Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczkaaaaa.

ALERGIA - KATAR I ŁZAWIENIE. SA NA TO JAKIES NATURALNE SPOSOBY?

Polecane posty

Gość alergiczkaaaaa.

?? mam dosyc, oczy mnie swędza łzawia, katar straszny, kicham.. mam alergie na pyłkki rózne, trawy, zboża..

Gość moze to pomoze
ALLERTEC WZF

Gość gość
wybierz sie do lekarza, np www.alergolog.lublin.pl powinno byc lepiej, na pewno da ci jakies leki, ktore zniweluja objawy

Gość martassz
Inhalacja zdecydowanie przyśpiesza leczenie ale jest też bezpieczniejsza. Zwłaszcza myślę tutaj o dzieciach, bo zdecydowanie zmniejsza się ryzyko jakiś powikłań jeśli lek jest wziewnie podawany. W temacie sprzętu to wybór jest ogromny i ciągle rośnie, jest jakaś moda na inhalowanie teraz. Ja sama mam polski sprzęt od Sanity - Alergia Stop. Nieskomplikowany w obsłudze, poręczny, z optymalną pojemnością nebulizatora.

Gość ula1818
Ja się w tym roku w końcu dałam namówić na inhalator do domu i kupiłam SAnity Alergia STOP. Siostra mnie głównie namawiała, bo sama jest alergiczką i twierdziła, że jej taka inhalacja dużo daje. Faktycznie ja też czuję różnicę na plus. Akurat mam problemy jak zaczyna grab czy wierzba działać, wtedy to przeżywam prawdziwą gehennę. Inhalacja daje sporą ulgę i co najważniejsze jest bezpieczna, nie ma skutków ubocznych.

Gość gość
Żadne medycyny chińskie i inne wymysły :-) Mój chłopak meczy się z alergią od dawien dawna. Był okres kiedy jego oczy były całe czerwone jakby zaraz miały wybuchnąć. Zażywa hitaxa, kropelek do nosa i oczu. Niestety nie pamietam jak one się nazywają. Idź do lekarza, zrób badania alergologiczne, może będzie szansa na odczulanie, a na pewno jeśli dowiesz się na co jesteś uczulona dostaniesz odpowiednie leki :-) Nie ma co się, męczyć- lepiej poświecić trochę czasu na lekarza :-) A jeśli już na prawdę nie masz czasu, ochoty, chcęci, sił i nie wiem czego tam jeszcze na lekarza - bo czasami tak bywa i wiem o tym doskonale ( chociaz mimo wszystko zawsze polecam wizytę u doktora, bo w końcu to on najlepiej wie wszystko na temat naszego zdrowia i to on potrafi najlepiej dobrać dla nas leki i wdrążyć leczenie ) idź do apteki, powiedzą farmaceutce o swoich problemie, ona tez potrafi doradzić i dobrać lek, i spróbuj z tymi zaproponowanymi przez nią :-) Pamiętaj o regularnym stosowaniu ich :-) Pozdrawiam i trzymaj się :-) Alergia do paskudztwo ale da się je pokonać ! :-)

Gość mirka1990
Fajnie podaje lek Alergia STOP, nie mamy ani ja ani dzieci problemu z wdechem aerozolu.

Gość gość
Fajny, poręczny jest Alergia Stop, nie zajmuje dużo miejsca nie waży też jak odkurzacz, mobilna opcja.

Gość gość
Fajną opcją jest mój Alergia Stop bo z jednej strony skuteczny inhalator, lek się wchłania a z drugiej stosunkowo niedrogi.

Gość gość
Ładnie się lek whłania z automatu Pro w końcu po inchalacji widzę efekty, bo na starym sprzęcie to cięszko było cokolwiek odczuc

Gość gość
Jak powinna wyglądać poprawna inhalacja to widać w instrukcji na https://inhalacja.pl. Nam się w domu inhalator bardzo przydaje, w zasadzie obsługa skomplikowana nie jest, ale jednak kilka pirwszych prób musieliśmy na małe szkolenie poświęcić;>

Gość gość
Takim bardziej zaawansowanym inhalatorem jest Pro, tym już można przeprowadzić każdą terapię, u nas najwięcej robimy inhalacji u astmatyka

Gość nat_ka92
Jeśli chcesz pozbyć się objawów alergii, zaopatrz się w to urządzenie: http://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/xiaomi-mi-air-purifier-2s/ przy pomocy którego oczyścisz powietrze znajdujące się w Twoim mieszkaniu z takich zanieczyszczeń, jak kurz, pyłki, czy sierść zwierzęca. Jego dużym atutem jest to, że można sterować nim zdalnie przy pomocy specjalnej aplikacji.

Gość gość
Nie robi mi problemów przy inhalacji Baby ani hałas nie jest tutaj uciążliwy ani same drganie, super urządzenie dla małego dziecka ze smoczkiem w zestawie dla niemowlaka, ale też dorosły może tutaj lek sobie przyjmować.

Gość gość
Ma wszystkie potrzebne atesty medyczne nasz Alergia Stop więc tutaj mam o tyle spokój, że ten lek faktycznie się wchłania tam gdzie trzeba a nie zostaje...na języku czy zębach tylko :P

Gość gość
U naszych dzieci stosujemy inhalację i są efekty, dużo rzadziej nam dzieciaki łapią infekcje, sprzęt mamy polski Baby Sanity, długa gwarancja, mała waga, opływowy kształt, jest przeznaczony właśnie dla mniejszych dzieci (nawet od 1 miesiąca życia).

Gość gość
Urządzenie mam polskiej marki Sanity – Pro. Super działa, nie mam się go czego przyczepić, wszechstronne do różnych terapii – i górnych i dolnych partii dróg.

Gość gość
Wygodnie dla dziecka jest zrobiony model Baby, ustawny, lekki, w ładnej estetyce, no i najważniejsze – cicho pracuje, nie buczy, nie emituje drgań jak elektrownia atomowa...

Gość gość
Do inhalacji używam Alergia Stop od zeszłego lata i są efekty, można sobie szybko pomóc przy infekcjach góry i dołu

Gość gość
Można się sporo praktycznych rzeczy o inhalatorach dowiedzieć w poradnikach na inhalacja.pl, zwłaszcza przed zakupem pierwszego urządzenia warto sprwadzić na co zwrócić uwagę żeby nie wydać bezsensownie kasy.

Gość gość
Ma wszystko co potrzebne jak na nasze potrzeby inhalator Baby, jest bardzo fajnie zaprojektowany pod kątem małych dzieci zwłaszcza ale końcówka dla dorosłego też jest w komplecie.

Gość gość
Pozytywnie jestem zaskoczona modelem Alergia Stop, to mój pierwszy inhalator w życiu i bałam się że będzie mi trudniej poradzić sobie z oddechem ale jest okej

Gość gość
Na plus oceniam Alergia Stop. Kupowałam niedawno trochę w ciemno ale pozytywnie mnie zaskakuje – cichy, poręczny, aerozol przyjemny we wdechu.

Gość gość
No ja też mogę powiedzieć że miałam trochę wątpliwości kupując Baby do nas do domu ale na szczęście wszystko działa bardzo wydajnie. Szybka dokładna inhalacja tak samo w przypadku dziecka jak i dorosłego. Nasz synek korzysta jeszcze ze smoczka i końcówka jest bardzo wygodna nie podrażnia nie działa alergizująco czy coś w tym stylu. Mogę polecić.

Gość gość
Nam inhalator Pro wypatrzyła w internecie teściowa. Tutaj dużym plusem jest irygator którego normalnie w inhalatorach nie ma. Można sobie szybko i dokładnie oczyścić zatkane drogi oddechowe...a że zbliża się sezon na katar to myślę że z tego irygatora będziemy korzystać wyjątkowo dużo.

Gość gość
Fajnie trafilam z Alergia Stop a nie ukrywam ze to był czysty strzal, patrzylam glownie po cenach (tani ale bardzo wszechstronny).

Gość gość
Warto spojrzeć na http://inhalacja.pl zwłaszcza jeśli szuka się inhalatora dla siebie i rodziny. Wybór jest bardzo duży, tutaj zwracają uwagę na co patrzeć, na jakie parametry itp. żeby się nie wkopać w jakiś mało wydajny i wadliwy model. Najgorsze co może być to inhalator który hałasuje ponad miarę...