Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilka86

co mi jest, prosze pomóżcie

Polecane posty

Gość Kamilka86
dziękuje kochani!!!!!! :D :D :* naprawdę!!!! :) dziś naprawdę psychikę miałam słabą, no cóż jeden dzień się zdarzył że "choroba" była silniejsza, ale teraz już to się nie powtórzy na pewno!!! Jestem silna!!! w końcu udowodniłam to sobie rzucając palenie około rok temu. Teraz moje nastawienie psychiczne będzie pozytywne i tylko pozytywne!!! wygram z "chorobą" na pewno!!! Teraz już będzie tylko lepiej!!! Też będę zażywała magnez na pewno mnie wzmocni, dziękuje jeszcze raz !!! Wiem już, że oprócz kochanych rodziców którzy mnie wspierają i podnoszą na duchu jesteście jeszcze Wy i wiem że mogę na wszystkich polegać. Gdy wyzdrowieje na pewno się wszystkim odwdzięcze :D pozdrawiam i do następnego napisania!

Gość Kamilka86
ale sie nabiegałam po mieszkaniu hehe :P czuję się spocona i zmęczona ale bardzo zadowolona :) pukpukpuk - ciśnienie poznam jutrzejszego dnia, bo będę u pani doktor :) jedyna rada - dziękuje za stronkę na pewno zmienię nastawienie na pozytywniejsze i postaram się spełniać te warunki dla swojego dobra i zdrowia :) Odpocznę troche od biegów jestem już troche dotleniona w końcu jest lepsze powietrze na dworze :) pozdrawiam do następnego napisania :D :)

Gość KAMILKA TY NAPRAWDĘ POTRZEBUJE
POMOCY PSYCHOLOGA!!!JESTES ZA MŁODA NA TE DOLEGLIWOŚCI!!!

Gość może to depresja

Gość toooooooooo
nie jest od nerwow

Gość Kamilka86
Witajcie Kochani :) Dziś ponowne dolegliwości miałam jak na co dzień ale uwierzcie mi da sie z tym żyć, choć na pewno o wiele lepiej byłoby pozbyć się tych problemów. Dziś już z samego rana pobiegałam troszkę po mieszkaniu, zrobiłam sobie świeże kanapeczki warzywne. Co najważniejsze myślę cały czas pozytywnie i nic nie zmieni mojego punktu widzenia, będzie dobrze :) KAMILKA TY NAPRAWDĘ POTRZEBUJE - wiem o tym, będę w poradni psychologicznej na dniach, chciałabym porozmawiać z psychologiem na temat tej choroby i tym samym uspokoić się że nic mi nie grozi. może to depresja - nie to nie jest depresja. toooooo - skoro nie od nerwów to od czego ?

Gość dziś pytanie dziś diagnoza
Kamilka poczekaj z psychologiem. Psycholog nie wróżbita i nie powie ci- NIC CI NA PEWNO NIE JEST! Nie możesz latać naraz do lekarzy i specjalistów wszelakiej maści. Udaj się do dobrego, poleconego przez kogoś internisty. Porozmawiaj, pokaż badania, powiedz jakie masz objawy. Twoja choroba jest zagadkowa- w sam raz dla dr House'a ;) Po tym jak ciągle przybywa ci objawów, a wyniki masz ok, mogłabym sądzić jak niektórzy, że to hipochondria. Ale skąd taka wysoka temperatura- to mi nie daje spokoju. A może jesteś w ciąży? Miesiączkujesz regularnie?

kup w skepie zielarskim "ziele ostrożenia ." . parz przez 10 minut . .spłucz sie od głowy do stóp .naparem . połóz sie do łóżka .

Masz wiele objawów wczesnej ciąży: zmęczenie, senność, bóle brzucha, burczenie w brzuchu, bóle pleców, i oczywiście utrzymująca się podwyższona temperatura. Mam nadzieję że się mylę- bo robiłaś RTG, co jest :( w ciąży

albo przetrwałe ciałko żółte- które też może dawać wysoką temp i podobne objawy- wysoki poziom progesteronu! Ale wiesz zaskakuje mnie twoje pozytywne nastawienie do rad udzielanych przez kafeteriuszy i ten duży optymizm. Nic nie mam przeciwko, ale jakieś to dziwne. Tak czy siak- Trzymaj się ciepło Kamilko! Pozdrawiam

Gość orange-orange
masz nerwicE:(!!!

Gość rycząca trzydziestka
przeczytalam wlasnie wszystko od początku i pomyślalam,że tak mialam w ciązy,zanim dokońdzylam ktoś napisal to samo,w bardzo wczesnej ciaży i to niemal od pierwszego dnia od zaplodnienia,lepiej skocz dziewczyno po test ciążowy

Gość Kamilka86
witajcie kochani :) odpowiedź do wszystkich którzy myślą że jestem w ciąży: - miesiączkuje normalnie jak zawsze także na pewno nie jestem w ciąży ponieważ z chłopakiem widuje się jedynie co drugi weekend, albo raz na miesiąc (daleko ode mnie mieszka) Gdy jesteśmy ze sobą najczęściej rozmawiamy na różne błahe sprawy, ufamy sobie no i jest dla mnie wielkim wsparciem :) dziś pytanie dziś diagnoza - cześć, też nie mam pojęcia koleżanko ale mam nadzieję że to z czasem minie. W końcu wiele osób ma stan podgorączkowy z niewiadomych powodów, przez długie miesiące a nawet i lata. Jestem dobrej myśli dziękuje i pozdrawiam Cię cieplutko! Idę już spać bo późno się robi dobranoc wszystkim i dziękuje. Pozdrawiam ciepło!

Gość toż to durna prowokacja
laska wypisuje co jej przyjdzie do głowy a wy się nad nią użalacie.... autorko nie dośc że nie znasz ortografii to jeszcze piszesz w infantylny sposób, zbyt infantylny jak na dwudziestolatkę, poza tym to że piszesz że spotykasz się z chłopakiem rzadko nie wyklucza ciąży, bo nie trzeba sie spotykac często by zajśc ;-) poza tym błahe sprawy to te mało ważne, używasz słów, których znaczenia nie znasz bo niby co miałaś na myśli pisząc że gadasz ze swoim facetem o bdetach ?

Gość jest to podejrzane
Kamilka idzie na każde badanie jakie zleci jej forumowicz. Badanie kału to chyba ze skierowaniem trzeba robić- bo przecież w kale można zbadać multum rzeczy, od krwi utajonej, bakterii, po robaki, pierwotniaki itp. Czy jak ktoś zleci Kamilce MRI to też zrobi. :P

Gość jest to podejrzane
??????????????????????????? :P

Gość lllllllaaaaaa
jak sie robi prywatnie badanie kalu to nie trzeba skierowania, to oczywiste - lepiej wydac 10 zl niz sie prosic u lekarza, a badanie takie obejmuje wszystko - krew utajona i pasozyty

Gość toż to durna prowokacja
No niezupełnie, kał bada się albo na krew utajoną albo pasożyty, to zupełnie rózne badania i bynajmniej nie kosztują one 10 zł. Są o wiele droższe...akurat miałam ostatnio nieprzyjemnosc wydac ponad 600 zł na wykonanie kilku badań i nie były to żadne wymyślne cuda wianki ale zwykłe badania na hormony, marker CA 125, próba lateksowa itd.

Gość ppppppppppppp
No to właśnie nie są zwykłe badania, zwykła ro jest morfologia za 12zł. U mnie badanie kału też kosztuje 10zł i wystarczy powiedzieć że na pasożyty.

Gość przykładowy cennik
. Badanie kału na pasożyty 10,00 4. Badanie kału na krew utajoną 10,00 5. Badanie kału na składniki pokarmowe 10,00 6. Owsiki - wymaz 10,00 7. Mikroalbuminuria 20,00 8. Kał w kierunku Lambrii (met. immunoenzymatyczna) 25,00

Gość przykładowy cennik
115. Kał - badanie mikroskopowe na obecność pasożytów (dekantacja) 16,50 116. Kał - badanie mikroskopowe na obecność pasożytów (flotacja) 12,90 117. Kał - badanie mikroskopowe na obecność pasożytów (preparat bezpośredni) 9,70 118. Kał - badanie ogólne (resztki pokarmowe) 9,90 Ja bym wolała ze skierowaniem od lekarza by wiedzieć co mam zbadać, by czegoś nie pominąć.

Gość przykładowy cennik
Badanie kału Krew utajona w kale bez diety/ z dietą 30 Kał Test na obecność lamblii (ELI SA) 30 Kał Kał na pasożyty Oedno oznaczeni) 20 Kał Kał badanie ogólne 20 Kał Nosicielstwo (SS) 30-120 Kał A takie ceny są w Warszawie ;P Ogólnie zależy od Miasta i labolatorium, ale za proste badanie w 10 zł można się zmieścić.

Gość Kamilka86
witajcie serdecznie :) Przepraszam że się nie odzywałam ale nie miałam ostatnio czasu aby wejść. Dużo spraw miałam na głowie i na dodatek jeszcze na dniach będę miała zaliczenia z informatyki. apropo krytyki narzuconej na mnie - wypraszam sobie, nie robie żadnej prowokacji, dlaczego tak piszesz? mój chłopak i ja zawsze sobie ufaliśmy i nadal ufamy. Rozmawiamy na różne sprawy. On mnie szanuje i wie na ile może sobie pozwolić :P Nocą śpimy oddzielnie zarówno u mnie w domu jak i u niego (zazwyczaj przyjeżdżamy do siebie co miesiąc na parę dni).Także zapłodnienie po prostu wykluczam. pukpukpuk - dostałam wyniki z badań kału brak pasożytów, wyniki dobre. Ale niestety dziś mnie zaniepokoiła jedna rzecz a mianowicie: Dziś wyczułam z tyłu szyi małego guzka (gdy dotykam to nie boli) - jutro idę z tym do lekarza. Nie podejrzewam nic, nie myślę o tym co to może być aby się nie potrzebnie nie stresować :) Pozdrawiam wszystkich i do jutra. Dam znać co powiedział lekarz.

no kurwa... dziewczyno ty masz hipochondrię !!!!! to się leczy wiesz? daj spokój biednym lekarzom i idź do psychiatry !! codziennie odkrywasz w sobie coś nowego chorego, a to katar, a to guzek, a to głowa boli a to coś tam... od tego się nie umiera :o czemu nikt ci prawdy nie napisze? naprawdę jesteś hipochondryczką. zdaj sobie z tego sprawę.

Gość pukpukpuk
ten guzek to pewnie powiekszony wezel chlonny hm...czasem ciezko jest od razu wylapac pasozyty w kale, zwykle to badanie sie powtarza 3 razy w ciagu tygodnia - jesli 3 razy nic nie wyjdzie to raczej pasozytow nie ma mimo wszystko szlabym w kierunku tego, ze masz te pasozyty tylko trzeba je dobrze namierzyc - ja mialam kiedys podobne objawy do Ciebie, chodzilam przez pol roku od lekarza do lekarza, bylam nawet u psychologa i psychiatry zeby wykluczyc nerwice i hipochondrie i sie w koncu okazalo ze mam gliste ludzka, wyleczylam sie i objawy ustapily a jak z tym cisnieniem ?

Węzły chłonne są po bokach szyji. A nie z tyłu.

Boże, dziewczyno!!!! masz dwadzieścia chorób na minute!!!!! nie rób żadnych badań tylko idź do psychiatry, póki nie za późno. masz same urojenia i chyba niczym się więcej nie zajmujesz jak wyszukiwaniem chorób u siebie.

Gość wezly
sa tez z tylu