Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ammelia

czy suknie końcem roku będą tańsze?

Polecane posty

Gość ammelia

Witam:) Mam ślub w przyszłym roku, byłam dziś tak z ciekawości popatrzec na suknie ślubne..ale głupio było mi przymierzac, przecież to jeszcze tyle czasu..zastanawia mnie czy końcem roku albo początkiem przyszłego suknie ślubne nie będą troszke tańsze? (z racji "przestarzenia" kolekcji:) ) bo tak myślę,że fajnie byłoby troszkę na niej zaoszczędzic..myślałam ewentualnie o szyciu..ale boję się..a takiej za 3000zł nie kupie, bo mi szkoda pieniędzy..

Gość dorota9999
czesc , suknie sa tańsze na przełomie roku , mozesz kupić używana ,poszperaj na allegro, ja mam do sprzedania , jakbys była zainteresowana daj znać

Gość ammelia
dzięki:) narazie mam upatrzony model:) z Agnes, ewentualnie demetrios.. ale nie mierzyłam jeszcze, bo to tyle czasu..a jak się Panie w salonie zapytały na kiedy ślub i jak usłyszały,ze na przyszły rok..to mi się już odechciało mierzyc:)

Gość dorota9999
a zatem powodzenia w szukaniu i w przygotowaniach, jakby Ci LORNA wpadła w oko daj znać: szymanskad@o2.pl pozdr

ammelia ----> powiem ci jak ja to robiłam . ja na pierwsze poszukiwania tej wymazonej sukni zaczełam chodzic rok przed slubem ale nikomu o tym nie mowiłam w salonie , jak babeczki mnie sie pytały kiedy to mowiłam ze za 4 miesiace - skakały kolo mnie jak króliki :) . chodzilam od salonu do salonu i wkoncu powstał jakis projekt w mojej głowie . wiedzialam juz tez w czym mi jest dobrze ( przymiezaj wszystkie ktore tylko zwróca twoja uwage i rozne kroje ) . poszłam do krawcowej powiedzialam o co mi chodzi , dobrałysmy materiały- doradzila mi co sie gniecie a co nie i suknia juz jest uszyta . zapłaciłam za te wymarzona i dopasowana idealnie do mnie 1600zł razem z welonem , rękawiczkami i ozdoba na włosy- tez robiona przez ta krawcowa. przemysl to dobrze zanim kupisz pozdrawiam

Gość dorota9999
birmeńka, zgadzam się z Toba w 100%

Gość mysle ze beda tansze
ja kupilam sobie na allegro, uzywana. szukalam sukien na stronach internetowych salonow i suknia firmy herms wpadla mi w oko. tzn, najpierw wpadla mi w oko maggie sottero, no ale wiadomo ze one sa strasznie drigie. zaczelam szukac takiej uzywanej, ale tez nie byla za tania bo 2 tys. a nawet 2,5!!! i to tylko kilka ofert znalazlam. i tak szukalam i natrafilam na herms ktora jest bardzo podobna i duzo tansza bo nowa kosztuje 2,5-3 tys. ale to i tak uwazam drogo wiec szukalam uzywanej. nie moglam znalezc bialej. byly same ecru. w koncu poszukalam na allegro w zakonczonych aukcjach. i znalazlam. suknia byla wystawiona w lutym od ceny 490 zl i nie bylo chetnego!! podejrzewaz ze dlatego ze to byla zima i malo slubow. wiec w salomach tez powinno byc taniej. ja ja kupilam w marcu czy kwietniu juz nie pamietam. ale dziewczyna chciala za nia 1 tys. nie mniej. no i tyle zaplacilam. wiem, ze tak chodza uzywane. nawet sa i za 1400. a suknia jest cudna i jak nowa.

Niestety nie będą i już mówię dlaczego, zależy jeszcze oczywoście czy suknia bedziezamawiana na wymiar czy będzie skpasowywana z wyprzedawanej kolekcji którą mają na stanie. Ja też ślubuje za rok ale juz wiem jaką chcę mieć suknię i wiem że nie dam za nią 3500 zł więc specjalnie poszłam poprzymierzyać kokretne modele wiem teraz w którym mi dobrze i na taki właśnie czatuję, jeden mam juz na allegro w idealnyc wymiarach dla mnie ale na razie nie po drodze mi do tamtego miasta.... a powiedziano mi ze tansze nie będą bo to nawet logiczne że ceny są za materiał i robocizne i sporwadzenie z zagranicy, a tu ceny sie nie zmieniaja, wiec jak pisałam wyzej przeceniane są tylko sztuki ze stanu.

cześć nicolle też o tym myślalam, a nawet pisałam do ludzi, którzy u nich kupili. wszyscy zadowoleni ale nikt mi nie chciał foty wyslać. ale jednak nie wiem czy sie zdecyduję.

Gość nicollee20
no ja tez pisalam do tych którzy juz zakupili u tej Pani i wszyscy byli zadowoleni obiecali przeslać fotki ale jak to bywa nie dostalam ich i w sumie sie nie dziwie bo teraz kto ma czas na takie rzeczy.

Gość nicollee20
acha MNIE GŁÓWNIE INTERESUJE Z MOJEJ STRONKI MODEL 5 CZYLI Z KOLEKCJI LA SPOSA MECENAS:d

Ja się nie przejmuję minami i uwagami sprzedawczyń :-) Również mam ślub za rok, ale już teraz z miłą chęcią rozglądam się po salonach i mówie wprost, że mam jeszcze sporo czasu na wybór. A jesli mam być szczera - to panie od razu zachęcają, aby wybrać ich salon i informują o ewentualnych promocach. W jednym salonie byłam już chyba z 5 razy, bo za każdym razem są wystawione inne modele (pani już mnie rozpoznaje :-) i zawsze ucinamy sobie któtką pogawędkę). W końcu to jeden taki dzień w życiu, mamy prawo ogladać suknie - tyle, ile nam się podoba :-) pozdrowionka :-)

Gość a ja kupilam tansza
suknie w grudniu bo byla wyprzedaz ze starej kolekcji i w cenie za ktora bym mogla wypozyczyc inna moja moglam kupic :) oplaca sie isc na poszukiwania pod koniec roku

ja szyłam w Bełchatowie i byłam zadowolona suknia z welonem 1000 zl jak coć moga wysłac maila

Bełchatów ul. Mielczarskiego 31 tel. +48 44 632 85 00 tel. kom. ... www.adora.net.pl ...

oczywisicie, ze beda tansze! mieszkam w duzym miescie, obskoczylam kilka salonow, slub mialam w sierpniu, sukienki szukalam w lutym. W 90% salonow bylo tak, ze jak sie zdecyduje do 14 lutego, to dostane 15-30% znizki - zaleznosci od salonu. Zdecydowalam sie na sukienke i faktycznie zaoszczedzialam wowczas 600 zlotych. Pozdrawiam:)

z końcem roku to suknie na pewno będa tańsze!! Ja zamówiłam swoją suknię w lutym (byla gotowa dopiero na lipiec) i w lutym był straszny natłok klientek już bo tez jest wiadomo najwięcej slubów w wakacje i jakoś wlasnie już w tmy czasie trzeba zacząć szukac sukni, żeby bylo czas sprowadzić, poprawic itd. Natomiast kiedy suknię odbieralam (konie clipca) to bylo bardzo duzo obniżek, nawet o polowę, suknie, które widzialam na stojakach w lutym za cenę 3000zl byly poprzeceniane na 1500zeta! Myslę, że teraz tez jest możliwe, że będa się pozbywać taniej sukien z kolekcji 2008 i na początku roku wprowadzac juz modele na 2009 i wteyd na pewno taniej nie będzie.