Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pyta nie bladzi........

Zagraniczni znajomi na polskim slubie i weselu

Polecane posty

Gość kto pyta nie bladzi........

Mam pytanie. Chce na slub zaprosic kilkunastu angielskich znajomych, ktorzy nie mowie po polsku. Dodam ze np moja rodzina(w sensie wujkowie, ciocie, mama tata itp)po angielsku nie mowia. Nie wiem, czy da sie cos zrobic, zeby pogodzic te 2 jezyki?? Macie jakies pomysly??Moze spotkalisicie sie z taka sytuacja??

u kuzynki na weselu bylo dwoch anglikow i tez nie mowia po polsku...a byl jeden to maz od kuzynki drugi chlopak od drugiej kuzynki...i bawili sie swietnie przy polskich piosenkach pomimo ze nie znaja jezyka...u mnie tez oni beda..i jest ok...a w dodatku jedna kuzynka bedzie wychodzila za maz we wrzesniu w przyszlym roku i chca robic wesele w polsce pomimo ze ani on ani jego rodzina polskiego nie znaja...i nikomu nic nie przeszkadza w tym aby zorganizowac to wesele tutaj:)...bo oboje chca:)

moje wesele bedzie wlasnie takie mieszane:-)i juz doczekac sie nie moge!w zeszlym roku z kolei moja przyjaciolka miala mieszane wesele i rowniez wszyscy zgodnie sie bawili,wiec nie wiem w czym problem:-)

Gość nicola76
posadz ich razem przy stole ( wizytowki), zapewne masz tez troche mlodych ludzi na weselu, ktorzy znaja angielski, wiec mozesz ich posadzic razem... Ja bylam u kolezanki na weselu, miala kilku obcokrajowcow, ktorzy siedzieli z nami i sie swietnie bawili...

Gość A jaka ma ..............
ja bylam na weselu i byly tam dwie Tajki , kilka Niemek i Wloch .fjnie sie bawili.

ja bym ich razem nie sadzala,po co,bedzie dretwo na poczatku i cisza przy stolikach..jestem pewna,ze sie wymieszaja po kilku glebszych,bardziej sie wyluzuja.ja bede sadzac gosci tak,aby nie czuli sie skrepowani przy stolikach,a pozniej jak chca zmienic miejsce,to niech zmieniaja.

buhaha dejzi ale jestes "inna" ...widzisz obawiam sie ze nie wszystkie...ale tlumaczyc nie bede bo ty masz swoj swiat i rozumiesz tylko siebie nikogo innego ...

no jasne,moj facet jest elektrykiem i zarabia tysiace,dlatego,zeby podwyzszyc nasz standard zycia wyjezdzamy do australii po slubie:P

U mnie na weselu będą 2 osoby z Anglii ale robie karteczki i usadzam je z moimi znajomymi, wszyscy mówia po angielsku, studiujemy, nauczanie j. angielskiego więc problemów żadnych