Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stasiaaaa18

portale sprzedazy biletów lotniczych pytanie?

Polecane posty

Gość stasiaaaa18

witam, dlaczego na stronach gdzie śa sprzedawane bilety na loty np wrocław dulin i temu podobne nie mozna kupic biletów np LOT czy inne niz "tanie linie" linie?

Gość dorotkaaaaa
tak sie sklada że lot nie lata bezposrednio z wroclawia do dublina, sa przesiadki w warszawie lub frankfurcie i maja masakryczne ceny, jak na taka krotka trase to peleij poszukaj tanich linii, cena tak ze 3 razy tansza, poszukaj na np smarfly.pl, dosc dobry serwis powstaly niedawno, sprawdzony przezemnie, jest ok, pzdr

Gość rusalka78
Ja tam się cieszę, że mam jakąś alternatywę, a nie tylko LOT. Mnie osobiście w ogóle by nie było stać na żaden przelot, gdybym była zdana tylko na tego przewoźnika. Na pewno jakość usług jest super - naprawdę adekwatna do ceny, bo ta jest wg mnie mega wysoka. Dla studentów, młodych ludzi oraz tych, którzy często latają - tanie line są zbawienne. A tego typu portale naprawdę ułatwiają życie.

Gość mańcia
Ja tam się cieszę, że mam jakąś alternatywę, a nie tylko LOT. Mnie osobiście w ogóle by nie było stać na żaden przelot ~ ogólnie teraz ceny nie są drogie...sporo osób z mojego grona znajomych przerzuciło się na tą formę transportu. Oczywiście nie mam tutaj na myśli "lotów poza Europę" ale Europa kusi cenami, lotów oczywiście.

Gość mańcia
A tego typu portale naprawdę ułatwiają życie. ------- jesli jest przejrzysty- tak, intuicyjny- tak, przyjazny dla każdego korzystającego z niego użytkownika- tak. W innych wypadkach nawet konkurencyjne ceny mogą odstraszać z racji tego, że coś będzie bardzo cięzkie do zamówienia wręcz nieosiągalne bez większej znajomości internetu. Ja oczywiście liczę na to, iż więcej będzie przybywać tych portali, które są na wzór opisywany na początku tej wypowiedzi;)

Gość wisniewska
moze za 10lat bedziemy juz normalnie podrozowac z gdanska do wroclawia samolocikiem, wiem ze juz dzis jest to mozliwe ale dalej bardzo drogie, musiala by cena byc mniejsza jak 100zl zeby sie to oplacalo finansowo bardziej niz pkp ale to sie zmieni-tzn rozwinie

Gość danuta 42
a dlaczego nie chcesz latać tanimi liniami? Wolisz płacić tak dużo? Przecież, że LOTem jest strasznie drogo to wie każdy. Ale to tak z ciekawości. Dla mnie tanie linie sa jedynym ratunkiem, bo ja latam do pracy, wiec szukac musze najtanszego polaczenia.

Gość stasiaaaa18
do danuta>>>. zle mnie zrozumialas, ja nie chce leciec LOT-em, bo mnie na to nie stac, chcialam sie tylko dowiedziec z ciekawosci dlaczego agenci sprzedajacy bilety nie prezentuja normalnych linii a tylko te tanie, choc zdaje sobie sprawe ze kazdy szuka najtanszego wiec moze to poprostu nie ekonomiczne

Gość stasiaaaa18
a Ty latajac do pracy, przypuszczam ze dosc czesto, to ilety zamawiasz u posrednikow (smartfly aero lataj fly etc etc), jakiegos konkretnego czy na stronach linii lotniczych??? i dlaczego wlasnie tam?? pzdr

Gość danuta 42
ja wcześnie robiłam błąd i kupowałam bilety w biurach podróży. To był straszny błąd, bo płaciłam czasem chyba 3 razy tyle, co można w internecie kupić. Dopiero niedawno ktoś mi powiedział o mozliwości zakupu biletu przez internet i skorzystałam. Pytałam tu na forum i kilka osób mi doradziło, abym skorzystała ze stron pośredników lub tych portali. Nie mam karty kredytowej, a nawet gdybym miała, to chyba bym się bała płacić nia przez internet, dlatego zostały mi portale. Ale nie kupiłam wcale drogo. Jestem zadowolona, kilka osób poleciło mi kilka portali, lataj pl, bilety lotnicze i smarfly. Skorzystałam z tego smartfly, bo cena była dobra, łatwo wszystko załatwiłam u nich i bardzo szybko i miło. Teraz będę kupować częściej przez internet, nie tylko bilety.