Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DUPHASTON - PYTANIE

DUPHASTON - PYTANIE !!!

Polecane posty

Gość DUPHASTON - PYTANIE

Cześć dziewczynki, mam mały problem i ma nadzieję, że mi pomożecie, gdyż ginekolog mój na urlopie nie odbiera tel... ale może przejde do rzeczy: Od tego cyklu zaczełam brać DUPHASTON na niedomogę porgesteronową, nie ukrywam, że staramy się z mężem o dziecko i ten lek miał nam w tym pomóc. W tym cyklu miałam go brać od 19-26 dc włacznie,a w nastepnych juz od 16-25 dc. Czytałam gdzieś (nie w ulotce, bo tam nie ma na ten temat informacji) że po odstawieniu DUPHASTONU powinnam dostać miesiączkę miedzy 2 a 5 dniem po odstawieniu, dziś mija 6 dzień ,a okresu ani śladu, tylko od 4 dni wrażenie, że zaraz nadziejdzie... Czy któraś z Was miała może podobny przypadek? Czy jest jakaś nadzieja, że jestem w ciąży? nie chcę się zbytnio nakręcać, żeby się nie rozczarować... Bardzo liczę na Waszą pomoc i opinie :)

Gość liliuu
ja brałam duphaston na zatrzymanie okresu jak wyjeżdzałam za granicę przez dwa tygodnie. Odstawiłam go i okres był normalnie ale od tej pory następny nie przyszedł a już dawno powinien...ten lek to zaraza

zrob sobie test to rozwieje twoje watpliwosci - a najlepiej test z krwi

Gość dziwna sprawa
Mnie lekarz zapisał od 14 dnia cyklu dwie dziennie potem zmienił na od 16 dc też dwa razy dziennie z tym lekiem to w ogóle cyrki bo w ulotce jest przynajmniej kilka sposóbów na jakie można je brac biorę duphaston już 4 cykl, nigdy nie miałam problemu z pojawieniem się miesiaczki, pojawiała sie w określonym terminie (27 lub 28 dzień cyklu) jedynie pojawiała się o dzień wcześniej gdy brałam duphaston od 14 dc ( za wcześnie) co do ciąży, z tego co wiem, gdy jest niedomoga lutealna (niedobór progesteronu w II fazie cyklu) bezpieczniej jest kontunuowac branie duphastonu do 18-20 tygodnia ciąży (to ją podtrzyma jeśli niedomoga lutealna miałaby powodowac problemy z zagnieżdżeniem) przeczytaj dokłądnei ulotkę, tam jest opisana procedura przy nawykowych poronieniach lub poronieniach zagrażających, wtedy duphaston bierze się codziennie a nie tylko przez 10 dni cyklu

Gość dziwna sprawa
Też staram się o dzidziusia, wiec trzymam kciuki za Was !!!

Gość sapciesa
a ja brałam dufaston jak juz bylam w ciąży ,okropnie się po nim czułam.Myśle ,że jesteś w ciąży.

Gość dziwna sprawa
Ja po duphastonie czuję się ok, nawet mam wrażenie że wyszczuplałam a zawsze trudno mi było schudnąc, może tego właśnie potrzebował mój organizm. Jeśli czułaś się źle to nie przez duphaston ale przez ciążę. Duphaston jedynie zapobiegał poronieniu. To raczej wyższy poziom estrogenu w ciąży raczej powoduje to że się tak fatalnie czujemy.