Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kako

Rzuciłam studia jak powiedzieć rodzicom??

Polecane posty

Gość kako

Dwa miesiące temu rzuciłam studia.Nie powiedziałam nic rodzicom,nie mam odwagi.Cały czas się obijam,lawiruję,kłamię juz sama się w tym wszystkim gubię.Chciałabym pójść do pracy i ewentualnie spróbować raz jeszcze od października.Tylko jak to im powiedziec?To ich załamie...Pomocy!!

Gość gdfssa
a czemu rzucilas? ktory to byl rok? moglas nie rzucac, przeciez nawet najwieksze tluki koncza studia... bez problemu bys jakos skocnzyla. wracaj lepiej na te studia

Gość kako
Teraz to już niemożliwe..To był pirewszy rok a powód no cóż...jest ich wiele ale głównie to fatalny wybór specjalizacji z czego nie mogłam sie już wycofać

Gość gdfssa
to skladaj papiery na inny wydzial. od pazdziernika pojdziesz na nowe studia. a przez wakacje bedziesz sie przygotowywac i uczyc, zeby znowu nie zawalic. mysle, ze jak powiesz rodzicom to zrozumieją.

Gość Patyyyyyy
iesz ja kiedys rzucilam po 2 latach... lawirowalam rok, klamalam, nic nie powiedzialam, caly ten rok przygotowywalam sie i dostalam sie na studia za granica, moje wymazone i dopiero wtedy powiedzialm prawde... bo wiedzialm ze mnie nie zabija tylko kiedy nowe zaczne...czywiscie bez wpierdolu sie nie obylo

po polsku, będzie to brzmiało mniej więcej tak: mamo, tato, rzuciłam studia :P

Gość kako
Ja chyba też poczekam.w październiku pójdę na inny kierunek i wtedy powiem może to jakoś przełkną

Gość bebebebebebe
Nic nie mów! ja zrobiłam to samo, teraz czekam do października i zacznę od nowa!

Gość kako
Poza tym żyje na takim ciśnieniu moim rodzicom wydaję sie ze skoro dostałam się na wszystkie kierunki na jakie składałam papiery to musze siedzieć i tyle.A ja chyba po prostu do tego nie dojrzałam na studia można iść zawsze ja wolałam po maturze popracować zdobyć doświadczenie a potem może na studia iść.i stało się..

Gość Patyyyyyy
masz racje, ja mam 22 lata i od pazdziernika zaczynamstudia we frajcji.. to juz pewne rodzicom powiedzialm miesiac temu jak sie dowiedzilam ze to juz 100%, na studia zaawsze jest czas, wszystko mozna pogodzic ze soba ;) i to ty musisz lubic kierunek nie rodzice

Gość kako
Ja też mam 22 i jest jednak we mnie pewna obawa ze później może mi zabraknąc motywacji.

Gość gdfssa
lepiej nie czekac tylko od razu isc na studia, bo z wiekiem coraz mniej sie chce czlowiekowi uczyc. wiem po sobie, ejstem juz na 5 roku i juz najchetniej w ogole bym sie nie uczyla :)

Gość kako
Racja.Ja zrobię to dla siebie nie dla kasy,rodziców czy innych absurdalnych powodów tylko żeby mieć szacunek do samej siebie i utwierdzić się w przekonaniu że jak już coś zaczynam to potrafię dociągnąć to do końca.