Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrusiaaa

Tabletki antykoncepcyjne ? ZA / PRZECIW.

Polecane posty

Gość karrusiaaa

Wiem wiem, że tematów o tabletkach jest już mnóstwo. Dlatego wybaczcie, że rozpoczynam nowy. Myślę, o rozpoczęciu brania tabletek anty. Jednak zanim .. przystąpie do tego, chciałabym znać wasze opinie. Najbardziej, chodzi mi o skutki uboczne, których bardzo się boje..

Gość Szesnastolatka
Nie powinnas ich brac, ponieważ skutkiem ubocznym moga byc wszelakiego rodzaju wady w układzie rozrodczym. Mozesz tez pozniej urodzic niepełnosprawne dziecko. A pozatym jesli jestes katoliczką, to to jest niezgodne z tą wiarą.

Gość w tym kraju 90kilka
procent to katolicy i jak to sie ma do przestrzegania na co dzień 10 przykazań?:o

ZA: uregulowanie cyklu miesiączkowego zazwyczaj mniej bolesne i krótsze miesiączki zmniejszenie PMS często lepsza cera najpewniejsza antykoncepcja zmniejszenie ryzyka raka jajnika PRZECIW: ataki migreny, jeśli masz do niej tendencję kłopoty z krzepliwością krwi (zbyt gęsta, jeśli palisz-zwiększone ryzyko zakrzepicy żył) czasami tycie po odstawieniu-rozregulowanie cyklu, czasami kłopoty z zajściem w ciążę przez jakiś czas, kłopoty z cerą zwiększona suchość błon śluzowych (co może skutkować podrażnieniami pochwy, kłopotami w przypadku noszenia szkieł kontaktowych) zwiększona podatność na infekcje i stany zapalne pochwy przy długotrwałym braniu-mogą pojawić się kłopoty z wątrobą

Gość sasad
Podnosze, poniewaz rowniez chce cos wiedziec na ten temat:)

Gość do szesnastolatki
skąd ty wzięłaś te bzdury???? z kosmosu, z zeszytu do religii czy z bezdennej pustki własnej głowy???? kreteczka wymieniła część skutków ubocznych - myślę że i tak najlepiej zajrzećdo ulotki dowolnych pigułek - tam jest wszystko i pamiętać trzeba że najważniejszy plus pigułek (świetna antykoncepcja) występuje o KAŻDEJ kobiety a skutki uboczne - u niewielkiego odsetka w ulotce przeczytacie o częstości występowania

Gość spontan
najlepsza rada jest pojście do lekarza , on przeprowadzi wywadd i bedzie wiedział co przepisac

do szesnastolatki to kompletne bzdury. jeszcze nigdy nie słyszałam aby pigułki miały związek z rozwojem płodu. ja brałam tabletki przestałam brać bo chciałam mieć dziecko i urodziłam ZDROWE i teraz znowu biore. jestem zdecydowanie ZA

Gość do szesnastolatki
a ta szesnastka parę topiców niżej pisze że od 3 lat łazi z nieleczoną grzybicą, bo się wstydzi iść do lekarza i się głupia pyta czy to groźne a innym wciska kity że od pigułek się dzieci niepełnosprawne rodzą

Gość NIE POZNAJ SWOJE CIALO
POZNAJ SWOJ ORGANIZM ZAOBSERWUJ SLUZ MIERZ TEMPERATURE PO ROKU BRANIA TABLETEK I STOSOWANIA GUMEK PRZERZUCLISMY SIE NA GUMKI TYLKO I UNIKAMY DNI PLODNYCH