Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamtamtam

czy mozna robic peeling gdy ma sie krostki

Polecane posty

Gość tamtamtam

mam zluszczajaca sie cere i bardzo sucha, widze ze jej potrzebny jest piling nawet pomalowac sie nie moge bo wtedy to juz w ogole widac odstajace kawaleczki suchej skory, mam krostki wagry i malutkie grudki ropne, moge zrobic peeling? nie wysypie mnie? a jak nie to co zrobic z ta cera

Gość nie wolno robic pilingu gdy
masz krosty ,w ągry , jeszcze bardziej je rozsiewasz to twarzy kup żel do mycia twarzy i krem nawilżający np z nivea - bardzo dobry i nic wiecej nie używaj ta skóra łuszcząca to moim zdaniem przesuszenie czyli koniecznie krem nawilzający

Gość tamtamtam
aha bo wlasnie nie raz stosuje mascie przeciw tradzikowi i przez nie pewnie mi sie zluszcza i czasami solarium ehh tylko pewnie zanim teraz sie przestanie zluszczac to kawal czasu:( kupie jakis mocno nawilzajacy bo nawet jak sie ja dotyka to czuc ze jest wysuszona

Gość chyba za bardzo wysuszasz
twarz kup ten żel i krem nawilżający i powinoo byc dużo lepiej to koszt około 25 zł

Gość chyba za bardzo wysuszasz
ale nie kupuj tłustego kremu tylko nawilżający kup z nivea dla cery tradzikowej i poczekaj tydzien a cera bedzie o niebo lepsza

Gość tamtamtam
to z nivea jest najlepszy ? a czym sie rozni tlusty od nawilzajacego? pisze na tych kremach bo ja zbytnio nie mialam nigdy do czynienia z takimi kremami ?

Gość idz do sklepu i popros o
serie dla cery trądzikowej : żel do mycia twarzy i krem nawilżający z firmy nivea ( moim zdaniem najlepszy ) tłusty jest poprostu tłusty i twarz bedzie świecąca a nawilżający nawilży tam gdzie trzeba , czyli doprowadzi twarz do porządku

tez żel do mycia twarzy też troche wysusza i jest to wystarczające wysuszenie nie można tak mocno wysuszac - krosty i tak bedą moim zdaniem twarz najlepiej wyleczysz tymi dwoma preparatami , bedą sie pojawiac krosty ale o wiele mniej a cera bedzie śliczna

Gość tamtamtam
oo to wlasnie sie posmarowalam chyba tlustym mojej mamy przeciw wysuszaniu bo sie cala swiece:O oki to kupie ten z nivea:)

Gość guiigigu
Typowego peelingu nie powinnaś robić ale enzymatyczny spokojnie możesz spróbować.

i nie używaj kremów mamy - rozumiem , że jestes nastolatką ? prosze kup to co pisałam a afekty zauważysz juz po kilku dniach tylko nie kremy mamy i nie peelingi !!!!

Gość echu echu
zrezygnuj z solarium, ono tylko pogarsza sprawę skóra tradzikowa bardzo nie lubi solarium - powie ci to kazdy dermatolog

mysle ze mama bez problemu da ok 20 zł na zakupy

napisz za tydzien jakie efekty nowej kuracji - może trafie na temat i przeczytam życze powodzenia w walce !

to też nie kremy dla Ciebie jestes za młoda ale lepszy ten naczynkowy niż zwykły nivea

Gość tamtamtam
jeszcze nie mam za bardzo jedrnej tej skory na twarzy tylko tyle jej jest ze polowe moglabym jej odciac:)

Gość tamtamtam
kupilam:)

Gość o prosze super ciesze sie
i życze by pomogło

Gość tamtamtam
no wiec tak bylam w rosmanie i kupilam krem nawilzajacy matujacyna dzien, i bym jeszcze chciala cos na noc ale nie wiem co, bo tam na tych kremach nie pisalo ze do cery tradzikowej, i tonik kupilam z nivea a krem jest swietny:)

Niestety masz zakaz używania takich peelingów jak ziarnisty lub drobnoziarniste, ale dla takich osób jak my, są specjalne peelingi typu enzymatyczne chwale sobie firmę Ziaja: Mam typu Peeling Enzymatyczny: Przeciwdziała powstawaniu pryszczy. Do cery zanieczyszczonej skłonnej do wyprysków. http://www.superkoszyk.pl/product-pol-5809-ZIAJA-Nuno-Peeling-60-ml-Enzymatyczny.html a najbardziej jestem zadowolona z peelingu ZIAJA Sopot SPA Peeling Gommage Wygładzający błękitny peeling do aktywnej pielęgnacji cery po 30 roku życia. Peeling Gommage: Działa keratolitycznie na martwe komórki naskórka. Doskonale wygładza i lekko rozjaśnia skórę. Wpływa kojąco na podrażnienia. Zmniejsza napięcie powierzchniowe naskórka. No i najważniejsze jest TANI http://www.superkoszyk.pl/product-pol-6592-Z IAJA-Sopot-SPA-Peeling-Gommage-60-ml-Wygladzajacy.html

Gość gość
Peeling Thalasso od HB - będzie OK, o ile będziecie go robić w miarę systematycznie, chociaż raz na kilka dni. Wtedy cera będzie normalna, zdrowa, w dobrej kondycji, taka jaka być powinna. Oczywiście w tym wszystkim należy zadbać o absolutne podstawy.