Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szesnastolatka

Zaniedbana grzybica pochwy

Polecane posty

Gość Szesnastolatka

Witam! Mam 16 lat i grzybice pochwy prawdopodobnie od 3 lat, ale nakgorsze jest to, że jej nie leczę. Nie mam jakiś poważnych objawów, ale mam takie jak: swędzenie, białe upławy (dosyć żadko je mam) i takim widocznym objawem jest jeszcze to, ze na majtkach pokawiają sie czarne kropki, które sa w tej wydzielinie. Prosze pomóżcie. Nie chce isc do gonekologa, a nie wiem czy pomoze cos bez recepty, bo to zaniedbałam. Wstydze sie powiedzieć mamie, a boje sie ze moge zarazic kogos z domowników, np. poprzez wspólne pranie ręczników. Czy to możliwe? Prosze pomóżcie.

Lepiej idź do lekarza...większość leków jest na receptę... 3 lata z tym chodzisz? a jeśli to nie grzybica? my Ci nie powiemy co Cię gryzie tylko lekarz

Gość KOBIETKA wESOŁA
Lekarz jest potrzebny... jeżeli sprawa jest zaniedbana... a na początek Clotrimazolum... raczej tanie i bez recepty. A rozmowę z mamą też polecam, każda kobietka miała coś takiego przynajmniej raz w zyciu... mama też. I nie mart się, do grzybicy nie jest niezbędny kontakt seksualny z chłopakiem... śmiało... do mamy!

Gość IDZ DO LEKARZA
i to jak najszybciej....nieleczona grzybica moze prowadzic do powstania raka szyjki macicy Nie masz sie czego wstydzic idac do lekarza on od tego jest by Ci pomoc:) najlepiej powiedz tez mamie a wtedy ona pojdzie z toba

o jezu współczuję przyszłemu niedoszłemu jak wloży rekę w te gacie pewnego razu:o bleee jak mozna tak o siebi enie dbac

Gość powinnaś
pójść do ginekologa. To nic strasznego