Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MInikiraka 17

Mam 17 lat i jeszcze nie mam miesiaczki!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość MInikiraka 17

I wstydze sie z tym ojsc do ginekologa; przed mama udaje ze mam i aplikuje sobie tampony, itd... Co to moze byc?

Gość powiem ci co wiem
wstydzi się dziewczyna to zrozumiałe

Gość idz do ginekologa bo możesz
mieć problem !!!

Gość maranikala
do lekarza i to biegiem !!!

Gość powiem ci co wiem
Zaburzenia wymagające leczenia lub innych form pomocy Pierwotny i wtórny brak miesiączki Pierwotny brak miesiączki rozpoznaje się, gdy pierwsza miesiączka nie występuje po 16 roku życia lub u dziewcząt młodszych poniżej 16 roku życia, gdy rozwój piersi i owłosienia łonowego jest pełny. Wtórny brak miesiączki to brak krwawienia przez okres dłuższy niż 6 miesięcy. Najczęstsze przyczyny to: - zaburzenia czynności podwzgórza i przysadki (guzy, wady wrodzone) - zaburzenia czynności jajnika (np. zespół Turnera) - wady rozwojowe narządów płciowych (np. zrośnięte: błona dziewicza, pochwa, macica) - inne przyczyny (np. przewlekły stres, depresja, przyjmowanie narkotyków, choroby tarczycy)

Gość MInikiraka 17
Ale i ja ni bede mogla miec juz dzieci?!Ja tego nie rozumiem no prosze napiszcie mi naprawde bo sama sie boje pojsc i powiedziec mamie i ginekolowi

Gość powiem ci co wiem
nie jest powiedziane, że nie będziesz mogła miec dzieci. Na razie powinnaś powiedzieć o tym mamie i podjąć leczenie http://www.e-manus.pl/disease,id,34,type,0,pierwotny_brak_miesiaczki.html

Gość MInikiraka 17
Nie bo juz sama nie wiem :-( To jak mam penisa to powinnam miec miesiaczke czy nie?!

Gość powiem ci co wiem
żartujesz sobie czy podszywa ktoś pod ciebie

Gość ktos12345
idz do lekarza z matka bo moze to sie zle skonczyc mama to zrozumie nie bedzie zla a nie ma co sie wstydzic tylko trzeba wyleczyc to i bedziesz miec problem z glowy...