Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

birmeńka

co mam zrobic na imieniny?

Polecane posty

witam potrzebuje jakas potrwe ktora mogłbym przygotowac na imieniny do pracy - najlepiej jak bylo by to cos z ogolnie dostepnych produktow i aby latwo byloby to przenies - oczywiscie chodzi mi to o cos na cieplo . oprocz tego kupie jakies owoce i ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapros ludzi po ludzku
po pracy do knajpy nie cudujesz, rozumiem owoce ciasto przyniesc ale z cieplymi daniami do roboty sie wozic:o z wiochy jestes czy co:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie nie jestem z wiochy ale u nas w pracy własnie tak sie robi , nikt nie ma czasu na chodzenie po knajpach bo w domu czekaja male dzieci :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze fasolke po bretonsku
? dobra jest , syta i nie najdrozsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziwne macie zwyczaje w
tej robocie, ale jak juz to ja bym jakiegos zapiekanca przyniosla, a gdzie to podgrzejesz?albo lazzanie np

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ugotuj mexicane
do tego bagietka-niebo w gębie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mamy w pracy i piekarnik i mikrofalówke :) wiec z podgrzaniem nie ma problemu a jak zrobic ta mixicane ? brzmi fajnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Naleśniki z jakimś ostrym farszem (np grzybowym, pieczarkowym, mięso+fasola, jak do pierogów ruskich, może szpinak) i potem odgrzej w naczyniu żaroodpornym przesypane startym żółtym serem :) Mniam Sos jeszcze możesz do tego podać pasujący :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ugotuj mexicane
przepisik:-) Wołowina po meksykańsku: - 1kg wołowiny pokrojonej w paseczki o śrenicy ok. 1cm. - 2 cebule czerwone, 2 białe - 2 puszki czerwonej fasoli, 2 puszki kukurydzy - 2 papryki swieże -czerwona i żółta (w zasadzie kolory dowolne) - 1 lub 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (ja daję dwa) - sos sojowy, - fix meksykańki lub przyprawa do kuchni meksykańskiej - sól, pieprz, 2 łyżka mąki Pokrojoną wołowinę wymieszać z 4 łyżkami sosu sojowego, odstawić na godzinę, oprószyć mąką i obsmażyć na złoto na dużym ogniu -wrzucić do garnka. Zalać wodą do wysokości mięsa, doprawić przyprawą meksykańską (pół torebki), popieprzyć. Gotować na małym ogniu, po około godzinie gotowania dodawać do tego: fasolę razem z sosem z puszki, odcedzoną kukurydzę, obsmażoną krótko paprykę (w paseczki), cebulę w półtalarki -posoloną i obsmażoną, słoiczek koncentratu. Doprawić solą jeśli jest taka potrzeba. Gotować dopóki mięsko nie zmięknie Ilość przyprawy meksykańskiej można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od tego, czy lubisz ostre potrawy ( ja daję całą paczkę przyprawy meksykańskiej) zawsze podaję to danie na ciepło wraz z chrupiącą bagietką-palce lizac!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ugotuj mexicane
nie ma za co:-) daj znać, czy smakowała🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×