Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kika1417

Przedłużenie miesiączki, a antykoncepcja.

Polecane posty

Witam! Zaczęłam brac tabletki antykoncepcyjne 17.05 wraz z pierwszym dniem miesiączki. Okres mam do dziś (25.05) To już 9 dni. Zdarzało się, że moja miesiączka trwała 6/7 dni, ale nigdy 9. Owszem troche osłabła, ale nie zanosi się na jej zakończenie. Poza tym najprawdopodbniej nabawiłam się zapalenia przewdou moczowego. To częste w trakcie miesiączkowania na dodatek tabletki mogły zmienić mi ilość hormou odpowiadającego za utrzymanie właściwej flory bakteryjnej narządów i stąd to zapalenie. Naprawdę niechętnie zapatruje się na wizytę u ginekologa. Pomóżcie. Czy ktoś miał kiedyś taki problem?

Ja tak miałam, byłam kilka miesięcy po poporodzie i jak ty zaczęłam brać tabletki w pierwszym dniu miesiączki - no i jak tą paczkę kończyłam to okres jeszcze miałam, trwał on około 22 dni, byłam u lekarza, zbadał mnie i powiedział że wszystko jest ok. Po tygodniu zaczęłam kolejną paczkę i tak historia nigdy się nie powtórzyła

Gość dosia 2344433426
witam 7 lipca mam wyjazd i mam nie regularne miesiączki różnica jest bardzo duża 10 dni i prawdo podobnie mogę dostać tego 7 na wczasy a jak każda kobieta chce się czuć dobrze a więc poszłam do ginekologa i poprosiłam go o przedłużenie miesiączki by w tym dniu co będę na wczasach jej nie mieć przepisał mi tabletki antykoncepcyjne i 3 tygodnie przed 7 mam ****arć i tak długo jak będę chciała i po odstawieniu dostanę ?? czy mogę być pewna że nie dostanę miesiączki jak będę brać te tabletki proszę o poradę :(

Gość gość
jeśli mam być szczera to branie tabletek tylko na takie okazje żeby sobie przesunąć okres to jest wielce ryzykowne. Pierwsze 3 miesiące tabletki się przystosowują do organizmu i zachowanie organizmu jest nieprzewidywalne. Krwawienia, plamienia, czasami drętwienia kończyn, wystarczy poczytać tematy o pierwszych objawach przy tabletkach. Kiedyś właśnie wpadłam na ten sam pomysł przed ślubem żeby sobie przesunąć i znalazłam na ślubnym jeden taki temat. I tam dziewczyny szczerze odradzają tabletki anty chyba że się je już dłużej bierze albo że się zacznie parę miesięcy przed.