Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

czym zastąpić sól? czy jest coś co jest słone a nie ma w sobie soli?

Polecane posty

Będzie trudno... Ja do zupy jak musiałam ograniczyc sól dawalam oregano, troche pomaga i przyprawy "ostre" Ale brokuły sa bez smaku... bez soli to nie wiem:O

Gość a moze spróbuj
soli ziołowej? ona jest zdrowsza

no właśnie mam w domu sól ziołową, ale sprawdziłam skład i oczywiście na pierwszym miejscu sól :o i trochę innych przypraw :( chyba spróbuję z bazylią i oregano

bo wiecie, np. cukier można zastąpić np. słodzikiem, a przecież on z cukrem nie ma nic wspólnego prócz smaku a tak to chemia... a nie ma nic co jest słone a nie jest solą czy jej pochodną?

wiem, że niektórzy w ogóle odzwyczaili się od soli a teraz sól po prostu nie przechodzi im przez gardło :) też do tego będę dążyć ;) ale początki są cholernie trudne, zwłaszcza jak ktoś uzywał jej bardzo dużo :( ja np też nie wyobrażałam sobie herbaty bez cukru, a teraz nie jestem w stanie wypić jej z cukrem :) tylko że cukier to "przyprawa" tylko do herbaty, kawy itp. a sól? dodatek do większości potraw :(

Gość Są takie przyprawy
Fit- między innymi do warzyw, chyba z kamisa ale nie pamiętam. Nie ma w nich soli, tylko kompozycja ziół. Mnie nie pomagały, ale może u Ciebie zadziałają :)