Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ja cie nie mogeeeeeeeeeeee

Zadanko z matematyki !! HELP

Polecane posty

Oblicz promien okręgu wpisanego w trójkąt rownoramienny. Dlugosc przekątnej opuszczonej na przeciwprostokątną wynosi 3 help :O

Gość taka prawda...*
to jest trojkat rownoramienny prostokatny?

tak

próbowałam już z pitagorasa czyli biorąc połowe podstawy która jest przekątną kwadratu i coś mi nie wychodzi :O ...

Gość morze wspomnień
cos dziwne to zadanie jest

Gość taka prawda...*
oblicz z cos i tg bok tego trojkata i przeciwprostokatna. nastepnie narysuj odcinek od srodka kola do wierzcholka jednego z katow ostrych. i teraz mozesz policzyc ten promien x np. z tw. sinusow dla obu trojkatow jakie powstaną po narysowaniu tego odcinka. jeden o kacie alfa, drugi przylegly o kacie 45 - alfa, oraz ten pierwszy o boku 3 i x, i drugi o boku x. tak to chyba da sie zrobic

Gość m.a.t.e.m.a.t.y.k
Trójkąt nie ma przekątnej. To jakiś bełkot.

przenies sobie figury do ukaldow wspolrzednych poprowadz druga dwusieczna kata (bo wysokosc jest jednoczesnie dwusieczn akata) zrob ukald wspolrzednych i go roziwac wyjdzie ci para liczb i bedziesz musiala obliczyc odleglosc od ktoregos ze znanych punktow :)

Jakie to "prawidłowe": jak po długim weekendzie zostało parę godzin do szkółki i ewentualnej odpytywanki - wszyscy nagle pracownicie się robią, i o tym że mają zeszyty sobie przypominają

kiedys czlwoiek musi odpoczywac, wiec twoja uwaga jest glupia :| no choc moze i tak teraz uczniowie sie obijaja ale wiekszosc ludzi zostawiaa sobie robote na pozniej. ja tez dopeirod zisiaj sie ucze do kolokwium i zaliczen :P

Gość halodfgdgfgdgdfg
przeciwprostokąnta w trójącie równoramiennym ? a co to takiego? mi sie wydaje ze jest tylko w prostokątnym

Gość a ja wiem już
obliczyłam!:P

Gość a ja wiem już
wylicz najpierw boki tego trójkąta a pozniej podstaw i oblicz ile ma koło i wylicz jego promień!bułka z masłem

Takie wszystkie jesteście mądre a nie znacie podstaw geometrii. U mnie każde dziecko na podwurku wie co to jest przeciwprostokątna