Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka 86

KOCHANE POMOZCIE!!! REZERWACJA LOTU...

Polecane posty

Gość malenka 86

mam maly problem otoz mieszkam w gdansku dlatego zostalam poproszona przez znajomych o rezerwacje lotu (2 dorosle osoby) z gdanska do oslo. wylot na poczatku lipca i powrot w polowie lipca (dokladna data jest dla nich obojetna 1 dzien w jedna albo druga nie robi dla nich roznicy) niestety kompletnie sie na tym nie znam. nigdy biletow nie bookowalam. nawet nigdy nie lecialam samolotem. jak to sie robi? jak zabookowac lot? linie lotnicze obojetne (najlepiej jak najtaniej) kurcze gdzie sie bookoje bilety w internecie czy na lotnisku? jestem kompletnie zielona w tym temacie. prosze opowiedzcie mi wszystko co i jak i na co zwrocic szczegolna uwage. z gory wielkie dzieki. pozdrawiam

Gość alojza
Wchodzisz normalnie na strone internetowa danych linii lotniczych i tam jest opcja: zarezerwuj lot. I wybierasz po kolei date, ilosc osob ktore jada oraz ich imie i nazwisko. potem na koncu trzeba dokonac zaplaty karta kredytowa wiec ten ktory cie o to prosil albo ci ja udostepni albo potem zwroci.

Gość wpisujesz w goooooogle
bilety lotnicze itp itd wchodzi na stronę, zaznaczasz skąd ma być lot dokąd, jaka data, ile osób, czy z przesiadkami, czy bez wyszukuje ci połączenia gdy juz cos wybierzesz to zaznaczasz robisz dalej dalej dalej :) i postepujesz zgodnie ze wskazowkami. Na koncu dostaniesz pewnie meila z numerem rezerwacji i danymi do wpłaty ( mozesz pieniadze wplacic zwyklym przelewem np z inteligo lub karta kredytowa) jak juz oplacisz i oni zaksięgują wlatę to otrzymujesz na pocztę tzw E TICKET czyli bilet elektroniczny. Drukujesz i z tym oraz z paszportem sie jedzie na lotnisko. Tam pani wstukuje do kompa cyferki z tego biletu elektronicznego i drukuje tradycyjne bilety

Gość malenka 86
hmmm koniecznie trzeba zaplacic karta kredytowa??? umowilismy sie ze pieniazki mi znajomi oddadza. karta kredytowa to nie to samo co karta do bankomatu nie???:P kurcze jak ja to zrobie??? a mozna zabookowac bilet bezposrednio na lotnisku z ktorego ma byc wylot??? i na miejscu zaplacic gotowka???

Gość ojojojjjj
a nie prosciej jak sami zarezerwuja przez internet?przeciez nawet tylka nie musza ruszyc z krzesla.........

oj kochana nie szalej za bilet mozesz zaplacic nawet na poczcie!!!! mozesz tez zwyklym przelewem z konta internetowego jest wiele mozliwosci za bilety placi sie wczesniej im wczesniej kupisz bilet tym bardziej prawdopodobne ze bedzie tanszy

Gość malenka 86
aha jeszcze jedno szukalam polaczen i kurcze cos mi sie nie zgadza bo bilet dla 1 osoby kosztuje okolo 300zl w wizzair a np w tanich liniach lotniczych norweskich bilet to wydatek rzedu 800zl na osobe. dlaczego w wizzair jest tak tanio??? gdzie jest haczyk???

Gość malenka 86
dalam slowo to jakos sobie poradze:P:P:P trzeba sobie radzic co nie???:P

bo w wizzair rozdziela ceny biletów tzn na górze pokazuje cenę biletu TAM a na dole cenę biletu Z POWROTEM wiec pewnie nie zsumowalas a jesli wsyzstko ok to haczyka nie musi byc czasem sa takie ogromne roznice, w wizzair poza tym nie daja nic do jedzenia chyba :P