Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemka

Wiosenna akcja ODCHUDZANIA! kto wlaczy ze mną?

Polecane posty

Gość lemka

Witam :) Borykam się z problemem odchudznia od zawsze;/ pewnie jak większość dziewczyn badz chłopców wchodzących na tą stronke:) Posiadam dużą wiedzę na temat odchudzania.. w razie jakichkoliwek pytań ..prosze zadawać a na pewno odpowiem:) Więc przejdzmy do rzeczy.. mam sprawdzoną dietę( tata schudł 15 kg, koleżanka 12...itd.) ,lecz potrzebuję motywacji ,pewnie jak większość z WAS. Myślę, że ten topik pozwoli nam osiągnąć sukces... Dieta jest oparta głownie na produktach białkowych i warzywach..i piciu zwiększonych ilości płynów-oczywiście bez cukru... Kto ma ochotę ze mna rozpocząć walkę o doskonałość?? prosze piusać a będę rozszerzała mój ,,pomysł''.....

Gość wiczika
napisz cos wiecej o tej diecie:)co na sniadanie obiad kolacje...czy jakies cwiczenia???a ty ile wazysz i jaki masz wzrost???

Gość Sorki autorko
ale piszesz ,ze borykasz sie z kwestia odchudzania od zawsze wiec raczej nie jesteś wiarygodną osobą w tej dziedzinie.;)

Gość lemka
Tak owszem borykaim się ...i dlatego w tej kwesti mam duże dośeiadcznie tylko brak silnej woli.. i wiem co jest skuteczne a co jest podpucha więc dlatego tak sądze,potrzebuje wsparacie . A co skuteczne uważam , że wiem... bo destowałam kilkanaście diet.

Gość lemka
do Wiczika: Więc tak ważę bardzo dużo czyli 85 kg przy wzroście 167 cm. Więc planuje rozpocząc odchudznie. Jest to dieta oprata jak już wcześniej wspomniłam na produktach białkowych.. ( organizm by spalić białko potrzebuje o wile więcej energii a co za tym idzie kalorii, i czujemy sie dłużej nasyceni niz po innych produktach,nieodłącznym elementem sa również warzywa... ) czyli: * chudy nabiał *ryby * drób * owoce morza również zawierają duzo białka(jeżeli ktoś w nich gustuje) * jogurty naturalne jajka głownie białko z nich. Warzywa do woli... w pierwszych tyg należy wyelminować produkty mączne : chleb itp. , owoce(ponieważ niektóre zawierają sporo kalorii i cukrów prostych-a przecież chcemy je ograniczyc:)) Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Jogurt naturalny... i jakieś warzywka jeżeli czujemy sie głodni. II Śniadanie: Sałatka warzywna: np ogórek ,pomidor, rzodkiwka i szczypiorek z jogurtem naturalnym(smaczne:)) Obiad: Pierś z kurczaka i równiez jakieś warzywka.. ja osobiście bardzo lubię sałatkę grecką.(przepisa podam jesli ktoś chce. Podiweczorek: warzywka surowe . badz na parze .. lub jakaś sałatka podobna do II śniadanka. Kolacja : może być np. omlet z białek jaj z szpinakiem. Jest to oczywiście przykładowy jadłospis...jest wiele kombinacji posiłków..:)... Należy pamieątac by nie ograniczac ilosci posiłków ponieważ..organizm spowalnia przemianę materii.. więc mniejssze ilości nam raczej nie pomogą ,lecz mogą spowolnić porces chudniecia. Kolacja nie powinna byc pozniej niż 17...18... RÓWNIEŻ RADZE PIĆ ZWIĘKSZONE ILOŚCI PŁYNÓW .. POMAGAJĄ nam w alce z kg;) mam tu na myśli: herbatę zieloną czerowna.. róznież ziołkowe(bez cukru).. i oczywiście wode tak niezbedną.. (\może byc z sokiem z cytryny..) jeżeli macie jakieś pytania :) piszcie;) To zaczynamy??:)

Gość lemka
zapomniłam doadac przepis na pyszna jajecznice:) badz jak kto woli omlet:ma sam zalety... duzo duzo białak... i duzo witamin..: cz7yli: np białaka jajek oddzielic od żółtka .. (białko ma tylko 20 kalorii.. natomias z żółtkiem ok 70.. ale możemy zjeść 3 żółtka tyg) a na patelni(najlepiej teflonowej).. podsmażyć szpinak i cebulke(badz jakie ktos jescze preferuje warzywa:))... (nie ma problemu z nabyciem szpinaku: jest prawie w każdym sklepie spożywczym w formie mrożonej).. Nastepnie dodac.. jajka do warzywek.. i usmażyć:). Ja osobiście robię ta jajecznice na wodzie.. poniewąż teflon nie potrzebuje tłuszczu:) więc mozemy się pozbyc niepotrzebnych kalorii:)

Gość hopsiup
lemko dzieki bardzo za zaproszenie ale o to chodzi ze ja po glodowce jestem i jem bardzo malo a jak jem to wlasnie warzywka ewentualnie chude miasko i juz nie chudne:p musze sobie przyspieszyc przemiane materii i chyba jednak decyduje sie na te joguty;) pzdr:*

Gość lemka
ale w tej dietce jogurty również górują:) ale wiesz rób tak jak uważasz;). Nie chudniesz może dlatego .. bo masz tak zawny zastój..i dlatego większość osob się zniechęca..(wiem z swojego przykładu:)... ale nie warto się poddawac;)... poczekaj troszkę a waga na pewno sie ruszy:)

Gość Jazzy..
Ja również zaczynam wydaje mi sie to sensowny pomysł:) to do dzieła:) ale ja od jutra, kto ze mna?

Gość masakra1111
kolejna dieta cud juz mi się rzygac chce,a jak widac efektów żadnych.....

Hej, chętnie dołączę :) Ale od poniedziałku bo jutro jestem zaproszona na obiad i nie wypada wybrzydzać. Dieta w sumie zbliżona do SB... W każdym razie też chcę na poważnie zacząć dietę opartą na białku, stracić trochę tłuszczu, popracować nad mięśniami. Nadwagi co prawda nie mam ale nie wyglądam zbyt ciekawie ;) Postanowiłam ograniczyć owoce do jabłka dziennie, pieczywo - 1/2 ciemnej bułki pełnoziarnistej na śniadanie, jajka, łosoś na kolację, reszta podobnie jak piszesz. Tyko co do jogurtów nie jestem przekonana. Wiesz może ile te naturalne mają węglowodanów i białka na 100g? Daję sobie miesiąc - potem MUSZĘ zobaczyć efekty, Tobie też życzę powodzenia :)

Gość Rotaa
Witam wszystkich, to ja się też przyłącze od jutra. Tylko żew ja planuje pierwsze 3 dni głodówkę a potem diete owocowo-warzywną :)

Gość Lemka
Do Masakra: Otóż to ...to nie jest kolejna dieta cud.. ponieważ nie ogranicza się jedzenia do minimum .. i obietnicy , że straci się 7kg w tydzien(jak to zazwyczaj inne diety cud obiecuja) ...owszem chudnie sie o wiele szybciej.. ale bez straty dla organiz,mu.. oczywiście trzeba przyjmowac witaminki jakieś ,żeby uzupełnic niedobory..ale to nawet przy poprawnej diecie tak trzeba robic:) więce pozytywnego myślenia :)

Gość Lemka
Do Potwór zwany babą. Witam Cię serdecznie.. myślę, że robisz zbilansowaną dietę ..i bardzo dobrze;) nie zapomnij łykac jakies witaminiki... pomogą szkody nie zrobią;).....tak,tak cudownie, że lubisz łososia jest wspaniłamy zrodlem białka i zawiera duzo mikroelementów;) ja niestety nie przepadam za rybami ,ale czasem staram się zmusić>:):) a co do jogurtu... to wiem wiem:).. ale musze troszke węgłowodanów dostarczyć.. bo jeżeli ich nie dam to mi się słabo robi:) a chlebka nie mogę jesc .. bo jak zjem kromke.. to skusze się na wiele więcej... więc sama rozumiesz;) Myślę ,że będziemy się wy mieniac doświadczeniamy:0 zapraszam powownie i powodzenia:P

Gość Lemka
Do :Rotta:) Pozdrawiam serdecznie Cię:)... tak ..dobry pomysł.. na początek dietlki dobra jest głodówka oczyszczająca... pozbędzie sie tego co złe:)..i zrobi dobrze naszemu organizmowi..ale nie przeprowadzają ją dłużej niż 3 dni...i piciu płynów..:) tym bardziej , że cieplutko na dworku i potrzebujem wiecej wody:)... ale kochana nie wiem czy dobry pomysł jest z tą dietką owocową.. jeżeli już robisz głodówkę to służy ona oczyszczeniu podobnie jak dieta warzywno-owocowa... destowłam jąjuz kiedys.. jest tylko oczyszczania.. oczywiście.. schudniesz(bo dostarczysz za mało kalorii),ale będzie to tylko chwi,lowy efekt...naprawdę warto sie zastanowic.. jak zaczniesz normalnie jeśc to zaraz waga przybędzie.. i sie zniechęcisz:/ wiem to z własnego doświadczenia. Jeśli mogę CI PORADZIĆ TO ZRÓB SOBIE TĄ GŁODÓWKĘ a pozniej przejdz może na dietke to co opisałam:) pozdrawiam Drogie dietowiczki:)

Gość Lemka
Dziasiaj planuje większośc dnia na jogurcie.. przynajmniej 2 posiłki.. bo jestem w pracy i tak jest wygodniej a tak sie spiszey łam. ze zapom,niłam wziaśc jakies warzywka. A ktos ze mna ja praktykuje? zapraszam do dyskusji.

Gość krejzi
tak zaczynam z wami:p będe się dzieliła sukcesami i porażkami;P do dzieła ditowiczki

Gość lemka
:))najważniejsza jest mobilizacja i odparcie pokus:)

Witam Lemka, no to od dziś zaczynam :) O, ja przepadam za łososiem, ogólnie za rybami, owocami morza. Ale mam ten sam problem z chlebem - nie potrafię ograniczyć się do jednej kromki białego pieczywa. Postanowiłam więc jadać na śniadania tylko 1/2 ciemnej bułki z ziarnami, nie jest już tak pyszna więc chyba dam radę ;) Co do jogurtów sprawdzałam skład - zawierają całkiem sporo węglowodanów więc przynajmniej w tym miesiącu je sobie daruję. Witaminy i magnez pijam codziennie po treningu więc powinno być ok. Najgorzej martwi mnie, że nie mam dość silnej woli żeby powstrzymać się od podjadania słodyczy, staram się żeby nic nie było w domu ale czasem chłop nakupi ciastek, wafelków itp. ;) Tak więc mój plan na najbliższy miesiąc - dużo białka, warzyw, zero słodyczy, codziennie ćwiczenia - rolki, brzuszki, hantelki i będę tak pikna, że klękajcie narody ;)

Gość lemka
Świetnie :) koleżanko:) jeżeli lubisz ryby..tj to:).. ja sie też chyba będę musiła przekonć.. jejku jak tak samo kocham chlebek..ale co.. no nie mogę.. a jeżeli Ty dajesz rade to ta ilość co zjadasz nic ci nie zaszkodzi.. ja natomias jak juz pisłam to nie mogę nawet kawałka bo zjem o wile więcej;/ ale coś trudno się mówi. Ja tak samo mam ogromny problem z moją silna wolą...a raczej jej barkiem.. tym bardziej , że w domu są.. oj te straszne pokussyyyy;/ ...ale co załozyłam ten topik po to , żeby sie przedewszytskim wspierać podczas różnych diet..gdy dopadnie nas jakaś chandra,gorsz dzien, ochota na coś słodkiego .. trzeba tu wpaść.. i przeczytac i choc troszke się podbudowac.. i powiedzieć NIE NIE NIE ZJEM TEGO:);)

Gość sykstynka
a ile to będzie kalorii?? mozna sprobować...

Gość Malina666999
Witam dziewczęta:) Ja sie tu przenoszę z forum które rozpoczęła kay :D No więc ja napiszę wam co ja robie. Powiem szczerze,ze jeszcze tak silnej motywacji nigdy nie miałam:)Ja piję około 6 litrów wody dziennie ,pije czerwoną herbatę,błonnik w tabletkach a do tego jem jakieś warzywa albo wasę i arbuza, jeśli jem warzywa to dodaje cytrynę i do wody do dwóch butelek dorzucam sok z cytryny, ja jestem juz na diecie jakieś 3 dni,ale dziś zaczynam tu opisywać swoje sukcesy no i porażki raz na tydzień w weekend stosuje gorzką sól, kupuje sie ją w aptekach. Wieczorem przed snem rozpuścic łyżke gorzkiej soli w szklance wody i tak w piątek i sobote bo w niedziele wracam do normalnosci. Jeśli ktoś ma silną wolę i wytrwa to schudnie na pewno Więc po trzech dniach jest już mnie mniej o 2 kg ale narazie to tylko woda ze mnei zeszła Robie również okłady z kremów. Znaczy smaruje kremem na cellulit i rozstępy i owijam się folią spożyczą. tak robie wieczorem potem polarowy koc owijam się i leże tak godzinke. Skutek jest zaskakujący,skóra staje sie jędrniejsza i rozstępy bledną no i boczki się cofają Po godzinie odwijam folie ,biore prysznic i na to jeszcze raz krem i idę spać. Cwiczę również wieczorem koło 45 minut Muszę wtrwać Wiem,że wytrwam, juz trzy dni i nie tracę zapału widząc jakie efekty moze dać ta cała akcja A i jeszcze biorę błonnik.bo on pęcznieje w żołądku. A przy takiej ilości wody jaką wypijam,nie czuje głodu,bo syci.Do zobaczenia wkrótce,muszę jeszcze wage zakupić nową

Gość lemka
do Malinka: Witamy Cię:*:) no widze ,że motywacje masz ogromną..i świetnie.. nas przy okazji tez wspierasz;P składniki masz dobre. mało koloryczne.. a powiedz mi o co chodzi z tą solą ale Ty ją pijesz czy co?? na co ona działa????pozdrawiam

Gość Malina666999
Do lemka:) Hm,no więc ta sól to takie dobre oczyszczenie dla organizmu.Kiedyś przeczytałam w takiej diecie,żeby raz na jakiś czas użyc,bo świetnie oczyszcza.Więc mozna raz na koniec tygodnia wieczorem przed snem rozpscic łyżeczkę w szklance wody i wypic tylko,ze trzeba mieć ranek wolny,heh wiadomo z jakiego powodu:) Ja wciąż trwam dzis 5 dzień diety:) Pozdrawiam :)

Gość Do Mialina

Gość lemka
do Malina: Dziękuje za odpowiedz..ale mi oczyszczania to chyba starczy:)..jak piję wodę.. to nawet się często złatwiam:) życze powodzenia:) trzeba wytrawać:)_nigdy nie słyszłam o tej soli.. może faktycznie zrobi dobrze dla organizmu:)

Hmm, zaintrygował mnie pomysł z gorzką solą bo często mam problemy z.. no wiecie :P Ale zawsze mi się zdawało, że woda z solą prowokuje raczej wymioty? Malina, podziwiam determinację, mam nadzieję, że mi się udzieli bo zawsze brakuje mi czasu i chęci na te wszystkie zabiegi, folie i balsamy, a przecież jeszcze trzeba znaleźć czas na standardowe pierdoły typu manicure, depilacja, układanie, odżywianie włosów, kremowanie, peelingi, opalanie, ćwiczenia i tak dalej, i tak dalej... uff. A faceci myślą, że całymi dniami nic nie robimy ;) Zdradź jakiego kremu na cellulitis używasz?

Gość lemka
Dokładnie.. faceci myśla.. one nic nierobią.. a Tu trzeba tyle czas poświęcić na podstawy pielęgnacji..a gdzie juz jakieś bardziej skomplikowane zabiegi:);p własnie jakiego kremu używasz??? skuteczny jest??

Gość lemka
Detoren plus używał może ktoś tego specyfiku???..jest tani i podobno dobry..hmm

Hej! Jestem tutaj po raz pierwszy :) Odchudzam sie juz od 26 maja postanowiłam, że będę opisywała moje walkę z odchudzaniem bo moze dzięki temu dłużej wytrwam? Stosuje dietę 1000- 1200 kcal , jem 5 posiłków dziennie jak dotąd czyli przez te 8 dni ubyło mi juz 3 kg:))