Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kici kici miau miau miau

Mój facet nie chce ślubu - nie ma problemu

Polecane posty

Gość kici kici miau miau miau
Witam panie w tak piękny poranek :) Spędzony z cudownym facetem :D Jeśli tak wygląda brak miłości, to oby jak najdłużej mnie nie kochał :P Jedna kwestia mnie zatsnaawia, może Ewa33, ja tez tak mam, szarosc listpadowa lub hellishbloodystorm (bo wy sie najrozsadniejsze wydajecie ;) ) tez tak maja? Jak wypowiadacie swoje zdanie na ten temat to tez wzyscy twierdza ze cos jest z wanmi nie tak a najlepiej od razu ze klamiecie? :) Bo czeu skro moje zdanie jes odmienne od wiekszosci, to od razu oznacza ze jest falszywe, manipulowane, nie moje, narzucone itd? :) Powtórze się... Niby młode pokolenie jest wykształcone i wyzwolone, a wystarczy oruszyc tematyke ślubno dzieciową i u większośc małomiasteczkowośc o kołtuństwo aż bije w oczy.. :P

Gość dupdup srup
i jeszcze jedno argument typu - ślub jest niemodny, to jakaś farsa... - i tym dla was jest ślub?? żal mi takich ludzi tu nie chodzi o kieckę, gości czy wesele na 200 osób, ale o to że on was wybrał, że chce mieć was na tylko dla siebie i chce o tym światu ogłosić, że w tym wielkim dniu patrzy na was wspaniale i jest dumny że ma tak wspaniałą żonę z którą będzie na dobre i złe jeżeli chrzanicie na początku o rozwodach to po jakiego diabła jesteście z gościem jak z góry zakładacie rozstanie napisałam o połowie dlatego że są osoby ceniące wolności, po jednej jak i po drugiej stronie ale czy na starości też wam będzie to odpowiadało? wątpię

Gość a ja bede miala slub
pod koniec wakacji :) Można żyć bez ślubu, jasne, ale o ile jest się pewnym danej osoby i odrzuci jakieś głupie przesądy (typu: po ślubie się tyje, albo: małżeństwo moich rodziców było koszmarem, ja tak nie chce - bo to zależy tylko od ludzi, nie od ślubu) to chyba same pozytywny. Jestesmy razem 9 lat, w tym zwiazku to ja akurat długo broniłam swojej niezależności (dwa razy mi się oświadczał i odmówiłam, wytrwały jest :D) ale teraz moje powody wydają mi się dość błache - "bo jesteśmy razem bo się kochamy a nie bo coś podpisaliśmy" albo "niech trzyma nas miłość a nie papierek" poza tym widziałam dużo nieudanych małżeńśtw... W miłości trzeba zaryzykować, nie ma wyboru, inaczej nie kocha się w pełni. Nie można kochać na pół etatu, asekurancko, z doskoku. Jasne, bez ślubu też - ale paniczna niechęć przed małżeństwem to symptom, że coś jest nie tak, albo że osobnik nie wszystko sobie jeszcze poukładał. Skoro i tak chce być z tobą na dobre i na złe - czemu zapiera się rękami i nogami przed czymś, co ułatwia życie? (zwłaszcza jesli drugiej stronie zależy na ślubie). A jeśli cały czas myśli o wyjściu awaryjnym (które przecież nawet po ślubie jest realne!) to znaczy, że chyba nie chce być z tobą na dobre i na złe, w miłości i w chorobie, i poki smierc was nie rozlaczy ;)

Ale czemu od razu - \"paniczna niechęć do ślubu\"??? To nie ma stanu pośredniego między panicznym pędem do ślubu a paniczną niechęcią? Nie można poprostu nie mieć potrzeby wzięcia ślubu?

zarówno paniczna niechęć do ślubu, jak zachalne parcie do ołtarza jhest niewłasciwe

autorko - odbierasz sobie jedyną okazje, wywołania zazdrosci u wszystkich niezamężnych kolezanek poprzez wklejenie na naszej klasie 167 zdjec slubnych... czy aby na pewno warto? :P

Gość kici kci miau miau miau
"tu nie chodzi o kieckę, gości czy wesele na 200 osób, ale o to że on was wybrał, że chce mieć was na tylko dla siebie i chce o tym światu ogłosić, że w tym wielkim dniu patrzy na was wspaniale i jest dumny że ma tak wspaniałą żonę z którą będzie na dobre i złe" I tak mnie wybrał, i tak ma mnie tylko dla siebie, na spędy rodzinne i inne imprezy chodzimy razem więc całemu światu nic nie trzeba ogłaszać bo cały świat widzi, w jednym dniu patrzy wspaniale? Eee tam, on co zień tak na mnie patrzy :P i jest dumny że ze ma wspaniała kobietę, która nie musi byc żoną żebyśmy byli na dobre i na złe :) komiczne - od wywoływania zazdrości u niezamężnych koleżanek wole wywoływac szok i niedowierzanie u tych zamężnych :P Wiesz ile zabawy może dostarczyc obserwowanie mężatek z okrągłymi ze zdziwienia oczami i oburzonym tonem mówiącymi przeważnie: NO JAK TO? albo NAP EWNO ON CIE DO TEGO ZMUSZA! Nie sa w stanie ojąc że można nie chcieć tego co większość Taa, a ja jestem taka mała, biedna, niesamodzielna i się daje do wszystkiego zmuszać :) Ale tak ogólnie... My tego tematu nie podejmujemy, raz zostało ustalone i już. Natomiast obserwując reakcję otoczenia (bardzo zbliżone do tych na forum) tylko sie upewniam że robię dobrze I moj paskudnik kochany ma rację :D Nie dam się wcisnąć w schemat choćby nie wiem co o mnie mówiono :P

dupdup srup Nie zgadzam sie z Twoja opinią.Cytuję \"Jasne, bez ślubu też - ale paniczna niechęć przed małżeństwem to symptom, że coś jest nie tak, albo że osobnik nie wszystko sobie jeszcze poukładał. Skoro i tak chce być z tobą na dobre i na złe - czemu zapiera się rękami i nogami przed czymś, co ułatwia życie? (zwłaszcza jesli drugiej stronie zależy na ślubie). A jeśli cały czas myśli o wyjściu awaryjnym (które przecież nawet po ślubie jest realne!) to znaczy, że chyba nie chce być z tobą na dobre i na złe, w miłości i w chorobie, i poki smierc was nie rozlaczy \" To napisała osoba majaca lat 15 albo jakas romantyczka nie zdająca sobie sprawy z realiów zycia. Szczególnie smieszny jest fragment o tym byciu na dobre i na złe w miłości i chorobir.

droga autorko, jezeli rzeczywiście rozumiesz to, że rozwodnik ma prawo nie chcieć kolejnego ślubu, to gratuluję dojrzałości :) rzeczywistosc cześć:)

Ja tez nie jestem zwolennikiem małżeństwa, na co moja kobieta sie godzi i nie protestuje... Nie jest tez raczej nieszczesliwa z tego powodu, bo gdyby tak było, to na pewno by mi o tym powiedziała... Ale jesli za pare lat będzie jej na tym zalezalo, to mysle ze moge dla niej to zrobić - wiekszosc kobiet chciałby jednak to przeżyć i mieć męża a nie faceta tylko. Nie chce jej kategorycznie tego pozbawiać tylko z powodu wlasnego widzimisie

no właśnie nie jest rozwódką i ślub jest jakimś tam dla niej przeżyciem... Kiedy sie nad tym zastanawiam, nie wiem czy chce jej to przeżycie odbierać

no, tak, skoro jeszcze na własnej skórze nie doświadczyła...:) ostatnio doszłam do wniosku, że trzeba dorzucić jeszcze parę cech do wizerunku faceta idealnego dla mnie : rozwodnik, żeby nie chciał slubu, i dzieciaty, żeby mu nie przeszkadzało, że ze mną potomstwa mieć nie bedzie :D:D:D

no nie doswiadczyła, a ja nie jestem aż taki oporowy w tych kwestiach... Jesli wyczuje, że jej zależy to co mi tam :)

Nie tylko rozumiem ze rozwodnik może nie chcieć kolejnego ślbu, ale rozmiem tez że nawet nie-rozwodnik albo jakikolwiek człowiek może mieć powody żeby ślubu nie chcieć - a moją rolą nie jest nawracanie kogoś, zmienianie mu poglądów czy zmuszanie. Kocham i szanuje zdanie, gdyż nie jest to dla mnie żaden problem :) komiczne - jeśli ona zechce, a dla ciebie to żaden większy problem to żadnego konfliktu tu nie widzę, i ok :) Mój mówi nie, a mnie to absolutnie nie przeszkadza. Ślub rzeczywiście może byc dla większości kobiet jakims przeżyciem, ale ja jestem zwolenniczka przeżyc nieco ciekawszych i może odrobinę bardziej ekstremalnych, wiec w ślubie nie widze nic nadzwyczajnego :D

A, i nie czuje żeby mój facet mnie czegos pozbawiał :) A to czy będę go nazywać męże, partnerem, konkubentem czy wrednym paskudnikiem (bo tak najczęściej :) ) nie robi mi róznicy :) Kochamy się, jesteśmy razem bo tak chcemy i reszta nam wsi :D Sie dobraliśmy, nie ma co :P

A ja właśnie takiego wynalazłam (a raczej on mnie) - spokojnego kochającego dzieciatego rozwodnika :) Lepiej nie mogłam trafić :)

nie chcecie dziewczyny mieć własnych dzieci?? komiczne fakt- a ty? nie zamierzasz mieć dzieci?

ike, ja już dziecko mam :) i wystarczy mi :) A nie czułabym się w porządku wiążąc się z bezdzietnym i pozbawiając go świadomie mozliwości przekazania swojego DNA (brzmi, jakbym ironizowała, ale tak nie jest).

ike - ja nie chce mieć własnych dzieci :) żadnych dzieci :)

kyyrenko - ja dla kobiet zawsze jestem bardzo milusi w dobrym tego słowa znaczeniu... tylko, że mam dość wąską definicje, która opisuje osobnika godnego noszenia miana kobiety :P moja kobieta też mi nie sugeruje, ze jej coś odbieram... ona na razie mi niczego nie zasugeruje bo to jest ta faza, kiedy jej cholernie zalezy - widze to... ale jesli to przeżycie (ślub) miałoby być dla niej naprawde ważne i miałaby z tego powodu poczuć sie szczęśliwa (romantyczne pierdolety - pierścionek zaręczynowy, obrączki, nie opuszcze aż do śmierci itp) do cholery nie jestem aż takim oporowym betonem, zeby jej tego nie dać :)

hmmm w zasadzie też chciałam poprzestć na synku;) nawet jak kupowalismy mieszkanie to 2 pokojowe bo przecież większego nie trzeba:O a potem jednak maż zaczo przebąkiwać o tym że chciałby też być akim prawdziwym tatą a domi mu wtórowal że nie chce być jedynym dzieckim i dałam się przekabacić;) a było już tak pięknie:D

Chmielewska ładnie określiła tę fazę : "jak on/ona ślicznie pluje" :D To jesteś lepszy ode mnie, ja nie tylko nie zgodziłabym się na ślub, ale i na zamieszkanie razem...i możesz mnie nazwać betoniarką :D:D:D

ike - swoich nie, ale jakby mi facet zaszedł, urodził i wychował, to w zasadzie też jedno mogłabym mieć :)

ewentualnie mogę mieć;) dobre podejście do ojcostwa:) hmmm ale ty miałeś ślub kościeny?? czy cywilny? u mnie bylo dość na odwrót- pierwszy cywilny drugi kościelny

ike :"prawdziwym tatą"...i dlatego właśnie ja potrzebuję kogoś, kto tym prawdziwym tatą już jest :)