Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchociczanka

Czy jest tu ktoś z Ruchocic? Może pogadamy?

Polecane posty

Gość ruchociczanka

Oczywiście jak ktoś NIE JEST, to też może. Dla informacji - Ruchocice to miasteczko niedaleko Grodziska Wlkp., na trasie Poznań-Zielona Góra. Mamy tu piękne lasy (a w nich smaczne pieprzniki jadalne) oraz świeże powietrze. Miasto posiada ładny Rynek i miłą - choć nieco senną - atmosferę. Dobrze, rozpisałam się. Teraz pora na Was. Mam nadzieję na choćby 3-4 wpisy :-)

Gość ruchociczanka
NO właśnie - nazwa sugeruje że tu panuje duży ruch, nie? A wcale tak nie jest... raczej spokój (aż za duży, dlatego chcę trochę pogadać :-P) Tak dla wyjaśnienia - właściwie Rychocice to wieś, ale mówię "miasteczko" bo wygląda jak małe miasteczko, ruchocice miały kiedyś prawa miejskie. Ale tak formalnie to wieś. Tata jest tu sołtysem. :-) Mam 21 lat :-) 🌻 Jestem blondynką, mam 167 cm wzrostu i ważę 54 kg

Gość tak szczerze
w okolicach raciborza jest wies,ktora nazywa sie Nędza...to jest dopiero przegiecie,kto wymysla te nazwy?? -skad jestes? -z Nędzy....

Gość rudeee1977
Pochodzę ze wsi o nazwie Dyszobaba... bardzo długo miałam uraz na tym punkcie... że też musiałam sie urodzić we wsi o tak idiotycznej nazwie :-o Ruchociczanka - pozdrawiam!

Gość ruchociczanka
a dziękuję! no trochę sobie pogadaliśmy, nie? dziękuję i zapraszam do nas na lody rumowe :-)

Gość ruchociczanka
a tak, chlebek jest OK :-D pozdrawiam i informuję, że dziś niezły upał w Ruchocicach

Gość hop siup

przynajmniej duzo się tam ruchocie ? 🖐️ btw miejscowosc Tupadły to dopiero wypas :D 🖐️

Gość a co tam u was tak śmierdzi
? poważnie pytam...

Gość ruchociczanka
E, bo jeden gość ma tam fabryczkę mączki kostnej czy coś. Jak gotuje te kości to faktycznie... czasem jak zawieje to nos tylko zatykać! :-o Motionlotion - ale żart, hahaha :-o

dziękuję za odpowiedź :) często przejeżdżam przez Ruchocice, zazdroszczę Ci, że mieszkasz w takiej małej, ślicznej miejscowości :)

Gość ruchociczanka
a, jak miło :-) dzięki 🌻 wczoraj nad Ruchocicami potężnie grzmiało, burza była na 102!

rany boskie, żadnych burz :( w środę się wybieram w Twoje okolice, nie strasz ;)

Gość ruchociczanka
spoko, sezon burz już chyba się kończy :-)

Gość ruchociczanka
W Ruchocicach biało... śnieżek ostatnio posypał. Drzewa już bezlistne, wieje zimny wiatr. Jeszcze niecały miesiąc i zima! :-)