Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lupita12

KIEDY DANONKI???

Polecane posty

Ehh, no ja się nie dziwię że ono nie chce jeść jak matka dziwaczy i do przedszkola swoje żarcie przynosi. Przecież ono może być totalnie przez grupę z tej okazji odtrącone - i z nerwów bóle brzuszka, brak apetytu... Tak myślę. Przecież żadne skrajności nie są dobre. Wystarczy być trochę "wachniętym" w dobrą stronę ;)

Hehehe, ja też nie popieram takiej skrajności. Najczęściej ta niechęć do jedzenia jest z winy rodziców. Moja szwagierka jest przedszkolanką i opowiadała jak przychodzą mamusie i mówią, że dzieciaczek nie je nic co jest czerwone, albo zielone. Szaleństwo. Umiar we wszystkim i myslę, że będzie dobrze :)

Gość nie wiem czy to ma związek ale
jak mały jest u mnie a jej nie ma to je prawie wszystko. Specjalnie jak wiem ze ma przyjsc to robie mu zupe i drugie danie on by jadl i to chętnie tylko ze nie to co mama mu daje i ta babka sama go "głodzi " zamiast dac dziecku czasem kawałek kotleta to gotuje sojowe pulpeciki:o

Ojj no i własnie o tym też mówie. Sojowe kotleciki owszem, ale też bez przesady. Kawałek mięska też będzie dobre. Moja szwagierka ma w odwrotną stronę dzieci jedzą non stop kotlety i jeden z maluchów się buntuje. Jak przyjeżdza do nas to zapiekanka z warzywami z mięsem, naleśniki wszystko tylko żeby było inne od tego co mama daje. Ileż można jeść rosołu z makaronem, kotletów itd.

Alergie wynikiem zdrowego jedzenia? :D Albo historia wyssana z palca, albo lekarz który to stwierdził głupi jak but. Idąc tym tokiem rozumowania wszyscy powinniśmy być uczuleni na np. oliwki, a już na pewno na alkohol ;)

Gość fintifluszka
Ja chciałam tylko rozwiać wątpliwości wokół wieku od którego producent poleca podawać danonki. Gdy mój synek miał ok 8 miesięcy napisałam do firmy danone poprzez formularz kontaktowy i otrzymałam odpowiedź, że danonki należy podawać dzieciom po ukończeniu trzeciego roku życia, ponieważ są produktem z fermentowanego mleka krowiego, które jak wiadomo, można podaważ od 3 rż-ponieważ mój syn je płatki (obecnie ma 18 msc) na krowim mleku więc ta odpowiedź mnie nie zniechęciła, bardziej mnie martwią te doniesienia od @chemical

Gość napychajcie
dzieciak danonkami, parowkami, herbatkami...a potem dziw , ze w wieku 3 lat-dzieciak chce jest tylko parowki i czekolade...i marudzi przy jedzeniu-nalezy ksztaltowac w dzieciach pewne zdrowe nawyki zywieniowe-i nie rozumiem tego szalu na danonki...co to kurwa ma byc? bomba cukru i tyle-wiec ldatego dzieciaki chcetnie je jedza.. nie piscie za 4 lata glupot w stylu-corka nie chce jest ,ma nadwage, podjada chipsy...powodzenia drogie mamy