Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***fionka***

Kolejny temat ...ciąża

Polecane posty

Gość ***fionka***

Hej, wiem że pełno już takim tematów ale musze zadać to pytanie. 5 dni spóźnia mi sie okres, jak do tej pory miałam dość regularne 30-31 dni. Mam męża i często sie kochamy mniej więcej co dwa dni. Naszym zabezpieczeniem przed ciążą jest prezerwatywa, przy czym mąż zawsze kończy we mnie i po kilku sekundach dopero "wychodzi" (dodam że gumka nigdy nie pękła i się nie zsunęła). Mam teraz taki dylemat ponieważ nie dostałam okresu, robiłam 2 testy które wyszły negatywne (ale to testy sikane więc nie zawsze pokazują wcześna ciążę) a niestety na badanie krwi beta nie mogę iść bo nie mieszkam w Polsce. Objawem który może wskazywać ciążę jest oprócz zatrzymania okresu, dziwne pobolewanie jakby "ciężkość" w podbrzuszu i bolesne stosunki (bolą mnie jajniki). Chcialibyśmy mieć dziecko ale dopiero za pół roku, choć teraz też byśmy się cieszyli. Nie wiem co o tym myśleć, czy któraś z Was tak miała?? Co z testem...nie pokazał ciąży bo może jeszcze za wczesnie, a jeśli to nie ciąża to dlaczego nie mam okresu.

Gość kotuś z tymi pytaniami
powinnaś pójść do lekarza

Gość taka jakas see
spokojnie moze to stres, albo zaziebienie albo hormony szaleja jesli nie bedzie @ nadal to idz do gina

przy prawidłowo użytej prezerwatywie nie ma szansy na ciążę i nie wierz w zadne bajki,cudowne zapłodnienie itp.skoro po wytrysku gumka jest cała,nie zsunęla się itp,to niby w jaki sposób mialo dojść do zaplodnienia????wizyta u lekarza wskazana ale co do ciąży to raczej nie ma szans:)

Gość ***fionka***
Jak juz pisałam nie jestem teraz w Polsce więc nie moge iść do lekarza (jestem tymczasowo u znajomych w innym kraju). A co do skuteczności gumki no prawidłowo stosowana też nie daje 100% gwarancji więc proszę nie pisać żebym nie wierzyła w bajki o dzieciach "z gumki" bo niestety takie bajki to nie bajki. Jest fajny temat na kafeterii o skuteczności gumek zresztą pełno jest w necie o tym informacji http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3731757 Może ktoś się jeszcze wypowie...w kraju będę dopero za jakieś 3 tygodnie a boję się że coś jest nie tak z moim organizmem.

wg mnie to przesuniecie cyklu, moze stres, zmiana klimatu??? gdybys byla w ciazy sikance pokazałyby juz dwie tluste kreski mnie nigdy nie oszukaly a w obu ciazach kreski pokazaly mi jeszcze przed data spodziewanego okresu a w dniu kiedy powinna byc @ mialam juz dwie tluste czerwone kreski jezeli nie dostaniesz okresu w przyszlym tygodniu powtorz jeszcze raz test, jak wrocisz do pl idz do gina sprawdzic co sie stalo i ewentualnie niech wywola okres- ja raz okresu nie dostalam przez 50 dni :-o

Gość ***fionka***
A ja nadal nie mam okresu... aż się boję czy moje zdrowie aż tak szwankuje. Jak tylko będę mogła wybiorę się do lekarza, a co do testów ciążowych nie wiem czy znowu zrobić. Evi dziękuję za odpowiedź i potraktowanie tego tematu poważnie. Pozdrawiam