Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczesna_wroclaw

czy wcześniaki moga mieć zdrowe dzieci

Polecane posty

Gość wczesna_wroclaw

ja jestem wcześniakiem miałam niecale 8 mieisęcy i isę martwię. mój mąż też wczesniak 2 tygodnie przed czasem. czy może być tak,że takie osoby nie mogą mieć dzieci? cy to może jakoś płodnosci ryzyko bezpłodności/ proszę się nie smiać, to dla nas ważne.chcemy niedługo zacząć starania. czy wy macie dzieci zdrowe,mimo tego że byłyście wcześniakami????

ja sie urodzilam miesiac przed terminem i mam zdrowa cudowna coreczke...staralismy sie z mezem o dziecko i za pierwszym razem sie udało...corka urodzila sie tydzien po terminie wiec moim zdnaiem nie ma znaczenia czy jestes wczesnieakiem czy nie:)

Gość Capslock
2 tyogdnie przed to terminowe narodziny. na pewne wczesniaki nie są pod tym względem gorsze, a narządy rozrodcze są dość szybko rozwinięte u płodu..

Gość a ja w 7..
a ja sie urodziłam w 7 miesiącu wazyłam 1,8 a teraz mam sliczna córcie i ZDROWĄ

moj maz jest wczesniakiem z 32 tyg i nigdy nie slyszlalam aby z tego powodu mogl miec jakies problemy ja jestem raczej przenoszona :-D a syn urodzil sie w 37 tygodniu, czyli 3 tyg szybciej poki co (odpukac) wszyscy zdrowi nie narzekamy na nic ;)

Ja jestem wcześniakiem i mam zdrowego dużego chłopca i nie był wcześniakiem, ani nic specjalnego z nim sie nie dzieje

Gość moja koleżanka jest wcześniacz
ką i nie może zajść w ciążę

ja jestem wcześniakiem, 28 tydzien, ważyłam 1,5 kg przez pierwszy tydzień moje życie było bardzo zagrożone... mam prawie rocznego, zdrowego dużego synka :)

Gość taka jakas see
cukierkowa w jakie dni cyklu wstrzeliliscie sie z udalo wam sie za 1 razem?

my nie zastanawialismy sie nad cyklem, nad innymi rzeczami...chcielismy miec dziecko wiec sie kochalismy i jakos sie tak trafilo...nawet dokladnie nie wiem kiedy:D wg mnie na poczatku staran nie ma co sie zastanawiac i liczyc dni itp....wtedy wiecej stresu i w ogole...nam sie jakos tak udalo:)

Gość askaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Aniby dlaczego NIE MOGĄ???? przecież wczesniak to żadna chora?!!

Co ma piernik do wiatraka? Jestem wcześniakiem urodzonym w 7 miesiącu (waga 1600 g) i czekam na 3 dziecko.

ja byłam wcześniak 32 t.c a urodziłam 2 synków :) obaj zdrowi i silni tylko niegrzeczni :P pierwszy co prawda też wcześniak 35 .t.c ale drugi już 38 t.c :) pozdrawiam

Gość Po pierwsze to jak już
jedna z osób zauważyła, Twój mąż autorko nie jest wcześniakiem. Urodzenie pomiędzy 38, a 42 tc to urodzenie o czasie. A po drugie to nie masz się co martwić. Najlepiej, na spokojnie zacząć radosny sex bez zabezpieczeń. Jak przeczytałam tekst "cukierkowej" to muszę przyznać, że ma kobieta 100% racji. My też podeszliśmy na luzie, nie gonił nas czas, nie podnosiliśmy napięcia i nie czuliśmy żadnej presji. Udało się w pierwszym cyklu i też nie wiem kiedy dokładnie. Kochaliśmy się mniej więcej co drugi dzień, choć też bez wyliczeń i szczególnej dbałości o regularność. Mamy obecnie wspaniałego, niespełna 6 miesięcznego synka. Autorko, nie stresuj się, ciesz się życiem, mężem, bliskością, a być może, że wszystko będzie super i szybciutko zobaczysz 2 kreski na teście. Trzymam kciuki!!