Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasztanowa dziewczynka

jak postrzymać się od jedzenia wieczornego?

Polecane posty

nie jestem głodna, tylko zmęczona i ogólnie się denerwuję i co? i wpierdzielam :(

Gość bum bum bummm bziummm
ehh no wlansie jak?? ja moge caluski dzien nie ejsc. ale jak sie zbliza godzina 18-19 nie wytrzymuje i az mnie skrecaaaaaa. to boli. jest przykre ze az zalosne. ale widze ze nei tylko ja tak mam.

bo sie wyglodzisz i jestes glodna :( niestety a ja w ciagu dnia jem normalnie i wieczorem nawet jak NIE JESTEM glodna, to wpierniczam :(

Gość anna_ha
Ja to zrobiłam tak: kiedy znów przyszła ochota na jedzenie wieczorem, powiedziałam sobie: najem się, tak, ale - jutro. Jutro rano zjem to, co chcę teraz. I wyszłam z kuchni :) metoda o tyle skuteczna, że rano rzeczywiście zaczęłam być głodna - nie, tak jak do tej pory, że się objadłam na noc i rano niechęć do jedzenia. Teraz niejedzenie wieczorem weszło mi w nawyk. Jeśli zdarzy mi się czuć chęć na coś do przegryzienia, zwyczajnie oszukuję siebie, jak małego dzieciaka: "tak, koniecznie zjem, jutro wieczorem." Taka obietnica w kółko :) najlepsze, że działa:) spróbujcie

Gość bum bum bummm bziummm
heheh napisalam ze moge nie jesc caly dzien. ale jem racjonalnie :) nie glodze sie ale jakos nie kusi mnie w dzien tak bardzo jak w nocy. nei jem slodyczy jem chudo odzywiam sie racjonalnie. ale wieczorem moge pochlonac wsyzsciusienko w zasiegu reki, dlatego teraz mam w lodowce oskrobane kawaleczki marchewki suszone sliwki i herbatki ziolowe, a takze gorace kubi ktore uwielbiam :D na moej szcsecie nei ejstem az tak gruba ale moglabym wazyc mneij. moja waga wynosi 57-59kg/167cm

anna_ha silna z ciebie babka :)

Gość anna_ha
kasztanowa dziewczynko, siła to nie we mnie, a w systematyczności tkwi :)

nalezy oprzede wszystkim jesc wiecej w ciagu dnia. poza tym rezygnacja z kolacji to myslenie antyczne. kolajcaj powinna skladac sie z warzyw i porcji bialka.

"kolajcaj powinna skladac sie z warzyw i porcji bialka" zgadzam sie w 100%! ale ja jem caly dzien zdrowo i w ogole - kolacja zawsze jest - albo twarożek z pomidorem czy rzodkeiwką, albo salatka z tunczyka i warzyw i co potem? 3 bulki z zoltym serem :(

Gość anna_ha
tak, też tak myślę, tą swoją metodę stosuję w przypadku chęci obżarstwa późnymi wieczorami, po 22 i później. Kolacja oczywiscie normalnie.

kasztanowa dziewczynka - byc moze jesz zdrowo, ale zbyt malo kalorycznie w ciagu dnia. mozliwe ze dieta ktora stosujesz tylko z pozoru jest zdrowa. mozliwe tez ze masz niedobory pewnych mikroelementow. powodow moze byc wiele

fit - jem duzo - sniadanie - bulka z czyms tam, potem jogurt owocowy, potem obiad (ryz + warzywa + mieso) potem cos deserowego: banan albo kisiel. alb obudyn. wieczorem - salatke. jem co 3 godziny. ale uprawiam baaardzo duzo sportu... moze to przez to? :( powinnam jesc wiecej mimo wszystko - masz racje

Gość bułka z masłem i z szynką
Ja nie mam nic w lodówce, proste ;) nIESTETY TEż NIE jem rano, wiem, ze nie zdrowo

tzn - w ciagu dnia powinnam jesc wiecej, a nie wieczorem :)

"bułka z czymstam" - to nic mi nie mowi... podobnie nie mowi mi nic "salatka" dobrze ze jesz co trzy godziny, ale na jedną rzecz zwrocilbym uwagę - na zrodla weglowodanow. im wyzszy indeks glikemiczny bedą miały potrawy - tym wieksze wahania cukru we krwi będą nastepowaly i tym czestsze będą napady glodu na szybkie zrodla energii. wiec jesli bułka - to tylko ciemna, albo tez - razowy chlebek. jesli ryż - to dziki. zadnych owocowych jogurtow, bo to jedynie zrodla cukru rafinowanego. jak juz - jogurt naturalny. banan jak i kisiel to zrodla jedynie weglowodanow, za malo jak na samodzielny posilek. kazdy posilek powinien zawierac bialko. najwazniejszym w Twoim wypadku byloby utrzymanie glikemii na w miare stałym poziomie. to ze jesz czesti - jest juz pewnym rozwiazaniem, ale jesli nadal sa problemy - trzeba dokonac dalszych modyfikacji.

Gość ja wieczorem jestem
najbardziej glodna. Nie glodze sie, nie jestem na zadnej diecie. Jem normalnie - sniadenie, drugie sniadanie. Po powrocie do domu obiad. A wieczorem jak mnie ssac zaczyna to masakra :( I nie umiem zasnac na glodnego. Zoladek mnie boli, burczy mi w brzuchu :O Po prostu musze cos zjesc...

Gość ja wieczorem jestem
za slodkosciami raczej nie przepadam, wiec to nie od podjadania wafelkow. Jogurtow nie lubie... Ale jem biale pieczywo. Wskazania zdrowotne ;)

najprawdopodobniej zbytamalo kalorii spozywasz w ciagu dnia, przez co wieczorem organizm chce wyrownac "niedobory" jedz w dzien wiecej.

Gość ja wieczorem jestem
jesli to do mnie - to napewno nie... Nie jem za malo, bo nie odczuwam glodu. Jem w sam raz. Sa to wieczorem mnie ssie :O

no bo jestes przestawiona na taki tryb, w ktorym organizm wyrownuje straty wieczorem. to sie modyfikuje dietą. wiecej kalorii rano i do popoludnia - mniej na wieczor. uczucie glodu nie jest tutaj najistotniejsze, bo jest ono uposledzone.

Gość ja wieczorem jestem
Ale tak wlasnie robie. W ogole rano nie jestem glodna ale staram sie jesc, potem juz normalnie drugie sniadanie, obiad... Staram sie nie jesc wieczorem. Ale klade sie i nie moge zasnac. A jak zasne to budze sie z glodu! Straszne uczucie :(

Gość wanesa
a ja mam taki sposob zeby w lodowce bylo jak najmniej do jedzenia, albo tylko warzywa, jogurty i jak jestem glodna to wtedy nie ma nic innego jak... marchewka :)

ja wieczorem jestem - o ktorej planowo jesz ostatni posilek i o ktorej sie kladziesz..?

Gość ja wieczorem jestem
Klade sie kolo 22. Staram sie nie jesc po 18...

to jedz. - tez bylbym glodny ;) zafudnyj sobie kolacja skladajaca sie z bialka (tunczyk/inna ryba, mieso, twarog, jajko) i warzyw. wypij sobie porcje gorzkiego kakao.

Gość ja wieczorem jestem
No i wlasnie jem :D Bez opychania sie oczywiscie ;) Czesto - jablko, bo sie lepiej zasypia pozniej ;) Tyl;ko, ze wszystcy mowia w kolo, ze 4h przed snem nie powinno sie jesc. A ja nie umiem, po 4h jestem glodna, zwlaszcza wieczorem 😭 Mowisz, ze to nic zlego?

ja porcje bialka pije 30 min przed snem... czeste posilki sprzyjają rozpedzaniu przemiany materii. lekki posilek na godzine - diwe przed snem to nic zlego. brak pokarmo przez 4 godziny i wiecej przed polozeniem sie spac - spowalnia przemian materii.

Gość ja wieczorem jestem
taaaa... mleko przed snem tez mi dobrze robi ;) I jednak najczesciej cos tam jem wieczorem, bo mi sie nie udaje wytrzymac... To czemu tak wsztscy mowia, ze 4 h przed snem nie mozna? Chcialabym odrobine schudnac. Ale nie chce sie odchudzac. Myslalam, ze moze przestane jesc wieczorem. A tu lipa :/

jkest taki przedpotowpowy poglad, ze nie nalezy jesc wieczorem, niektorzy nie jedza nic naet i przez 6 godzin przed snem. wynika to z racjopnalnej przeslanki, ktora mowi, ze przeciez wieczorem nasza aktywnosc jest minimalna, ze nie potrzebujemy kalorii. niestety rzeczywistosc zweryfikowala ten poglad. nalezy jesc czesto i w malych porcjach, zasada ta tyczysie rwoeniz okresu wieczornego. kielbasa nie jest dobrym pomyslem na kolacje, ale juz salatka warzywna z piersia z kurczaka tak. zeby schudnac nalezy w pierwszej kolejnosci wyeliminowac wszelie smieci z diety. cukry rafinowane, slodycze, biale pieczywo, biale makarony, biale mąki (w tym budynie, kisiele), oleje utwardzone itp. zastapic je nalezy produktami z plenego przemialu, a tluszcze - olejami z pierwszego tloczenia. dobrym pomyslem jest w ogole zmienijszenie ilosci spozywanych weglowodanow, a zwiekszenie - bialek. z reszta ukladam diety na codzien. jak bylabys zainteresowana wspolpracą - pisz na mejla.

Gość ja wieczorem jestem
Az tak smieciowej diety nie mam. Za slodyczami nie przepadam. Cukkier tylko do gotowania czasem. Jednak jem glownie biale pieczywo (wskazania zdrowotne), no i lubie makarony ;) I bardzo lubie nabial ;) Tzn nie chce sie odchudzac. Myslalam, ze zastosowanie tej jednej zasady troche mi pomoze ;) Az taka gruba to nie jestem (164cm/60kg) ;) Nie wiem czy bym wytrzymala na diecie. Trudno mi sie powstrzymac jak zobacze np sledzia ;) A tlusciutkie to przeciez ;)