Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

messina

Kiedy pojawiają się mdłości,zachcianki itp...

Polecane posty

Witam wszystkie panie, Chciałabym wiedzieć kiedy małyście pierwsze mdłości i czy w ogóle zawsze się je ma.Ja jestem narazie w 2 miesiącu i nic.

moga sie wogole nie pojawic, ja tak mialam, na poczatku czulam sie troche zawiedziona bezobjawowa ciaza, ale zycze ci aby sie nie pojawily do konca zadne przykre objawy -tak jak u mnie. powodzenia

ciesz się, że nadal ich nie masz! może uda ci się przejśc ciążę bez nich! mi mdłości zaczęły się ok 3 tygodnia cyklu, w którym zaszłam, co u mnie oznacza 2,5 tyg po zapłodnieniu. i trwały do końca 11 tygodnia ciąży. połączone z ostrymi wymiotami. także ciesz się i korzystaj z tego że natura jest dla ciebie łaskawa :D

Gość do doświadczonych
ja jeszcze nie wiem czy jestem w ciązy a juz mam ból jajników, chodze jakas "jakbym była w ciżay zaawansowanej", nie pije kawy, zajadam się tylko sałatkami, jogurtami.Odrzuciłam słodycze co ciężkie było.

Gość do doświadczonych
agatka....a jak z tymi wymiotami? nagle dopadało cię w pracy czy w autobusie? a słyszałam ze przed wstaniem z łóżka trzeba wziąś skórkę chleba czy cos tam aby nie miec tych mdłosci.

Gość do doświadczonych
agatko a ja nie wiem czy jestem zapłodniona.To dopiero z 3cia doba po owulacji.

Gość do doświadczonych
ale to straszne tak ciązgle zjesc i zygac zjesc i zygać.a jak ma sie dziecko odzywiac i matka jak te wymioty takie częste?

Gość do doświadczonych
agatko-ale jezeli ja mało jem a duzo wymiotuję to co takie dziecko ode mnie wezmie? zacznie "wysysac' zapasy?

Gość martianka
mgłosci pojawiaja sie w początkach ciązy kiedy dziecko dopiero sie hmm... formuuje, organizm matki musi wyodrebnic miejsce dla innego czlowieczka zachcianki pojawiaja sie z reguły znacznie pozniej, kiedy wszytskie witaminy i mineraly potrzebne do budowania nowego organizmu sa wysylane do mozgu matki w postaci znanych jej 'przysmakow' to nie jest tak, ze jak jesz ogorki to bedzie chlopak a jak pomidory to dziewczyna ;) bardziej jest na zasadzie, jezeli dziecko potrzebuje powiedzmy witaminy C wiecej niz normalnie mozg kobiety przedstawia to jako najbardziej kwasna rzecz jaka pamieta ...

Dziekuje za odpowiedzi,mam nadzieje ze te mdłości mnie ominą:)

Gość mimimimi
ja mam pytanie takie: ciągnie mnie na wymioty, ale nie wymiotuję, mam tylko odruch wymiotny - czy to są właśnie mdłości?

Gość w 2 miesiącu miałam mdłości
poranne i wieczorowe, ale nigdy nie skończyło się w kibelku, i zgagę miałam od połowy 3 miesiąca mam stałą ochotę na mizerię i nie mogę mięsa

Gość Natka18
ja jestem w 5 tygodniu ciąży,rano tak jak nigdy jestem głodna ale mam coś dziwnego nie wiem czy to dobre mam obrzydzenie do chleba,nie moge go połknać od początku ciaży,powiedzcie czy to normalne?;)

Gość a ja jestem w 6 tyg
i mam ciągle ochotę na smalec, boczek, słoninę! Im bardziej słone i tłuste tym lepiej! jem to bez chleba. A odrzuca mnie od słodyczy i owoców.

ja jestem teraz w 3 tygodniu moje jedyne objawy to na poczatku bolace ale to bardzo piersi klucie w podbrzuszu i takie zachcianki na jakies rzeczy np. na wedline bo myslalam ze zwariuje jak nie zjem miesa:D choc na codzien jadam bardzo rzadko , co jeszcze..bole glowy i lekkie mdlosci

Ja jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży, ale nigdy nie czułam się tak jak teraz. Ostatnio każdą wolną chwilę wykorzystuję na drzemkę, inaczej dosłownie nie przytomna chodzę, a co do zachcianek to mi się po prostu chce wszystkiego. Mogłabym jeść non stop. Wczoraj np. jadłam ogórki kiszone (fakt, że lubiłam je zawsze, ale nie w tak dużych ilościach, 0,5kg zjadłam sama :/) zagryzając białą czekoladą i popijając sokiem pomarańczowym hehe narzeczony się dziwi, że nie spędziłam kolejnych godzin w wc :P Dziś dla odmiany, gdzie z reguły jestem niejadkiem, na śniadanie zjadłam 8 kanapek z żółtym serem i dżemem (nigdy nie myślałam, że to idzie jakoś jeść). Wiecie jakie to pyszne było?? haha

Gość kaycia
ja niewiem jescze w ktorym tygodniu jestem ale robilam test i wyszedl pozytywny no okres mi sie spuznia ...mam mdlosci co prawda nie wymiotuje ale jak cos powącham to mnie mdli zawsze rano i zdarza sie tez po poludniu ;] odrzucilo mnie od mojego ulubionego ryzu z tofi nie moge na niego patrzec ostatnio nawet pilam sok pomaranczowy z sola bardzo mi smakowal ;] mieszkam w angli wiec za pare dni jade na usg do polski bo tutaj usg robia w 3 mies ciazy i w 6 dlatego chce miec pewnosc ze jest ok i jade do pl

Gość mala2219
hej dziewczyny, u mnie mdłośc***ojawiły się około 3 tyg ciąży az do 12tyg. Ale mdłości w porównaniu do wykańczajacej zgagi i niesamowicie bolesnych skurczy nocnych łydek to mały pikuś :) także życzę wszystkim przyszłym mamom dużo cierpliwości. Synek ma już 5 latek, teraz staramy się o drugie maleństwo:)

Gość gość
U mnie ani jedno ani drugie nie pojawilo sie w zadnej ciazy :) owszem czasami mialam ochote na cos np.na cos slodkiego,ale nie bardziej niz zwykle kiedy w ciazy nie bylam,a mdlosci czy wymioty ciezarnej sa mi zupelnie obce.

Gość gość
hej ja jestem w 14 tc i nie mam kompletnie zadnych objawow, jedynie czesciej siusiam... troche mnie to martwi bo pierwsza ciaze stracilam ale lekarz co wizyte powtarza ze jest dobrze..

Gość gość
nigdy :) jestem teraz w 4 miesiącu drugiej ciąży i po raz drugi nie mam żadnych mdłości ani zachcianek :)

Gość pati1230
pociesze was (sarkazm) moje mdlości zaczeły się w 7 tygodniu czyli wtedy gdy spóźnił się okres, trwały przez całe 8 miesięcy (włącznie z wymiotami) wymioty średnio co 20 min caly dzień przez tyle miesięcy, skrajnie wykończona byłam ale musiałam to znieść... jadłam na siłę, nie moglam patrzeć na mięso przez pół ciąży więc jadłam ziemniaki ze śmietaną, tylko to mogłam jeść i piłam czekoladowe mleko bo tylko na to mialam ochotę oraz bananowy sok, w drugiej połowie ciąży nie mogłam patrzeć na ziemniaki, jadłam tylko i wyłącznie schabowe dalej sok bananowy i czekoladowe mleko, generalnie nic po za tym nie jadłam, chyba że gdzieś coś w małej ilości, suchy chleb czy bułka... piłam natomiast wode niegazowaną ilości hurtowe gdyż co zjadłam to po prostu wyrzygałam - POTWORNOŚĆ, i urodziłam wcześniaka na szczęście zdrowego kochanego synusia ;) Ps. od smrodu gotowanego jedzenia, smażonego zwłaszcza, od kawy i fajek rzygałam na bieżąco :P i od razu mogę powiedzieć że gorsze od samego porodu są te wymioty i skurcze porodowe..

Gość gość
Czy moga sie pojawic pare dni po zaplodnieniu?

Gość gość
Miesiaczke miałam mieć 4 dni temu . Nie dostałam. Od kilku dni dziwnie się czuję . Rano mam nudnosci, strasznie zaczęłam reagować na zapachy az czasem mam wrażenie, ze " pawia puszcze". Dzisiaj zrobilam dwa testy i były negatywne . Cycki mam tkliwe, lekki ból podbrzusza, ale nie ciągle. Generalnie spuchnieta jestem .... wczoraj gorący prysznic, nic, nie ma okresu... stosunek... Nie ma okresu... wino .... Nie ma okresu. Nawet nie mam ciutki plamienia nic kompletnie. Co o tym myslicie?

Gość gość
Nie miałam żadnych mdłości. Gdyby nie brak okresu to mogłabym się nie zorientować o ciąży. Zachcianki? Zawsze myślałam, że w ciąży będę jeść co chcę bezkarnie, a tu zonk. Miałam cukrzycę ciążową i od pierwszych tygodni ostra dieta, potem insulina. Zachcianki to ja mogłam mieć, ale nie mogłam im ulegać, bo mogłoby to zaszkodzić dziecku. Z cukrzycą w ciąży nie ma żartów.

Gość gość
Hej dziewczyny 2 dzień po stosunku boli mnie brzuch czy to oznacza ciaze mam syna 9 lat ale powiem szczerze nie pamiętam takiego zjawiska.

Gość gość
nie, to nie oznacza ciązy

Gość gość
Ja całą ciąże nie miałam żadnych mdłości, zachcianek itp. Moje samopoczucie było rewelacyjne. Jedynymi objawami ciąży jakie miałam to brak okresu i powiększający się brzuszek :)