MagdalenaX 0 Napisano Maj 26, 2008 Co może oznaczać za wysoki poziom progesteronu? Mój wynik to 25.4 ng/ml. To podobno norma dla I trymestru ciąży. Tylko, że ja na 90% nie jestem w ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 26, 2008 To ważne, proszę o informację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dr HOUSE 0 Napisano Maj 26, 2008 zrób beta HCG!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 27, 2008 Robiłam dwa testy - wyszły negatywne. Byłam też u gina. Wprawdzie nie mówiłam mu by sprawdził czy nie jetsem w ciąży, ale robił mi usg dopochwowe i nic nie wspomniał o ciąży. @ miałam ostatnio 18 marca. Dziś zrobiłam hcg, czekam na wynik. Chyba prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 27, 2008 halo, jest tu kto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sssaczek Napisano Maj 27, 2008 progesteron nie ma jakiś super granicznych ilości. Jego wysoki poziom nie świadczy o ciązy . W którym dniu cyklu robiłaś badanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MagdalenaX 0 Napisano Maj 27, 2008 W.....65. Wiem, ze brzmi kosmicznie, ale @ mi się spóźnia. Dziś zrobiłąm badanie bHCG - wynik 3,36. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2018 Sama rownież mam i boję się ciąży.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2018 Zrób test. Taki zwyczajny z moczu. Sama również kilka razy obawiałam się,ze jestem w ciąży. I raz złożyło się to z badaniem hormonalnym jaki mi zlecił lekarz. Okazało się, że mam dość wysoki progesteron i zaczełam sobie wkręcać,ze jestem w ciąży. Jednak nie byłam ;) Zerknij sobie tutaj; https://zdrowie.tvn.pl/a/o-czym-moze-swiadczyc-nadmiar-lub-niedobor-progesteronu Na stronie opisane jest o czym może świadczyć nadmiar albo niedobór progesteronu. Podwyższony progesteron obserwuje się po owulacji, kiedy błona śluzowa macicy przygotowuje się do ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka. Jeśli to nie nastąpi, ma miejsce gwałtowny spadek poziomu progesteronu, który wywołuje menstruację, czyli kontrolowane złuszczanie się błony śluzowej macicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach