Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilka86

co mi jest, prosze pomóżcie

Polecane posty

Gość to...
cytomegalia lub toksoplazmoza

Gość dziś pytanie dziś diagnoza
Guzki prawda- węzły chłonne , które dostępne są badaniem palpacyjnym przez skórę - leżą po bokach szyji.

miało być guzik prawda :D

Gość Kamilka86
Witajcie :) pukpukpuk - zrobię jeszcze jeden raz te badanie jutro :) Jestem już po wizycie u lekarki rodzinnej. Zobaczyła tego guzka zbadała, powiedziała - wg mnie jest *miękki* i nic sie nie dzieje, niczym sie nie przejmuj. Mówiła że to normalne. Odebrałem te słowa za prawdziwe, porozmawiałem jeszcze trochę z nią na inne tematy i to wszystko. Z jednej strony nie ma co bagatelizować, ale z drugiej też nie ma co myśleć i dać sobie spokój z tym. No osobiście mówiąc to nie wiem czy mam spać spokojnie, od czasu do czasu mnie tam zaboli jak przechyle głowę i ogólnie mam zawroty i bóle głowy. Napiszcie co o tym myślicie? Pozdrawiam :)

Gość Mamcia09
Ewidentnie albo kręgosłup albo zapalene płuc. ja miałam zapalenie płuc w ogóle bez gorączki!!!!

Kamilka - a czemu Ty piszesz o sobie w rodzaju męskim? '' porozmawiałem, zrobiłem''- czyżby podszywacz się pomylil i ujawnił własne ja, lub też prowokator ? ;)

Gość Kamilka86
Nom zgadłaś podszywałem się :( ale nie jestem prowokantem.... bywa i tak że nie ma z kim pogadać o swoich problemach a męskich stron na temat rozmów o tego typu sprawach i problemach nie ma..... dobrze no nic wygląda na to że teraz po mnie pojedziecie... trudno się mówi...

Pytanie: 1. Od początku topiku to byłeś TY? 2.Czy teraz podszywa się ktoś pod istniejącą Kamilkę? 3. Czy robiłeś sobie od początku jaja? czy masz te objawy, ale jesteś facetem? 4.Jeśli jesteś zdrów jak ryba to wymyślanie czegoś takiego tylko po to by pogadać- jest infantylne i dla mnie całkowicie niezrozumiałe.

Jeśli jesteś facetem - i naprawdę chorym- to przecież nie musiałeś udawać dziewczyny!!! Nie ma w tym za grosz sensu.

Zresztą mnie tam luzik guzik- lubię medyczne zagadki, więc się udzielałam. Zawsze biorę pod uwagę to, że ktoś może robić mnie w konia na kafe. :P :D

He he od początku wydawał mi się podejrzany swrot : ''po szedłam '' Mix między poszłam a poszedłem :D

Gość Kamilka86
przepraszam.... prawda zawsze wychodzi na jaw... Dziś pytanie dziś diagnoza: 1. Tak od samego początku to byłem ja - Kamil 2. Nie - nikt się nie podszywa byłem i jestem Kamil 3. Nie robiłem sobie jaj, mam te objawy i jestem facetem 4. Wiem że zrobiłem głupio i z całego serca przepraszam wszystkich za to. Udzielajcie się proszę Was naprawdę jest mi to potrzebne. Naprawdę choruje nie oszukuje nikogo tutaj. Mam te objawy i ciężko mi jest czasem z tym wszystkim. Potrzebuje Was jako wsparcia, potrzebuje otuchy gdyż zawsze byłem osobą która wszystko przeżywała... Pozdrawiam i dziękuje za zrozumienie... Będę od teraz pisać jako Kamil z cyferkami zaraz się zarejestruje.

Gość Kamil86
będę pisać z tego nicka: dziękuje za wyrozumiałość dziewczyny :)

Gość Kamil86
prawdę mówiąc to wciąż nie czuje się zdrowo... jestem wrażliwy na każdy nagły odgłos zwłaszcza głośny. Poza tym ten guzek na szyi... mam się nie obawiać? boli mnie szyja przez cały czas... zwłaszcza jak przechylam na lewo i prawo... sam nie wiem co mam o tym myśleć... Z chęcią wysłucham co macie do napisania Stan podgorączkowy wciąż mam i miałem z dnia na dzień i nic sie nie zmieniło... jedynie ucisku nie mam w okolicy lewej strony lędźwiowej... To chyba zrozumiałe że martwię sie o swoje zdrowie... i nie przesadzam bo nie czuje się zdrowym. Dziękuje i Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość weronika_90
Kamilko zrezygnuj z cukru, tytoniu, alkoholu i wszelkich innych uzywek uwazaj bo cukier jest wszedzie w dzemach w jogurtach zapuszkowanym jedzeniu, chrupkach itd

Gość Kamil86
weronika_90 - hm? nie rozumiem, a czemu miałbym zrezygnować z cukru ? Nie palę od niemalże roku a piję jedynie okazyjnie. Pozdrawiam.

jeszcze lepiej :D nie dość że obłożnie chory to jeszcze niedowidzisz :D masz hipochondrię i tyle,wiesz ? piszę to po raz trzeci :D :D :D

Gość Kamil86
... weronika_90 wiem już co miałaś na myśli - ja nawet nie dopuszczam sobie do myśli że mogło mnie to spotkać... hipochondykiem nie jestem.

Kamil- a może za bardzo przejmujesz się każdą dolegliwością. Nie twierdzę , że od razu masz hipochondrię, ale może jesteś przewrażliwiony? Każdego gdzieś tam strzyknie, pyknie, zaboli. Ale nie leci nikt od razu na wszystkie badania. Oczywiście trzeba się badać profilaktycznie co jakiś czas, ale nie można przesadzać w drugą stronę. Może masz jakieś stresy w życiu osobistym, w domu, na studiach, pracy? Może tak odreagowujesz, zajmujesz się sobą i wsłuchujesz za bardzo w to co mówi twoje ciało. Pisałeś o jakimś guzku na szyji- poleciałeś od razu do lekarza. To przecież mogłeś powiedzieć lekarzowi o innych objawach- kożystając z okazji. Czemu tego nie zrobiłeś? A jeśli lekarz zbadał guzek i powiedział, że nie ma się czym martwi,ć to jak się nie będzie nic powiększało to nie zwracaj na to uwagi. Może to zwykła krosta- głęboko pod skórą, albo tluszczak, kaszak, włókniak. Nie trzeba od razu zakładać, że to coś okropnie poważnego i śmiertelnego. A jeszcze chciałam polecić świetną metodę na bóle kręgosłupa. Wiem z autopsji. Trzeba polożyć się na podlodze, a nogi zgięte w klanach pod kątem prostym na krześle. I tak sobie poleżeć 30 minut każdego dnia, albo gdy bardziej boli. To super działa na plecki.

Gość Kamil86
Cześć Kochani :) Dziś pytanie, dziś diagnoza - dziś miałem przyjemność odbudować znajomość ze wspaniałą kobietą która mnie baardzo podbudowała na duchu, przesłała mi książke o nazwie "Potęga podświadomości" Na pewno przeczytam tę książkę chcę wzmocnić się psychicznie i zmienić nastawienie na pozytywne. Warto żyć, cieszyć się każdą chwilą, wierzyć i mieć nadzieję. Doceńmy szczęście, zdrowie jakie nam dano... doceniajmy zwykłe dni...doceńmy to zawsze, nie tylko gdy jest trudna sytuacja życiowa. Mam wiarę i nadzieję w sobie że wszystko będzie dobrze, wiem że mam dla kogo żyć, pamiętajmy jak życie jest cenne. To czyni nas mądrzejszymi, bardziej ludzkimi...

Kamil jesteś nieźle zakręcony ;) Pozdrawiam i wierzę że dasz sobie radę. :)

Gość Kamil86
Długo mnie nie było bo miałem egzaminy w szkole do zaliczenia. Dziś pytanie dziś diagnoza - dziękuje i pozdrawiam :) Zrobiłem dziś prywatnie badania na białko C-reaktywne (CRP) no i przy okazji morfologie i glukozę w surowicy. Wyniki będę mieć jutro.

Gość Kamil86
Mam już wyniki z badań - bardzo się zdziwiłem bo wszystkie wyniki czyli morfologia, glukoza we krwi, AST, ALT i CRP w normie. Oznacza to jedno że nie mam stanu zapalnego, wcześniej myślałem że mam... Więc czym się może objawiać przewlekły stan podgorączkowy i inne dolegliwości? Niedawno doszedł ból korzonków nerwowych, bóle i zawroty głowy i jakieś plamy czerwone na ciele w okolicy prawej lędźwiowej które co jakiś czas pobolewają.

Gość sprawdź czy to nie borelioza
i pomyśl poważnie o psychiatrze

sprawdź czy to nie borelioza- ma rację Zrób sobie test na przeciwciała przeciwko borelii. Pisałeś na początku, że nie miałeś kleszcza, ale nigdy nic nie wiadomo. Może miałeś tylko nic o tym nie wiedziałeś. Ponad połowa ludzi chorych na bolerioze nie pamięta lub nie ma bladego pojęcia , że była ukąszona przez kleszcza. No chyba, że jesteś typowo miejskim stworzeniem, nie chodzisz po skwerach, trawnikach, parkach, lasach. Warto sprawdzić, bo objawy się zgadzają, a najczęściej morfologia jest ok i inne wyniki badań też ok w przypadku tej choroby. Około 40 tys osób rocznie w Polsce zapada na boreliozę . A pamiętaj że czym wcześniej podejmie się antybiotykoterapię tym lepiej.

Gość to nieprawda co piszesz
mój syn co miesiąc robi badanie CRP wyniki są po dwóch dniach. dlatego musi wcześniej zrobic wyniki, a później zgłasza sie z nimi na wizytę kontrolną. lekarka już na samym początku ( gdy szedł na pierwsze badanie) powiedziała, że te wyniki będą po pełnych 48godz. to jak Ty mogłeś miec na drugi dzień? to niemożliwe.

Gość a ja mam wyniki CRP
na drugi dzień, więc to akurat może być prawda ;)

Gość pchlasachrajka
ja wyniki crp mam tego samego dnia

Gość Kamil86
no w końcu się coś ruszyło. Dostałem skierowanie do chirurga w sprawie guzka z tyłu szyi. Wezmę ze sobą wszystkie wyniki badań + klisze po rentgenie i jutro się przejdę. Myślę że te 3-4 tygodnie co zmarnowałem to nie jest bardzo dużo czasu Teraz już zacznę być badany i leczony przez specjalistów i myślę że poznam już tą prawdziwą diagnozę w niedługim czasie. Dziękuje Wam i pozdrawiam. Jutro opiszę Wam co mi powie chirurg jeśli zostanę przyjęty tego samego dnia.