i nie chce po raz kolejny... farba lekko zeszła ale cały czas jest baaardzo ciemna i z tego co zaobserwowałam-jaśniej nie będzie. skręca mnie od patrzenia na to, naprawdę nic się nie da zrobić? Różnica między odrostami a farbowanymi włosami jest dośc wyraźna. Może istnieją jakieś delikatniejsze szampony dekoloryzujące do wielokrotnego stosowania w domu? w tej sytuacji jestem gotowa zdobyć się nawet na cierpliwość...wyjątkowo:)

Gość trzeba zjesc kupe