Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nouveau

hostessa

Polecane posty

Gość nouveau

ma pytanie dotyczace zawodu wymienionego w temacie... Planuje zaczac tam prace jednak mam mieszane uczucia...;/ slyszalam dobre i zle opinie...numer to pracodawcy mam po znajomosci wiec raczej $ dostane :P o to sie nie martwie...tylko nie mam pojecia jak to wyglada...mowili ze to nie jest taka kolorowa praca jak sie wydaje... Mozecie powiedziec jak to wyglada?? Albo jak wy traktujecie takie dziewczyny ktore was zaczepiaja jakas promocja?? I jeszcze mam takie pytanie...czy hostessa dostaje jakies ubrania zeby cos promowoac? Czy musi sobie zrobic odpowiednia fryzure, makijaz, etc.? Czy to wszytsko jest w jej wlasnym zakresie??

Jeśli jesteś hostessą w jakimś supermarkecie to kolorowo nie jest na pewno. Mnie osobiście te marketowe zaczepiaczki irytują. :P I praca na pewno ciężka. Co do ubioru to zależy co promujesz. Często widzę dziewczyny w jakichś fartuszkach z logo tego co promują. Albo czapka, abo plakietka, albo cały strój. Musisz sama zapytać. Co do fryzury i makijażu to chyba wymagań nie ma. Generalnie musisz się cały czas uśmiechać, rozmawiać z klientami, zachęcać do kupna Twojego towaru itp itd. Ciężka praca wbrew pozorom.

Gość nouveau
no ja tez z tego co pamietam to zawsze je omijalam :P ale wiadomo ze na poczatek to mi beda kazali isc do supermarketu...potem moze beda jakies oferty bardziej na "poziomie" :P a myslicie ze na pierwszy raz to mnie tam sama postawia czy raczej bede miala kogos do pomocy? Jeszcze mam troche czasu zeby sie zdecydowac bo musze ksiazeczke sobie wyrobic...

Gość zależy od pracodawcy
co dostaniesz, do niektórych promocji są ciuchy, a nawet fryzjer i wizażysta, w innych dostajesz tylko stolik i towar czy ulotki do rozdawania.... a kolorowo aż tak nie jest, wyobraź sobie że przez 10h musisz być tak samo uśmiechnieta, kulturalnie odpowiadac na głupie pytania, zaczepki facetów itp ale grneralnie to nie zly sposób na dorobienie paru groszy

Na początku pewnie kto.ś Ci objaśni co należy do twoich obowiązków ale nie wiem czy Ci dadzą kogoś do pomocy. Zależy od konkretnego sklepu. Aha i na pewno będą Cię sprawdzać. :)

bylam kiedys hostesa na poczatki w supr marketach poniej byly lepsze propozycje generalnie wspominam z usmiechm choc juz nigdy by sie na taka prace nie zgodzila, przez tyle godzin stac usmiechac sie i ciagle wpychac jakies badziewie do ktorego sam przekonana nie bylam no ale cos od czego trzeba zaczac

chyba najprzyjemniej jest na zamknietych targach branzowych -takich gdzie przyjeżdżają tylko konkretnie zainteresowani daną branża- zazwyczaj przedsiebiorcy, bo jest mniej ludzi, ludzie zazwyczaj są na poziomie, lepiej płacą no i jest mnóstwo fajnych gadżetów...

Gość nouveau
wlasnie zalezalo by mi bardziej zebym sama mogla sie pomalowac i zorbic fryzure bo wtedy czuje sie najlepiej i najpewniej :P no tak..sprawdzac tez beda mogli... czyli przysla do mnie podstawionego klienta zeby ozabczyc jak sie zachowam tak?:P cfaniaki :P a co innego byscie proponowali zeby sobie dorobic dla mlodej dziewczyny bez doswiadcznia? teraz jestem po maturze i mi sie nudzi w domu :P rodzice mowia ze hostessa to dobra praca na poczatke bo zdobede doswiadczenie, bede miec duzy kontakt z ludzmi, otworze sie bardziej na innych, nie bede miec jakichs zahamowan zeby do kogos zagadac itd. a to jest dosyc wazne w doroslym zyciu... Wiec oni mi pod takim wzgledem ta prace doradzaja... Mi by sie podobala najabrdziej praca w solarium :D :D :D

Gość nouveau
najbardziej boje sie tego stania w szpilkach tyle godzin :P lubie chodzic na wysokich butach..ale jednak to jest sporo czasu... A jak czesto dotaje sie jakies promocje i od czego zalezy intensywnosc tych propozycji od pracodawcy??

No mogą podsyłać podstawionych klientów. :) Sporo jest pracy tak naprawdę. W dużym mieście mieszkasz ? Popatrz sobie na ogłoszenia na www.gumtree.pl tam jest sporo ogłoszeń co do prac dorywczych więc można coś znaleźć. Praca w sklepie odzieżowym Ulotki (choć to takie średnie) Kelnerka na wakacje Hostessa ale np w klubie Do tego pochodź po mieście po prostu bo bardzo dużo ogłoszeń jest na drzwiach po prostu :) No i jeszcze w galeriach do butików sporo osób na wakacje potrzebują. Absolutnie nie polecam stania w szpilkach. :) Z tego co wiem, to trzeba mieć buty z zakrytymi palcami tak a propos ale w szpilkach nie dasz rady. Od samego stania będzie Cię kręgosłup napieprzał a co dopiero w niewygodnych butach. A jak czesto dotaje sie jakies promocje i od czego zalezy intensywnosc tych propozycji od pracodawcy?? Tak często jak często jest na to zapotrzebowanie. :P Trudno mi powiedzieć ale to wszystko zależy od pracodawcy i z nim musisz się dogadać.

w solarium porażka- gorąco i jeszcze ci ludzie, którzy tam przychodzą.... ilosc propozycji, zalezy w duzym stopniu jak dana osoba jest obrotna- ja np. pojechałam na jedne targi z jedną firmą- zaraz złapałam tam kontakt z kilkoma innymi agencjami i również bezpośrednio z pracodawcami (tak jest najlepiej bo najwięcej mozna zarobić)

dla mnie stanie w szpilkach to coś naturalnego :D, nogi mnie bolą w płaskich butach- wzrost w tej pracy jest dośc ważny, bo musi cię być "widać' w tłumie, żeby ludzie zwracali uwagę, ja mam 173 i zawsze ok. 10 cm obcas brałam do takiej pracy - a pełne buty trzeba mieć tylko przy artykułach spozywczych :D

Gość lalka86
u mnie to jeszcze byo tak, że nie możesz mieć mocnego makijażu wlosy zwiazane/spiete paznokcie tylko lakier bezbarwny zero biżuterii/zegarków buty z zakrytymi palcami, czarne, eleganckie na plaskim obcasie dól jak nie dali czegos to czarne proste spodnie nie wspominam milo promocji, ten ból nóg i wieczne zmęczenie, kiedyś przez bożym narodzeniem stalam 21 dni, dzień w dzień, zarobiam okoo 2 tys wtedy ale schudam 8 kg w 3 tygodnie, do dzisiaj mam okropne rozstępy, i prez 12 godzin, dzień w dzień, promocje to masakra :O nie polecam chociaż zależy też z jakiej firmy bo bywao lepiej i gorzej

Gość nouveau
noo w butikach tez jest sporo pracy, bo niedawno tworzyli nowy supermarket wiec prawie w kazdym miejscu jest ogloszenie ze szukaja kogos, ale mnie interesuje raczej taka praca ze mam ja w takie dni jakie mniej wiecej chce a nie ze musze isc codziennie...bo jednak troche wakacje mam juz zaplanowane a nie wiem czy zgodzi sie ktos zeby mi dac np.w lipcu tydzien urlopu bo jade nad morze :P wulgarna_sucz zieki za stronke cos zaraz poszukam ;)

Gość nouveau
lalka86 to na jakiej promocji Ty stalas ze mialas tak rygorystyczne wymagania?? Wg.mnie by nie powinni mowic jaki makijaz etc. bo to Ty wiesz najlepiej jak sie najlepiej prezentujesz....

Gość lalka86
no to fakt, moja agencja byla beznadziejna, i jeszcze kontrole :O najlepiej mi się pracowalo bezposrednio dla przedstawilcieli, stawka lepsza i sie tak nie docepiali do wszystkiego, stalam glownie w marketach, jakies 2 lata, jeszcze podczas liceum, chyba z 3 razy mi się zdarzyla akcja poza marketem, a zawsze najwyzsze stawki (jesli mowa o marketach) mialy dziewczyny stojace "na alkoholach" :)

Gość nouveau
a od czego zalezy rodzaj promocji?? Od wygladu?? Od ilosci sprzedanych produktow? I czy oni wtedy sami dzwonia i sie pytaja czy chcesz stac tam i tam?

Gość lalka86
zależy od produktu czy usługi, którą promujesz:) zazwyczaj masz określoną z góry jakąs tam ilość sztuk , które musisz sprzedać, czy iluś tam klientów musisz zdobyć i targety, jak przekroczysz jakis poziom np 100 sztuk sprzedanych za dzień to masz np 2 zł więcej za godzinę, ja na poczatku sama dzwoniłam zawsze i się dopytywałam czy nie ma jakiejś promocji na weekend a potem, jak zobaczyli, że mi dobrze idzie, sami do mnie dzwonili i mogłam sobie brać co lepsze promocje :) 🖐️

Gość nouveau
no to super mialas..:) a macie jakies takie rady jak latwo zyskac klientow?? :D chyba sie zdecyduje na ta prace ale bede ja traktowac tak swobodnie...chyba ze mi bedzie dobrze szlo ;) ale jak mi nie bedzie odpowoiadac to najwyzej zrezygnuje :P