Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysiejącaaa

łysieję. pomocy

Polecane posty

Gość łysiejącaaa

mam 20 lat.. zawsze miałam cienkie włosy i mocno przetluszczajace się. kiedy umyję rano, wieczorem są już tłuste. dotychczas przy tłustych włosach stawały sie widoczne przeswity, jak łyse plamy. teraz jest tak nawet kiedy są czyste:o używam henna wax od paru miesiecy ale nie widzę poprawy:( czekam na wizyte u dermatologa, niestety w naszym miescie ten lekarz jest marny i obawiam się , ze mnie odesle z niczym. pomóżcie, co mogę łykac, czym smarowac skóre głowy.. nie chcę być łysa 😭

Gość łysiejącaaa
up up up

Gość łysiejącaaa
podnoszę..niech się ktoś wypowie

Najwazniejsze to określenie co jest przyczyna łysienia. Jest kilka przyczyn i tylko dermatolog może określi przyczynę łysienia u kobiety. U facetów sprawa jest oczywista bo 95% przypadków jest łysieniem androgenowym \'U kobiet jest trudniej i tylko dobry dermatolog może znaleźć przyczyne. U kobiet moze byc androgenowe , urazowe, w wyniku osłabienia lub zatrucia, hormonalne, grzybicze i wiele innyh. Kazda z tych form łysienia inaczej jest leczona więc tylko dermatolog co pomoże

Gość łysiejącaaa
super, bo jedyny dermatolog w moim mieście ma swierzb na rekach i załobe za pazurami ( a długie te pazury ma). czuję obrzydzenie na sam jego widok...

Gość kleptomankaaa
poki nie wiesz co ci jest łykaj skrzypowite lub inny tego rodzaju srodek oraz witaminy do tego sa specjalne toniki ja uzywalam neril do wcierania w glowe i własnie wax tez uzywalam w sumie minimum 3 miesiace smarowania,łykania tabletek i dopiero efekty zobaczysz :) Kup sobie jakis specjalny apteczny szampon do takich wlosow, co do specyfikow Vichy nie polecam szkoda kasy szukaj innych. podobno te kapsułki Vichy szybko poprawiaja wyglad włosow ale zaraz jak przestaniesz uzywac wypada ci 2 razy wiecej wlosow tak czytalam :O

Prawdopodobnie to problemy hormonalne, ale generalnie skrzyp polny i witamina B, ale nie pamiętam która pomaga. Idź do endokrynologa nie do dermatologa.

Gość łysiejącaaa
tzn to nie są stricte łysiejące plamy, tak to tylko wygląda poniewaz moje włosy są okropnie przerzedzone ...

Gość łysiejącaaa
no calkiem mozliwe ze to spowodowane problemami hormonalnymi :( w moim miescie nie ma endo, ale moze pojadę do większego miasta na wizytę. bedę łykać coś na wzmocnienie włosów jak narazie, bo na wizytę poczekam trochę zapewne...

Jezeli masz łysienie androgenowe to jest ono u kobiety stosunkowo łatwe do wyleczenia, ale ono sie objawia łysieniem w określonych miejcach jak wysokie czoło, zakola czy czubek głowy. Wtedy wystarczy isć do znajomego internisty i poprosić o przepisanie kuracji która u kobiety szybko załatwi sprawę Inne formy łysienia leczy się inaczej , ale wtedy trzeba dokładnie poznać przyczynę.

moj facet zaczal lysiec w szkole sredniej teraz ma 29 lat i jest prawie ze jak kolano:) ale to ze facet nie ma wlosow i nie z powodu ze sie goli tylko lysieje nie znaczy jest tragedia bo taki facet jest z*******ie przystojny! a szczegolnie dls mnie moj facet:) wiec nie ma co sie zalamywac tylko glowa do gory:)

Gość łysiejącaaa
no ja chyba mam problemy hormonalne, niestety w moim miescie lekarze są na fatalnym poziomie, pani ginekolog tylko przepisała mi antykoncepcje i olała mnie zupełnie. nie miałąm czsu jezdzic gdzies dalej, bo w tym roku miałam maturę itp. ale teraz już się tym zajmę , przede wszystkim pojadę do tego endokrynologa...

Tak , ale tu jest mowa o łysiejącej kobiecie, a to już duzo większy problem. A co do twojego faceta to jednak dał trochę ciała bo mógł jednak trochę powalczyć i włosy nadal posiadać. Ważne że się akceptuje i jest akceptowany :)

Gość łysiejącaaa
no tak, mam zakola :( niby tego nie widac, po prostu mam cienkie włosy ale jak zaczęły być przeswity nawet na czystych umytych włosach widoczne to się zaniepokoiłam.. mam nadzieje, ze tym razem trafię na dobrego lekarza.

Gość hahahahahahanka
mi dermatolog przytkneła linijke do skory glowy powiedziala ze rzeczywiscie lysieje i zapisala recepty na 250zl (nie kupilam) :P ale po wizycie w aptece poszlam do 2 dermatologa ktory wysmial moje recepty i skierowal na badania okazalo sie ze to anemia i przepisal zelazo i witaminy a tez myslalam ze hormony :)

Gość do normalny facet
co masz na mysli mówić że można walczyć o włosy? pozanłam meżą dgy był już łysy - miał 23 lata , aktualnie syn 18 lat zaczyna łysieć w niewiarygodnym tempie. od zawsze tłumacze mu że taka uroda poprostu - łysy ojcieć , wujek , dziadek , kuzynowie ..... takie geny . Dodam że mąż jest bardzo atrakcyjnym mężczyzną nie tylko dla mnie jak wielokrotnie slyszałam .

Twój syn moze miec włosy nawet do 40, kwestia tylko aby troche pocztał jak przciwdziałać To mit że łysienia nie da się zatrzymać, mozna je nawet odwrócic.

U facetów za łysienie odpowiada większe stężenie DHT, oraz większa podatnosć włosów na DHT Jesli macie znajomego interniste niech mu przepisze kurację która z jednej strony zmniejszy poziom dht a z drugiej zwiększy namnażanie sie komórek włosa. Siedzę w dermatologii od kilku lat i wiem ze to działą

moja koleżanka to miala wychodziły jej wlosy. byla u ginekologa i dermatoaloga i endokrkynologa. było to lysinie plackowate na tle hormonalnym. dostała tabl, antykoncepcyjne o dużej zawartość hormonów kobiecych(estrogenów) bo miala za dużo testosteronu.może też pomóc mezoretapia igłowa - czyli ostrzykiwanie botoksem ale to musi wszystko zalecić lekarz.

Gość Radosław Miłek
Jeśli chodzi o łysienie to musisz zacząć od wiedzy. Poznać przyczyny i skupić się na profilaktyce (a przynajmniej zrozumieć CZEGO nie robiłaś). Wszystko idealnie opisuję tutaj http://wylecz-lysienie.pl zwróć uwagę chociaż na ostatnie artykuły, to na pewno spędzisz tam więcej czasu. Pamiętaj, że włosy są taką strukturą, która znacznie szybciej od wielu innych części ciała reaguje na zmiany diety, środowiska czy chociażby zmiany hormonalne. Dlatego zacznij od fundamentów, bo o ile te negatywne zmiany widać bardzo szybko... to te pozytywne nie odstają w tyle i też bardzo szybko wychodzą na prowadzenie :) O ile dobrze o nie zadbasz.