Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***

Kto ma w domu ogony?

Polecane posty

Tak sobie czytałam temat o kocurach, gdzie dziewczyny pokazują swoje sierściuchy i pozazdrościłam, stąd ten temat. Zastanawiam się kto z kafetariuszy ma szczury? Jakie mają charakterki? Pozdrawiam wszystkich zaogonowanych ;)

Gość etatowa prostytutka
uwielbiam szczury mialam chyba ze 4 w swoim zyciu ostatnio widzialam u znajomej niebieskiego...cudo !

o ja też jestem chora na niebieskiego dumbo. przepiękne są! na razie mam swoje pierwsze ogoniaste - dwóch chłopaków. są u mnie miesiąc (smarkacze jeszcze z nich bo dopiero 8 tygodni mają) i już widać że są straszne pieszczochy :D

Gość ja mam jednego
szczura, owszem ma ogonek ale z przodu - nie polecam

hi hi :P no ja mutantów tez nie polecam :P

Gość etatowa prostytutka
samce sa paskudne :o te ich jadra...

no jak na małego gryzonia jaja mają spore (mnie jakoś nie obrzydzają)...jak facet miałby jaja w takiej proporcji do ciała jak szczury to by miały wielkość dorodnych grejpfrutów...matko ale by to wyglądało :D a mamy samce, bo akurat samce nas wybrały. wybieraliśmy z 9 maluchów które się urodziły kumplowi i akurat te jako pierwsze się zainteresowały naszymi rekami :D

nikt więcej nie ma ciurów?

Gość ddfdffdf
ja mam myszaka ,jest piękny,ma kosmaty ryjowiec wielkie zęby i dużo je

Gość mrmrmrmr
Trochę wam zazdroszczę ale nie zdecydowałabym się nigdy na szczura z jednej przyczyny: przecież one tak krótko żyją!!!

Gość anettja
u mnie w bloku są w piwnicy - zapraszam, można nałapać za darmo :O

no krótki żywot to na pewno wada tych zwierzaków. a są mądre i bardzo przyjacielskie i łatwo się do nich przywiązać. ddfdffdf--> też mam takich stadko, w domku na działce..tyle że nieoswojone ;) anettja-> widzę postawę typową dla kogoś kto ze szczurami nie ma nic wspólnego. szczur z piwnicy Ci się nie oswoi, a ponad to może być nosicielem różnych chorób. po za tym mało kto płacił za posiadane szczury, bo kupowanie ich w zoologu według miłośników tych zwierząt jest nieetyczne.

ja mam czterech panów :) Jeden ze sklepu, dwa kolejne uratowane z laboratorium, i jednego wyrwałam ze sklepu (bez sierści) za pół darmo, gdzie spedził jakieś pół roku ( w zasadzie to wziełam dwa, ale jeden po trzech dniach wyjechał do dziewczyny do Gdyni, która zawsze o takim szczurku marzyła :) ) Moje ogonki to: Premier - czarny ciapek (kapturek) Fuks i BuBu - albinoski Skinhead - szczur Nunu( "bezwłosy")

Gość paskudztwo
W zimę miewam szczury w oborze. Może i inteligentne ,dlatego trudniej tępić te szkodniki. A jeszcze kupować???

Gość ja sobie tak poczytam o tych
szczurkach...bo sama mam dwa myszoskoczki, wiem ze to nie to samo ale co tam czytac moge no nie? ;)

Gość fdsss
lubie gryzonie ,a teraz marzy mi sie fretka ale mam pieska wiec to nie mozliwe

Gość etatowa prostytutka
Wiem, bo jadłam, było obrzydliwe :o Nie polecam nikomu jedzenia jąder :(

moje są od znajomych. nazywają się Pip i Thanquol i z tego na ile się orientuję to są to zwykłe biało czarne bicolory...ale i tak cudne ;) teraz weszły w fazę niszczycielstwa i demolki i nie można ich spuścić z oczu jak są poza klatką. metafora--> może ty wiesz bo masz dłużej ogony...czy to normalne że ona linieją?

tak, bo moje też linieją ;) Co prawda tylko albinosy, bo dwaj pozostali nie (trudno też, żeby skinhead liniał :P ) Jeżeli nie mają takich obiawów jak nadmierne drapanie, łuski, pomarańczowe zabarwienie skóry, to znaczy, że jest wszystko w porządku. Co do niszczycielstwa to BuBu niedawno miał wypadek bo sie wział za kabel wysokiego napięcia :|

dzięki za info, bo sie trochę martwiłam tym linieniem. ale chyba i tak zabiorę ja niedługo do weta na przegląd, bo mam po drugiej stronie ulicy gabinet w którym podobno jest pani doktor, która lubi i zna się a szczurach. moje ostatnio zapałały miłością do ziemi doniczkowej tak namiętną że kwiatek musiał dostać eksmisję :/ no i muszę kupić osłonki na kable bo ogony latają głównie po szafkach i biurkach w gabinecie (mają tam klatkę bo my z niemężem spędzamy tam najwięcej czasu), a tam kabelków od sprzętów komputerowych moc.

no jak na takie małe łebki to sie wyjątkowo szybko uczą i są wyjątkowo sprytne :D

Gość upupupupupupupupupupupup

Gość mnie obrzydzają ogony
są takie grube i niemiłe :O Dlatego mam chomika :) Z przodu wygląda jak myszka,a z tyłu ma fajny ogonek jak królik.No i jest słodki :)

Gość z robalami nie ma żartów
a pokazcie te szczury niebieskie,pierwszy raz słyszę, może byc ciekawie :)

Gość szczurki sa słodkie
miałam szczurzyce, niestety zyły tak z 2-3 lata

tu jest chyba dumbo tylko ze szary http://www.gotpetsonline.com/pictures-gallery/small-animal-pictures-breeders-babies/rat-pictures-breeders-babies/pictures/rat-0012.jpg to z kolej rosyjski niebieski http://fotki777.w.interia.pl/11.jpg jak znajdę dumbo niebieskiego to też wkleję metafora->miluśaste te twoje ogony :D