Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

ruchy dziecka w 31 tygodniu

Polecane posty

Gość kejsi

Mam pytanie , nie jestem do konca pewna czy jest to normalne. Jestem w 31 tygodniu ciazy i moj maluch z natury jest bardzo zywy w brzuszku daje mi popalic, ale od 2 dni jest bardzo spokojny i nie czuje ruchow tak intesywnie jak wczesniej ,

Gość kejsi
hey odpowie mi ktos?

No mozesz czuc slabiej dziecko, bo jest coraz wieksze i juz nie ma miejsca na intensywne harce. Ja tez cala ciaze czulam mala bardzo wyraznie, a teraz jest spokojniejsza, nie pamietam dokladnie od ktorego tygodnia sie uspokoila, ale mysle ze jakos tak w granicach 32-33 tc. teraz bardzie sie rozpycha niz kopie. Grunt bys czula dziecko. Jakbys przestala czuc wogole to natychmiast do lekarza !!!

Musisz liczyc ruchy-dwa okresy aktywności w ciągu dnia (minimum 5 ruchów przez pół godziny). Jak sa dwa okresy, to ok:) Jak nie ma, od razu, tego samego dnia,jedź na ktg, albo dzwon do lekarza-zależy, jakie masz układy z ginekologiem prowadzącym ciążę. Niepokojące jest też, gdy dziecko po jakimś czasie \"ciszy\", zaczyna nagle gwałtownie kopac-wtedy od razu na pogotowie. Ale bez schizy, dzieci to ludzie i mają dni gorsze i lepsze:)CZasem skaczą więcej, czasem mniej. Pod koniec ciąży mają mało miejsca na wybryki. Licz ruchy i bądź dobrej mysli:)