Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasahopsasa

Czym się różni latyop od notebooka ??

Polecane posty

Gość sasahopsasa

hm?

Gość to bardzo proste
o latyopie chyba nikt nie słyszał ;)

Gość sasahopsasa
powaznie pytam :o wiem ze to nie to samo wiec czym sie rozni?

notebooki sa niby mniejsze , poza tym o jesli mowisz notebook to pierwsza rzecz jaka przychodzi do glowy to laptop wyprodukowany przez firme macintosh ale ogolnie stosuje sie wymienie w odniesienu do pc twoj chlopak to osiol i sie nie zna- przykro mi :D

Gość to bardzo trudne
z tych dwóch wybierz drugą ;)

Jaka jest różnica między laptopem a notebookiem środa, 21. listopad 2007 20:23 Jaka jest różnica między laptopem, a notebookiem? Bardzo często, nazywając przenośne komputery, zamiennie używa się pojęć laptop i notebook. Okazuje się, że dziś nie ma różnicy i ten sam komputer może być kojarzony zarówno z notebookiem jak i laptopem. Skąd się wzięły te nazwy? Otóż kiedyś laptopem nazywano po prostu przenośny komputer. Komputery z wielkości przeciętnej szafy stawały się coraz mniejsze i tak pierwsze z tych, które można było wziąć za uchwyt do ręki i przemieścić na odległość nazwano laptopami. Wówczas takie maszyny ważyły około 5 kilogramów. Następnie pojawiły się notebooki i jak sama nazwa wskazuje, były to komputery wielkości kartki papieru A4, ważące do 2 kilogramów. Dziś przenośne komputery dzielą się na: - notebooki (laptopy) - urządzenia ważące około 3 kg, posiadające minimum 14 calowy wyświetlacz, - tablety PC - podobnej wielkości urządzenia, ale z ekranem dotykowym, - palmtopy - też komputery z ekranem dotykowym, lecz znacznie mniejsze (zazwyczaj mieszczące się w dłoni), - smartphony - połączenie palmtopa z telefonem komórkowym.

Gość sasahopsasa
no tak NIBY mneijsze przegladalam dzisiaj w ofercie jakiejs tam i mowie do taty bo sie podniceal ze tani laptop a ja mowie ze to notebook bo jest mniejszy a on przekartkowal pare stron i zakryl nazwe i mowi "a co to jest?" i ja mowie,ze laptop (bo byl wiekszy) a on "notebook" bo bylo tak napsiane:o

laptop (computer) noun a computer which is small enough to be carried around easily and is designed for use outside an office. notebook (computer) noun a very small computer which you can carry easily obie deifnicje ze slownika :) zamiennie stosuje sie nazwy laptop i notebook :) popatrz w sklepach nazwy :)

Gość sasahopsasa
dzięki za pomoc :) a podszywy nie były smieszne niestety :o

Gość st-serwis
w odpowiedzi cytując " W dzisiejszych czasach tym czym śmigłowiec od helikoptera." śmigłowiec jest do celów podróżniczych helikopter do celów transportowych nie ma jasnej definicji co to jest laptop , a co to jest notebook laptopem można zastąpić komputer stacjonarny notebookiem niekoniecznie notebook jest do celów typu internet , prace biurowe. filmy. muzyka itp . można na nim grać w gry które nie stanowią dla niego żadnego obciążenia inaczej dość szybko skończy laptop jest do wszystkiego poczynając od gier trzeba by mieć w rękach laptopa z prawdziwego zdarzenia i wiedzieć o co chodzi sprzedawca zapytany w sklepie ( markecie ) mówisz że chce kupić laptopa , a on przynosi notebooka i twierdzi bo ma większą pamięć ram dla karty grafiki i to jest do gier a przyniósł notebooka z segmentu domowego do multimediów no to się go spytaj czy miał kiedyś takie coś w ręce odpowiedź typu " a skąd ja mogę wiedzieć , jestem hotelarzem " pracodawca dał mu kartkę i powiedział jak coś sprzedawać tego w markecie nie kupisz , najprostszy przykład TOSHIBA L300 jest notebookiem TOSHIBA A300 jest notebookiem ( w sensie laptopem ) przeciętny użytkownik musi kupować w ciemno idź do sklepu nie do marketu albo poproś jakiegoś starszego użytkownika który wie o co się rozchodzi notebook w sensie laptop : krócej pracuje na baterii jest cięższy napisać by coś wypadało o otworach wentylacyjnych ale , ............ nie chodzi o to że ma dużą przekątną ekranu i spełnia te warunki odpowiedź nie jest prosta

Gość Davidsick
Najpierw wutlumacze wam teorie a dopiero odp na temat. Jest roznica miedzy NETbookiem a NOTEbookiem , notebook to laptop a netbook to jest to mniejsze. Roznia sie prawie niczym tylko w tym ze netbook jest mniejszy tanszy i jest bardziej kieszonkowy niz laptop i nie ma stacji cd-rom, jest przystosowany bardziej do internetu.

Niby laptopy i notebooki to to samo jest w zasadzie, ale w niektórych sklepach internetowych stosują podział na dwie osobne kategorie - laptopy, notebooki - http://www.krsystem.pl Są to komputery przenośne i w sumie nie wiem po co to rozdzielać.