Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka w ciązy099

normy wymiarów a stan faktyczny

Polecane posty

Gość autorka w ciązy099

czytam sobieile to moja dzidzia powinna miec i jest mniejza niz pisza na necie, jestemw 11 tyg ono ma od głowki do pupci 3,3 cm a na necie pisza ze powinna miec wiecej lekarz nic nie muwił czyli ok sama juz niewiem

tymi normami aż tak się nie przejmuj. może dzidzia jest młodsza niż się wydaje, może to dopiero 10 tydzień. wiesz każda dzidzia rozwija się w swoim tempie. moje maleństwo miał w 6 tyg 9 mm, mojej koleżanki 2,5 cm więc to spora różnica! ale lekarz mówi że wszystko jest ok. na poprzednim badaniu miała już 5,5 cm - 12 tydzień. spokojnie urośnie :D

a po co porównujesz? przecież każde dziecko rozwija się w swoim tempie... mój w 12 tygodniu miał 6,5 cm a mojej koleżanki 8 cm - i co mam się pochlastac?

moja dzidzia około 8 tyg miała zaledwie 11mm, a już w 12tyg 56mm :) Też się martwiłam, bo mi się z normami w ogóle nie zgadzało. Pytałam lekarza, mówił, ze wszystkko jest w porządku i, że mam nie czytać "głupot z internetu"

moja coreczka w 5 tygodniu miala 10,2 mm wiec sama widzisz ze z ta miara jest roznie :-) wiec nie masz sie czym przejmowac ;-)

Gość mój syneczek
w 8 tygodniu miał 9.0mm, a w 10 tyg. 24.2mm więc chyba jeszcze mniejszy był niż Twoje dziecię, a w 27 tyg. ważył już 1300g więc raczej kwalifikuje się do tych większych dzieciaczków;) co oznacza, że nieźle nadrobił;) lekarz nigdy nie twierdził, że jest za mały:) dlatego Ty też nie porównuj, bo nie ma sensu :)

Gość jak widze slowo maluch
malenstwo, maluszek to mi sie rzygac chce.

Gość w takim razie pomyliłaś fora
:D

Gość autorka w ciazy009
jak słodko poczytac :) dzieki. a tamta autorka pomyliła fora ze jej sie nie podoba słowo maluszek hihih a co niemozesz w ciaze zajsc?