Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedronkożerna

Kto mieszka w sąsiedztwie uciążliwych sklepów?

Polecane posty

Gość Biedronkożerna

Może ktoś mi poradzi, życie nagle stało się gehenną. Wyjąca klimatyzacja- Także w nocy wywołuje wibracje ścian budynku- jeden ryk. Chłodnie pracują tak, że słychać je w sypialni, a co gorsze w poduszce, gdy się głowę położy No i jakieś mole spożywcze ngle fruwają Mam ochotę uciec, nie mam dokąd. To jest budynek mieszkalny, ale tylko trzy rodziny, niech ktoś powie jak wygrać, do kogo iść po pomoc.

Gość Biedronkożerna
Pieprzę ich draże, brzydzę się .

Gość lepsze są chipsy
:classic_cool:

Gość okolice tzn
ja mam wrednych sasiadow i nie ma na nich bata.

Gość Biedronkożerna
Ale mi chodzi o prawo. Klima przy moim oknie jak w fabryce

Gość okolice tzn
trzeba by sprawdzic ile to decybeli, jesli ponad norme to mozna szalec, jesli w normie to raczej nie ma szans na wygrana;/

Gość Biedronkożerna
jak mam to sprawdzić?

Gość okolice tzn
ppewnie jakim urzadzeniem..musisz poszukac na necie jaka jest norma i jak to sprawdzic, moze trezba isc do urzedu mista albo innej instytucji i popytac o normy.

Gość Biedronkożerna
Kto to mierzy?

Gość okolice tzn
nie mam pojecia, ale napewno ktos mierzy. zapytaj w urzedzie albo strazy miejskiej oni sa od zaklocania porzadku chyba.

Gość Biedronkożerna
Z tą strażą, to może. Przynajmniej powiedzą co robić

Gość okolice tzn
ale nie napalaj sie bo nie latwo pewnie bedzie to wszystko zalatwic. choc uciazliwy halas jest karalny i moze prowadzic sdo wielu schorzen, wiec chyba warto walczyc o swoje.

Gość Ja mieszkam nad Zabką
Nie ma z kim rozmawiać. Ajenci uważają, że nie ich problem, właścicieli lokalu nie obchodzi, bo wynajęli Żabce, asama Żabka obiecuje poprawę, a nie robi nic.

Gość okolice tzn
zalej im sklep :P a tal powaznie to chyba lepiej mieszkac nad niz pod;/

Gość Ja mieszkam nad Zabką
Nie mieszkałam pod, ale jest takie zjawisko, że jak ktoś tam biega na obcasach, to słychać jakby z góry. A lodówki stoją blisko ścian, to wibruje cały pokój, jakbyś ucho do lodówki przystawił

Gość Biedronkożerna
Poszłabym spać, ale czekam, ąż padnę, inaczej nie zasnę. Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego we własnym mieszkaniu mam spać w stoperach?

Gość Biedronkożerna
Może ktoś jednak pomoże?

Gość Oczywiście się wtrącę
ja wygrałam ze sklepem. Skróciłam godziny pracy.

Gość amanda147
ja mam to samo zrobili klime w sklepie a ta puszka wychodzi prosto w moje okna niby przez ulice a wyje jak turbina MUSIMY WALCZYC O SWOJE!! mamy prawo do ciszy chocby w nocy zglos to do administracji budynku tylko zaznacz ze najlepiej niech zrobia pomiar w nocy bo wtedy glosniej wyje np z powodu tego ze jest chlodniej i klimatyzacja ustawia sie na wyzszy bieg administracja musi poolac firme ktora przyjdzie i zmierzy poziom natezenia dzwieku dopowiem ze dopuszczalny limit decybeli to 30db w sypialniach i w sanitariatach 40db w nocy dla porownania 30db to tykajacy zegarek czyli skoro ci ryczy na calego to spokojnie wzywaj aministracje bo to jest napewno ponad 30DB nikt nie ma prawa wchodzic nam na glowe !!

Gość badaniami natężenia hałasu
badaniami natężenia hałasu może się zajmować ochrona środowiska, inspektorat wojewódzki, może powiatowy? Albo sanepid? Sanepid może być też dobry na te mole spożywcze!

Gość Gość

Witam! Miałam podobny problem z klimatyzatorem zamontowanym pod oknem. Złożyłam skargę na uciążliwość powodowana przez klimatyzator do Powiatowej Inspekcji Sanitarnej. Ważne żeby zgłosić uciążliwość powodowaną przez działanie klimatyzatora  /hałas/. Przyjechali inspektorzy dokonali badań poziomu hałasu, było przekroczenie dopuszczalnego poziomu 30 db w nocy i 40 db w dzień. Państwowa Inspekcja wydała stosowną decyzję!   Teraz mam problem z Żabką, nad którą mieszkam. Emituje wibracje przez podłogę wstawionymi do sklepu  chłodziarkami. Wibracje czuję w całym mieszkaniu. Nie mogę usnąć przez wyczuwalne wibracje. Padam ze zmęczenia o 3, 4 - tej nad ranem. Umieszczanie  sklepów  spożywczych w budynkach mieszkalnych to koszmar.