Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

że się tak zapytam

Jak wprowadzić jedzenie inne niż papki?

Polecane posty

od kilku dni próbuję wprowadzić dziecku jedzenie inne niż papka - chodzi o obiadek. Są to słoiczki po 7 miesiącu które zawierają malutkie kawałki składników. Niestety dziecko zje 2-3 łyżeczki i odwraca głowę :O potem zaczyna płakać, krzyczeć, łzy lecą jak grochy aż w końcu się zanosi tym płaczem :( przy tym ma odruchy wymiotne :O Jak mam przejść z jedzenia papek do jedzenia nie-papek? próbowałam mieszać papkę z tym nowym słoiczkiem ale efekt ten sam :O

moze dziecko nie jest gotowe...moj tez tak mial na poczatku al zaczelam mu podawac pare rzeczy z mojego talerza, a to troche chlebka, troche szyneczki, paroweczki, dla niego to byla frajda. teraz ma 11 miesiecy i papek nie chce wcale, musi gryzc tymi 2 zabkami :)

no też tak pomyślałam że nie jest gotowa... ale czemu w takim razie te słoiczki są od 7 miesiąca??? wiem że to kwestia umowna ale jednak. Też jej czasem daje coć z talerza - ziemniaczka, tarte buraczki, trochę chleba ale chleb to się raczej w buzi rozpuszcza... może faktycznie poczekam aż sama zacznie przejawiać zainteresowanie takim jedzeniem... dzięki glitzy :)

Gość doooo góóóóryyyy
bo też jestem ciekawa :)

Mój synek je niepapkowe jedzenie od połowy 6 miesiąca. Uwielbia kaszkę w zupkach ze słoiczków i ryż.Banana nie rozgniatam na miazgę, tylko tak trochę. Ja przecieram mu zupkę gotowaną w domu to na sitku z większymi oczkami. Ostatnio wyjadał ryż z gołąbków, ziemniaczki to już od dawna. Każde dziecko lubi inne rzeczy.