Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkusha

Suknia z tiulu czy nie?

Polecane posty

Gość anetkusha

Na innym forum czytałam, że SUKNIE WYKONANE Z TIULU NIE MAJĄ SZANS NA DOTRWANIE W CAŁOŚCI DO KOŃCA WESELA, bo bardzo łatwo jest je podrzeć i wystarczy, że ktoś na nią nadepnie. Mi również bardzo podoba się suknia Demetrios 938, ale teraz zastanawiam się czy warto taką kupować. Coś w tym musi być, bo nawet na stronie Demetrios jest notka ad. wypożyczania sukien ślubnych i napisali, że sukien wykonanych z tiulu nie wypożyczają. Zależy mi na dobrym stanie sukni, ponieważ kilka dni po ślubie będziemy mieli zdjęcia w plenerze, a zresztą kto chciałby mieć podartą suknie na ślubie? Co myślicie o kupnie sukni tiulowej? Warto czy nie?

ja szyję na wypożyczenie suknię z tiulu obszywanego koronką i mam coraz więcej wątpliwości czy to był dobry pomysł - panie w salonie właśnie nie chciały początkowo przystać na taką opcję, a też planuję sesję w plenerze kilka dni po weselu - czy ktoś ma doświadczenie z tiulowymi sukniami? jest szansa, że wytrzyma trudy wesela?

Gość dorota9999
cześc , dziewczyny mam do sprzedania suknie z kolekcji PRONOVIAS model LORNA, cena w salonie 3390 , sprzedam za 1700 PLN , info i fotki doślę na @, kontakt w tej sprawie szymanskad@o2.pl

Ja miałam suknię z tiulu i powiem tak: suknia była lekka i fajnie wirowała w tańcu, ale nie było szans żeby ktoś na nią nie nadepnął. Miałam kilka dziur po obcasach i nawet jedna babka się po prostu wywaliła w tańcu, bo zahaczyła obcasem o moją suknię:-D Suknię wypożyczałam, ale nie było w salonie żadnych problemów z powodu uszkodzeń. Demetrioskę o której mowa, kojarzę, bo ją mierzyłam w salonie, była podobna jak moja, i myślę że można zaryzykować, bo jest piękna. W sumie każdą suknię można podeptać, a ja wiem na pewno że moje tiulowej "księżniczki" nie wymieniłabym na żadną inną, bo wyglądała pięknie, i nawet goście z zespołu mi się pytali ile taka suknia kosztuje:)

moja przyjaciolka miala suknie Pronovias - Jupiter. suknia sliczna, niestety teraz do niczego sie nie nadaje bo ten tiul calkowicie zniszczony:) ja bym sie bała.

Miałam galaxy, tiul po weselu był poszarpany i podarty ... ale nie planowałam zdjeć po weselu więc było mi to obojętne czy jest podarty , a suknie wyczysciłam i sprzedałam. Wiem że nowa właścicielka wymieniała tiul, bo był bardzo zniszczony.

ja tez bede miała tiul ale jakos jestem spokojna :) na weselu kazda suknia moze sie zniszczyc a zdjecia ( ktore ja tez bede miala w plenerze po weselu) mozna wyretuszowac ;)

ja tez mam z tiulu na dole :P ale sie nie boje, bez przesady, jak tanczy mloda to przewaznie albo sama na srodku albo goscie robia jej duzo miejsca kolo siebie. a nawet jak sie podrze tom mozna delikatnie zacerować :P

Luzik, jak ja wychodziłam na parkiet, to ludzie sami się rozstępowali, zeby mi przypadkiem sukni nie uszkodzić, i może dlatego nikt inny poza mężem i ojcami weselnymi ze mną nie tańczył, z czego się akurat bardzo cieszę:-D Od razu się robiła luka w tłumie, jak pani młoda szła tańczyć:-D Mam jedno zdjęcie jak tańczymy pod rękę kręcąc się w kółko, i suknia zamiata pół sali:)

Gość ja miałam z szyfonu
i też zaraz teściowa mi na nią wlazła i wydarła dziurę w trenie, z przodu sama sobie oderwałam obszycie, pętelka na tren notorycznie się urywała, od gorsetu odkleiła się jedna z aplikacji a jeszcze chlapnęło mi się czerwone wino na dekolt :P ale spoko, usterki nie były zauważalne dla niewtajemniczonych a ja z uśmiechem wspominam wpadki.

Gość groszeczek
zawsze tiul sie popruje mojej bratowej suknia oberwala sie juz na samym poczatku jak schodzila ze schodow w swoim bloku stanela na tiulu obcasem i ...wiadomo co najgorsze to moj brat pan mlody jeszcze jej nie widzial zobaczyl ja w oberwanej u dolu sukni moja szwagierka oberwala dol sukni nieco pozniej bo dopiero w kosciele gdy wstawala i tez przytarasila suknie i nie tylko one bo wszedzie gdzie bylam to mlode przed przyjazdem na sale juz mialy poprute suknie ale ja sie tym nie przejmuje tez bede miec suknie z tiulem i napewno go oberwe wazne zebym sie dobrze bawila...