Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje porady***

impreza w ogródku-co do jedzenia poza grillem?

Polecane posty

Hej! W sobote mam imprezka z grillem w ogrodzie, taka na ok 15 osób.Na grillu bedzie oczywiscie królowała karkowka:-)Do tego sos "cacyki", sałatka ogórek0pomidor-jogurt nat. i moze jeszcze sałatka gyros....No własnie i co jeszcze?Co przyzadzacie na takie imprezki?Cos szybkiego i niebanalnego-poprosze o rady i przepisy:-)

ja baardzo lubie cebule z grilla - cala, z luskami wrzucam na ruszt, a potem kazdy sobie sam obiera, i w ogole szaszlyki warzywne sa swietne

Gość szaszłyki
czosnek z grila, masełko czosnkowe do chleba( posmarować i na grilla) pomidory faszerowane , sałatka ziemniaczana, udka, skrzydełka....;) aż ci zazdroszcze

Gość swietny jest tez
na slodko ananas z grilla ale taki swiezy kroisz w grube plastry i wrzucasz na grilla do tego plaster karkowki mniam i zimne male piwko. ale sie rozmarzylam

to wpadnij;-))) Chodzi mi o przepisy na cos "nie z grilla" własnie....jakies szybkie a smaczne sałatki itp.:-)

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
to i tak sporo jedzenia :) moje sugestie: do sałatki chleb pita na ciepło z trunków polecam sangrię z mrożonymi owocami (bo nie wszyscy lubią piwko) ja robie też dipy do czipsów które zawsze ktoś przyniesie z jogurtu z bazylią lub czosnkiem i innymi przyprawami szaszłyki z kurczaka, papryki cebuli i pieczarek deska serów, lub bagietka * ser w plastrach do grzanek

a wspomniana sałatka ziemniaczna?jak ja sie robi?

U mnie na grillu musi być karkówka o której już wspomniałaś -szaszłyki (karkówka lub łopatka +boczek surowy +cebula) -szaszłyk (krewetka duża +ser halami +ananas świeży) -skrzydełka (robię marynatę - 5 łyżek oleju,4 łyżki oleju,4 łyżki miodu płynnego ,sok z połówki cytryny,3 ząbki czosnku. Zalewam mięso ,często je mieszam. Najlepiej zrobić mięcho dzień wcześniej) -ziemniaki z boczkiem i serem ( ziemniaki gotuje na pół miękko ,obwijam boczkiem, posypuje żółtym serem i zawijam w folie. Tak piekę na ruszcie) -grillowany banana (banan wkładam do folii a kiedy już jest czarna skórka to wyjmuje i polewam bitą śmietaną)

Gość fish
Moja salatka ktora zawsze wszystkim smakuje: bez nazwy 2 czerwone papryki -sprzyc woda i pokroic w kostke Puszka Ananasa- pokroic w kostke zolty ser - pokroic w koske sloik selera salatkowego puszka kukurydzy Majonez tymianek jezeli masz swiezy albo jakies swieze ziolko mozna dodac rowniez pokrojana szynke ale ja robie bez niej

dzieki, dzieki-na bank skorzystam:-)

Gość wojka
No to jeszcze dodam, że pyszne są kotleciki z mięsa mielonego, ale bez moczonej bułki. Kładzie sie je surowe na ruszt i po upieczeniu jednej strony przewraca się na drugą. Sa pyszne, miękkie, soczyste i... sie nie rozwalają. Spróbuj. Smacznego:)

Gość matka czwórki
u mnie furorę robi kociołkowanie :) wejdź sobie na www.kociolkowanie.pl i poczytaj, zapewne do soboty nie zdążysz zakupić kociołka, ale naprawdę szczerze polecam na przyszłość. Teraz już mąż grilla nie chce tylko kociołek i kociołek. Frajda dla całej rodziny i przyjaciół nawet zimą. Pozdrawiam

Gość ten tego ten
ja burgery robie z dużą ilością koperku w środku, mniam mniam

hehe, u mnie na ten kociołek mówi się garnek :P a mam takiego jakby grila na tej zasadzie zrobionego, jak te kociołki na tej stronce na tych zdjęciach. tzn mój tata zrobił coś takiego na trzech nogach właśnie, tylko, ze zamiast tego kociołka zwisa tam taki ruszt, jak na grilu, tylko, że solidniejszy, tata pospawał z jakiejś felgi i drutów :P ale to tylko taka mała dygresja odnośnie kociołkowania ;) pozdrawiam!

Gość jesc mi sie chce
młode ziemniaczki w dosc duze kawalki lub makaron muszelki, jajka w cwiartki, duzo szczypiorku, majonez, pieprz, sol... u mnie rewelacyjny dodatek do karkowki z grilla:) pozdrawiam:)

Gość upupupupupupupup
ogórki obrane, pokrojone w słupki, ogórki małosolne, krakersy do sosów lub z kleksem serka smakowego, papryka kiszona, precelki (najlepsze domowego wypieku), marynowane kolbki kukurydzy, blanszowany kalafior - różyczki do pochrupania oczywiście do tego sos albo to samo z brokułami. Zamiast chipsów do sosów właśnie warzywa.

Gość gość
To już ostatni moment na zorganizowanie tego typu imprezy w ogródku, posiadam wszystko poza grillem elektrycznym. Jakieś sugestie, gdzie dostanę coś konkretnego?

Gość gość
Ostatnio miałem przyjemność zaopatrzyć się w grill z oferty http://www.web-grille.pl/ . Zainteresuj się ich ofertą, gdyż z pewnością jest to dokładnie to, czego poszukujesz. Grillowane jedzonko wyszło naprawdę pyszne. :)

Gość gość
U mnie na grillu zazwyczaj jest kiełbaska, karkóweczka i szaszłyki z warzyw. Grilla mamy nowego, bo kupiliśmy sobie nowy na ten sezon. Zrobiłam zamówienie w sklepie wasserman. Dobrze nam się sprawdza ten grill.

Gość Olgaherman
Ja ostatnio bylam w Domu Kresowym i jadłam pysznego szałszyka ukraińskiego!Palce lizać!Polecam spróbować!!

Gość GosiaMa
Przede wszystkim proste przekąski które łatwo zjeść na powietrzu. Polecam koreczki z sera, ogórka konserwowego Krakus, który jest pyszny i chrupiący i pomidorka koktajlowego. Można pomyśleć jeszcze o warzywach pokrojonych w paski i małych kolorowych kanapeczkach.

Gość gość
My też jako dodatek zawsze mamy słoik ogórków konserwowych Krakusa. Polecam Wam, doskonale pasuje na grilla.

Gość gość
Sałatka : Jajka w kosteczce, druga warstwa ser tarty, trzecia znowu jajka w kosteczce. Pomiędzy warstwami majonez zmieszany z jogurtem i przyprawiony solą i pieprzem. Na wierzch drobno posiekany szczypiorek.

Gość gość
Druga sałatka: Paluszki surimi, makaron chiński . Mieszasz i zalewasz jogurtem z czosnkiem, solą i pieprzem

Gość gość
Ja jednak do mięsa z grilla wolę nasz tradycyjny polski chrzan. Najlepszy moim zdaniem jest ten marki Krakus bo ma wyrazisty smak, który podkreśli smak mięsa.

Gość gość
Robiłam koreczki z pomidorków, bazylii i mozzarelli, koreczki z kabanosem, ogórkiem konserwowym, krakus ma dobre z chilli, do tego papryka kolorowa , zapiekana bagietka z masłem czosnkowym i pietruszką.