Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnainez.

jak to jest z tym opalaniem w czasie brania tabletek anty?

Polecane posty

Gość czarnainez.

podobno przebarwienia w czasie opalania kiedy bierze sie tabletki antykoncepcyjne powstaja tylko wtedy kiedy bierze sie pigulki zawierajace czysty progesteron, bo to on wywoluje te przebarwienia. a wiec czy biorac yasminelle nie dostane tych plam? bo troche sie obawiam... yasminelle ma w skladzie etynyloestriadol i drospirenon.

ja bralam Diane przez 3 lata potem przez pol roku Yasminelle a teraz od dwoch miesiecy biore Novynette i sie opalam jak tylko mam okazje, na solarium i na sloneczku. plam nie mam. wiec lec na slonce i korzystaj poki jest cieplutko :D

Znam dziewczynę która ma straszne przebarwienia a raczej plamy bo biorąc tabletki chodziła na solarium.Do tego stopnia że w pracy gdzie jest gorąco nigdy nie zakłada krótkiej bluzeczki , zawsze z długim rękawem.Z tym ze ona ma raczej jasną karnację.Wygląda to jak wypalona czy poparzona skóra, białe plamy.Mam i ja cykora ale tez się opalam...teraz juz na słoneczku, bywało i w solarium ale rzadko.No i fakt na instrukcji przy wejściu do solarium jest napisane że borąc tabletki nie powinno sie opalać...to samo na ulotce od tabletek :(