Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingaa-----

co ja mam zrobić ???? ! mam juz dosyc !

Polecane posty

Gość Kingaa-----

jestem alergikiem, jak byłam mała miałam na rękach - na wewnętrznej ręce, w zgięciach łokciowych brzydkie az do krwi rany (przez drapanie ich). Pozniej juz mialam spokój aż to teraz. Nie mam ran do krwi, ale mam takie plamy chocby złuszczone, troche czerwone (nawet jak tego nie drapie). Zaczeły mi juz wyskakiwac ''te swedzace plamy'' na ramieniu, dekolcie i szyji :O Nie moge isc na solarium bo przeciez tego nie opale i beda biale plamy :( :( zawsze chodzilam a juz nie moge, ale najgorsze jet to ze nic mi na to nie pomaga :O stosowałam już najróżniejsze maśći jakie się da: -elocom -masc z wit. A -clotrimazolum -oxycort -hydrocortisonum -balsamem kapucyńskim - i jeszcze jakaś ale nie pamietam nazwy... Brzydko to wygląda, wstydzę sie wyjsc z krotkim rekawkiem a juz jest tak ciepło :( miał/ma ktoś alergie i takie właśnie odczyny skórne ???

Gość Kingaa-----
jak ktoś zna jakiś specyfik czy cos na to to piszcie :(

nie stosuj tych kremow! ja tez takie mialam wszedzie, na brzuch stosowalam clitromazolum i mam je po dzis dzien, wygladaja bardzo nieestetycznie, na ramiona i szyje kladlam zwykly Nivea i wszystko zniknelo po paru tygodniach. Teraz jak cos mi sie pojawia to tylko tlusty krem, zadnej chemii, to dodatkowo podraznia skore i robia sie blizny.

Gość Kingaa-----
tez smarowałam nivea ale po 10 min nie moglam wyrztrzymac tak mnie swedziało :O ja bym najchetniej to ały czas drapała !

sama nie wiem, mnie tez swedzialo, ale smarowalam i tak, nie wiem, co Ci poradzic, lekarz niekoniecznie pomoze, to on mi dal te masci, po ktorych mam same blizny i na koniec stwierdzil, ze taka skora:(

Gość Kingaa-----
pojde prywatnie do alergologa moze on cos poradzi :( ehh wpołczuje Ci, ale mnie tez to czeka bo juz to nieciekawie wyglada a mam 18 lat :O

Gość 123123123
albo do dermatologa idź, ja miałam takie plamy i okazało się że to łupież różowy gilberta. ja je miałam w obrębie koszulki z krótkim rękawem

Gość Kingaa-----
to gdzie mam wkoncu isc? :P łoo matko to ja pewnie tez to mam a wyleczylas to ??

Gość 123123123
wg mojej dermatolog tego się nie leczy, po prostu schodzi po paru tygodniach i ma się to tylko raz w życiu. miałam tylko balsam na receptę robiony w aptece dzięki któremu mnie nie swędziało i piłam wapno. 4 tygodnie to dziadostwo miałam

Gość 123123123
a masz taką jedną plamkę suchą wyróżniającą się spośród innych, która pojawiła sie jako pierwsza ?

Gość Kingaa-----
no wlasnie ale ja jestem alegikiem a jak bylam mala to juz to mialam tyle ze az do krwi :(

ja to mialam tez na skorze glowy, na oczach, moze to tez to samo? wszedzie zeszlo, poza brzuchem niestety

tez jestem alergikiem i mam lekka astme, a to ponoc idzie w parze

Gość Kingaa-----
hmm ja mam te plamy takie duuze gdzies 6 cm srednicy :O

Gość Kingaa-----
oo na skorze glowy chyba tez mi to wyskoczylo bo cos ostatnio swedzi mnie jeszcze glowa-dokladnie jedno miejsce i tez mam lekka astme :O

Gość 123123123
ja miałam takie o średnicy 1 cm, większych nie było. idź do lekarza najlepiej

Gość Kingaa-----
Aspeaker - i ty to wyleczylas tymi tłustymi kremami ???

tez mialam taki specjalny balsam z apteki, ale nie dzialal, to dostalam te nieszczesne masci z kortyzolem, pogorszyly wszystko, a potem to juz krem nivea tylko w duzych ilosciach i jakos zeszlo, teraz jak czasem sie znow cos pojawi ( a pojawia sie dosc regularnie) to tylko smaruje nivea. Nie wiem jednak czy u Ciebie to to samo, warto by sie pewnie z jakims lekarzem skonsultowac, tylko ostrzegam przed tymi kremami.

Gość Kingaa-----
sproboje z ta nivea, bede dawac grube warstwy, jak to nie pomoze to pojde do lekarza :)