Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

Witaminy dla kobiet w ciąży...?

Polecane posty

Witam. Wczoraj byłam u mojej ginekolog na kolejnej wizycie.Trochę sie zagadałyśmy i zapomniałam spytać o witaminy.Jestem w 11 tc i do tej pory brałam folik , jednak miałam sie teraz przestawić na witaminki.Nie będę dzis do niej znowu lecieć , a następna wizytę mam na 25 czerwca więc chcialam was spytać , jakie witaminy bierzecie i ktore sa warte polecenia.

ja od wczoraj biorę feminatal N. lekarka polecała mi nowy feminatal metafolin400 ale jeszcze go w aptece nie mieli, a ja chciałam koniecznie coś już kupić :)

ten metafolin ma 400 czegośtam kwasu foliowego, więc dokładnie tyle ile folik :) za to feminatal n ma 800 i dlatego będę go brała co 2 dzień na przemian z folikiem :)

Gość Izulinka86
prenatal, tanszy niz feminatal a sklad taki sam.

Wszytkie leki nawet witaminy tylko pod kontrolą lekarza!!!!!!!!

Gość julitkas
Ja na początku ciąży brałam folic a teraz od 3mc biorę tylko Prenate Elite, one zawierają 0,4mg kwasu foliowego więc nie ma potrzeby zażywania dodatkowej tabletki folica.

Ja łykałam Elevit, wszystko było OK, ale drogie to ciortostwo dosyć :) Mi lekarz powiedział, że mogę sobie wybrać witaminy, jakie chcę, na przykład Elevit ;) A że jakoś nie miałam odwagi sama kombinować, to ten Elevit zaczęłam kupować ;)