Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

castaya

pare pytan odnosnie napojow, soczkow dla niemowlat

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie czy moge juz podawac swojej corce (prawie 9,5 miesiaca) soczki marchewkowe??? ale takie wyciskane w domu!! a i jeszcze sie chcialam zapytac o herbate taka zwykla od kiedy mozna podawac je dzieciaczka??? bo jak wczoraj bylam u tesciowej i szwagierki to one podaja 6 miesiecznemu synkowi normalna herbate z cukrem :-0 no i tak sie teraz zastanawiam czy to dobrze...?

ale dlaczego uwazasz ze ja jej picia nie daje????? gdzie tak napisalam??? radze nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :-0

Marchewkę daje się na samym początku, wiec soki także Radzę przed decyzją o posiadaniu dziecka dokształcić się trochę bąź polegać na własnej intuicji lub lekarzu o ile w ogóle wiesz, ze ktoś taki istnieje

no tak bo przeciez ty o wszystkim wiedzialas zanim mialas dziecko :-0 rozumiem ze o tym lekarzu chcialas mi dogrysc hmmm... no to przykro mi musze cie rozczaroawc... niestety nie udalo ci sie :-0

Matko jedyna,dziewczyna pyra,dlaczego jestescie takie niemiłe??Pyta o sok wyciskany w domu!!!Ja uwazam ze lepsze sa do konca 3 roku zycia te specjalnie dla maluchow przeznaczone,herbatki tak samo.Jest jeszcze woda mineralna gerbera oraz soko-herbatki hipp-mój synek wypija takie 2 dziennie,oprócz soków i wody.Pozdrawiam.

Kasia C- dzieki za normalna odpowiedz :-) moja Amelka tez pije duzo herbatki granulowanej dla dzieci i przerozne soczki ale tak wlasnie sie zastanawialam czy moge jej podac taki soczek marchewkowy... ale dzieki wielkie :-)

czarna herbata, nawek słaba, nie jest wskazana dla niemowlaków, zawiera teinę. Jeśli maluch będzie dużo pił takiej herbaty może być pobudzony i mieć problemy z zasypianiem. Moja szwagierka, która nie uznaje kupowanych soczków i granulowanej herbaty, dzieciom dawałam właśnie słabą czrną herbatę, starsza córka i syn dobrze ją tolerowali, natomiast młodsza córka nie mogła w nocy spać, w dzień też była pobudzona, dopiero jak odstawiła czarną herbatę, problem zniknął.

A ja myslę, że bez problemu możesz podawać. Wolałabym podawać dziecku taki własny sok z marchewki, a to dlatego, że żyłam zawsze w przekonaniu, że gerbery są bez cukru. A tak niestety nie jest. Wystarczy spojżeć na opakowaniu. A dla takiego malucha im mniej cukru tym lepiej. Temat herbaty i to na dodatek z cukrem całkowicie pominę :)

Szczerze mówiąc nie wiem, czy możesz dawać taki wyciskany soczek. Jednak na pewno nie dałabym czarnej herbaty. Osobiście nie daję też herbat granulowanych ze względu na sporą zawartość cukru. Córki piją głównie wodę, rozcieńczone bobofruty, czasem herbaty ziołowe (lipa, mięta). Pozdrawiam

Gość brumcia
Aż się nóż w kieszeni otwiera, jak się niektóre mamy czyta, jakie są "miłe" i napastliwe. I dlaczego? Żeby własną frustrację trochę rozładować? Czy nie można po prostu kobitce doradzić? A nie od razu swoją wyższość okazywać. Ech, niektórzy ludzie to naprawdę mają mały rozmiar kapelusza. No, ale do rzeczy. Ja daję dziecku najczęściej wodę i to najchętniej gerbera bo ma wszystkie atesty, a do tego nie muszę jej przed podaniem przegotowywać.

Gość tysiulka26
moje dziecko pije głównie herbatki ziołowe i owocowe takie dla dzieci specjalne no i klarowne bobofruty.w nocy, jak chce jej się pić, staram się podawać wodę mineralną i pije w miarę chętnie. soków gęstych marchwiowych typu kubusie czy inne pysie nie podawałabym do 3 roku życia - są za slodkie dla takich maluszków.