Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktopytawielbłądzi

czy ginekolog

Polecane posty

Gość ktopytawielbłądzi

przed przepisaniem po raz pierwszy tabletek anty wykonuje badanie? bo słyszałam, ze dają tez bez badania, w przypadku mojej koleżanki nawet przy pierwszej wizycie ;/

Gość powoli włączałabym na Twoim
tak zazwyczaj na poziom cholesterolu we krwi , słyszałam tez o probie wątrobowej ale ja tego nie mialam

powinien zbadac, a jak sam tego nie zrobi, to pacjentka powinna sie o to upomniec. lekarze czasem spiesza sie, bo chca zmiescic jak najwiecej pacjentek w jeden dzien, dlatego nie robia badan, choc to ich cholerny obowiazek.

Gość marzenia ściętej głowy

Gość ziuta bez buta
JAK TO PACJENTA MA SIE SAMA UPOMNIEC?? a jak przychodzi mloda laska i gin jej przepisuje po raz 1-wszy tabletki, to skad ona ma wiedziec, ze musi zrobic badania?? i jakie?? to LEKARZ ma ja o tym poinformowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powinien dać skierowanie na podstawowe badanie...krew mocz...koniecznie ob...oraz próby wątrobowe!!! Oprócz tego na cholesterol lub co bylo by super lipdogram! Co ok pól roku trzeba robić te próby wątrobowe! Jak ginko o nic nie pyta tylko przepisuje to...uciekać z gabinetu bo bez tych wstepnych badań można się nieźle różnych chorób nabawić! Powinien zapytać o choroby nowotworowe w rodzinie, cukrzycę, choroby serca i naczń krwionośnych o alergie. To podstawa wywiadu!

Gość ziuta bez buta
a czy na badanie hormonow tez powinno byc skierowanie??

Teoretycznie powinnaś sprawdzić stan hormonów typu TSH, testosteron, estrogeny i progesteron...to minimum. Ale mozna zrobic to samemu odplatnie. Tak na prawdę to lekarze powinni zrobic cały profil hormonalny...ale kasy brak!

Gość ziuta bez buta
bo wlasciwie do tej pory wydawalo mi sie ze to bad. hormonow jest najwazniejsze (bo tabsy to burza hormonow), a pozniej cala reszta (krew mocz i proby) + wywiad.... No tak, kasy brak, ale my jednak placimy za to, by nas porzadnie zbadac , a nie rozdawac leki "na oślep" :O:O:O:O

Gość ale Wy naiwne jesteście

Gość ziuta bez buta
naiwne?? a niby czemu ?!