Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twardybrzuch

CZY W 29 TYG CIĄŻY MOŻNA ZACZĄĆ RODZIĆ ? CZY SĄ TU MAMY KTÓRE URODZIŁY W TYM TYG

Polecane posty

Gość twardybrzuch

CIĄŻY ?????????????????????????? W OGÓLE CIEKAWI MNIE SAM FAKT WCZESNEGO RODZENIA ... MAM STRASZNIE TWARDY BRZUCH ALE NIE WIEM JAKIE SĄ OZNAKI NP SKURCZÓW JAK ONE MAJĄ WTGLĄDAĆ CZY SĄ CYKLICZNE ITP CZY PRZY WCZEŚNIAKACH TEŻ NORMALNIE ODCHODZĄ WODY PŁODOWE ? CZEKAM NA ODPOWIEDZI JESTEM TOTALNIE ZIELONA W TYM TEMACIE A CHCIAŁABYM UZYSKAĆ INFORMACJI !!!!!!!!

Gość twardy brzuch
Szukam na kafeterii i nic nie znalazłam o wcześniakach - nie było wcześniej rozmów o wcześniakach ... ??

jest tu temat o dzieciach urodzonych w 25/26 tyg. ciazy ale nie wiem jaks ie rozwinął- nowy temat. a dlaczego uwazasz ze urodzisz w 29 tyg? Mówilas o twardnieniu brzucha lekarzowi?

Gość twardybrzuch
nie wiem czy mam dzwonić do mojej gin wybieram sie do niej w środe albo piątek ... jaka stronka do tego postu o tych dzieciaczkach wcześniakach ??

Gość podobnie
mi sie brzuch "stawial" od 25 tygodnia... kilkakrotnie w ciagu dnia na pewien czas robil sie twardy i napiety... dosc dziwne i raczej nieprzyjemne uczucie... ale urodzialam w terminie... lekarz po badaniu kazal wtedy pic duzo wody z magnezem i wapniem np. muszynianki, to zapobiega wszelkim przedwczesnym skurczom, twardnieniom... wode trzeba przestac pic okolo 33 tygodnia:)

Można urodzić w 29 tc., ale wcale to nie oznacza, że z Tobą tak właśnie będzie. Ja urodziłam Bliźniaki w 26/27 tc. - w pierwszej dobie 27 tc właściwie. Wody odeszły mi w przedostaniej dobie 26 tc. - normalnie, jak podczas każdego porodu. Z tym, że mi brzuszek twardniał (a właściwie był cały czas twardy) już od 20 tc., do tego miałam skróconą szyjkę. Zażywałam leki, ale niestety nie pomogły i ....... Małe przyszły na świat. Dziś mają 1,5 roczku i są zdrowymi, radosnymi Rozrabiakami:) Aczkolwiek, ja na Twoim miejscu jednak bym się jak najszybciej skontaktowała z lekarzem. W ciąży trzeba dmuchać na zimne. Podaję Ci link do tematu, w którym zebrało się kilka Mam Wczesniaczków http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3653178 Oraz temat założony przez przesympatyczną Mamę Patuni http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3756876