Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7554577

Jakie to w koncu hormony???

Polecane posty

Gość 7554577

cyt''Od pewnego czasu obserwuję, że po przebudzeniu mam napuchnięte palce.'' i jest wypowiedz 2 lekarzy, kazdy z ich mowi co innego cyt''Najprawdopodobniejszą przyczyną tego stanu rzeczy jest czynność hormonalna jajnika.czyli nadmiar estrogenów, które są przyczyną tych dolegliwości.'' a tu wypowiedz 2 lekarza:'' Sprawcą takich dolegliwości jest głównie nadmiar progesteronu. Hormon ten wpływa na zwiększenie poziomu innego hormonu - aldosteronu. Sprzyja on zatrzymywaniu wody w organizmie, co prowadzi do obrzęków.'' to w koncu ktore to hormony bo juz nie rozumiem, jeden lekarz pisze ze estrogeny a inny ze progesteron..........to jak to w koncu jest??

Gość ważne są proporcje
z obserwacji widzę że lekarze nie mają pojęcia o hormonach, niestety zrób sobie badania i sama się przekonasz czy masz prawidłowe wyniki generalnie zbyt niski poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu powoduje wzmożone objawy PMS czyli obrzęki, zatrzymywanie wody, nerwowośc, bolesne piersi, bolesne skurcze macicy w pierwszych dniach miesiaczki.... zaburzenia ilościowe estrogen-progesteron mogą powodowac przerost endometrium czyli wyściółki macicy i tworzenie się polipów....ale to insza inszośc....własnei silne bóle skłoniły mnie do zrobienia badań bo moja ginka wmawiała mi że moje bóle są normalne....tia badania hormonów mówią mi co innego...inny gin wykrył u mnie polipa zrób badania: estrogen, progesteron, testosteron, najlepiej jeśli zleci ci to lekarz bo są dosyc drogie