Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***

Kto ma w domu ogony?

Polecane posty

a jakie są cudne inne bezowe, rudawe...ile jest maści szczurzych różnych :D tylko jakoś do łysoli nie jestem przekonana...choć z drugiej strony nie bylo by problemu z linieniem ;)

Łyysolki są tak brzydkie, że aż piękne ;) Jak je widziałam w zoologicznym, gdy się pojawiły, to drgnęłam z obrzydzenia. Ale po tym, jak już je widziałam czwarty, piąty miesiąc w sklepie już zaczęłam gdybać jakby to załatwić by nie było im źle a zarazem by nie nakręcać interesu. Teraz, gdy jeden szczurek już wyjechał do Gdyni do kochającego domu a Skinhead został u mnie, wiem, że to szczurki jak każde inne; Skin bardzo szybko się wgrał w moje dotychczasowe stadko (jak zresztą widać na tym zdjęciu na hamaczku - leży tam pod trzema szczurami :D ), bardzo szybko nauczył się swojego imienia, szybko się ze mną zżył, no a że jest bez sierści ... Są tego plusy i minusy, minusem jest na pewno to, że każde zadrapanie po jakiejś zabawie bardzo widać, tego zadrapania nie chroni futerko, trzeba je przemywać rivanolem. A plusem jest to, że jest baaardzo cieplutki ;) (termofor :D )

hmm...no ja nigdy łysolka na żywo nie widziałam, może jakbym zobaczyła to bym sie przekonała. a słuchaj jaki on jest w dotyku? bo np łyse koty sa podobno jak aksamit? no i czy Twoje szczury tez są "magiczne"? moje są w tym sensie, że jak wracam cała wkurzona albo zestresowana z pracy, a on przylezą do mnie na pieszczoty to od razu cały stres odpływa i poprawia mi się humor...miałam już różne zwierzaki (kota, psa, chomika, papugę, świnkę morską), ale żadne nie działało tak mocno jak moje dwa ogony.

jest jak aksamit i jest nadwyraz ciepły, cieplejszy nawet od nas. A co do magii... hmmm... w sumie jak jestem zła czy smutna, to nawet jak mój Psiuro się do mnie przytuli to wszystko ze mnie schodzi, więc trudno mi powiedzieć.

czyli masz mały aksamitny termoforek :) ja najbardziej lubię jak chłopaki mi węszą przy uszach i łaskoczą po szyi wąsami :D

a ja uwielbiam, jak mój osobisty zakład fryzjerski czochra mi włosy z tyłu głowy albo wyciąga spineczkę przytrzymującą moją grzywkę :) Albo gdy je puszczam i zasypiam w popołudniową drzemkę ... i budzi mnie całus takiego królewicza (albo skok na twarz :D ) Ale chyba jeszcze zbyt są z nich gówniarze, żeby układać się do snu ze mną ...

no nie ja do łóżka ogoniastych nie zabieram...bo znaczą...a na mnie to jak na razie to tylko harce i pieszczoty, do snu się nie układają. mają dwa miejsca gdzie przysypiają poza klatką to albo za klatką (nie wiem czemu, ale tam lubią i już się nam zdarzyło zapomnieć o szczurze za klatką i zostawić któregoś tak na noc), a drugie to pod monitorem z tylu...monitor jest kineskopowy i grzeje...ulubione szczurze miejsce :)

Gość a nie robią wam kup w mieszkan
ku, np.na podłodze jak je wypuszczacie?

Moje wskakują do klatki na szybką kupkę i biegną dalej. A co do niestandardowych miejsc do spania, to Bu-Bu sobie upodobał miejsce za łóżkiem pod kaloryferem, lubią też spać w schowku na pościel jeśli łóżko jest rozłożone albo pod monitorem (mam takie biurko z półeczką na monitor, a dla nich do idealna kryjówka o wysokości ok. 6 cm i bez ściany tylko z jednej strony. A jeszcze tam trzymam czasem jakieś bambetle więc tym lepszy im robię schron ;) )

trochę srają...moje są jeszcze młode, ale zdarza im się ale coraz rzadziej...ostatnio to tylko jak się zestresują, albo jak są w miejscu z którego nie umieją trafić do klatki...generalnie kupy szczurze szybko zasychają i łatwo się je sprząta...gorzej z sikaniem, bo szczury moczem znaczą teren i niestety mój dominant nie jest wyjątkiem od tej reguły :/