Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagdalenaX

Za wysoki progesteron

Polecane posty

Co może oznaczać za wysoki poziom progesteronu? Mój wynik to 25.4 ng/ml. To podobno norma dla I trymestru ciąży. Tylko, że ja na 90% nie jestem w ciąży.

Robiłam dwa testy - wyszły negatywne. Byłam też u gina. Wprawdzie nie mówiłam mu by sprawdził czy nie jetsem w ciąży, ale robił mi usg dopochwowe i nic nie wspomniał o ciąży. @ miałam ostatnio 18 marca. Dziś zrobiłam hcg, czekam na wynik. Chyba prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie?

Gość sssaczek
progesteron nie ma jakiś super granicznych ilości. Jego wysoki poziom nie świadczy o ciązy . W którym dniu cyklu robiłaś badanie?

W.....65. Wiem, ze brzmi kosmicznie, ale @ mi się spóźnia. Dziś zrobiłąm badanie bHCG - wynik 3,36.

Gość gość
Sama rownież mam i boję się ciąży....

Gość gość
Zrób test. Taki zwyczajny z moczu. Sama również kilka razy obawiałam się,ze jestem w ciąży. I raz złożyło się to z badaniem hormonalnym jaki mi zlecił lekarz. Okazało się, że mam dość wysoki progesteron i zaczełam sobie wkręcać,ze jestem w ciąży. Jednak nie byłam ;) Zerknij sobie tutaj; https://zdrowie.tvn.pl/a/o-czym-moze-swiadczyc-nadmiar-lub-niedobor-progesteronu Na stronie opisane jest o czym może świadczyć nadmiar albo niedobór progesteronu. Podwyższony progesteron obserwuje się po owulacji, kiedy błona śluzowa macicy przygotowuje się do ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka. Jeśli to nie nastąpi, ma miejsce gwałtowny spadek poziomu progesteronu, który wywołuje menstruację, czyli kontrolowane złuszczanie się błony śluzowej macicy.