Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

wyrwanie zeba z ropa

Polecane posty

moj mi mial tylko wyrwac ta czesc zlamana, dal 3 dawki znieczulenia i myslal ze nie ebdzie bolec ale bolalo masakrycznie ale jak juz zaczal rwac to juz musial skonczyc:( a to byla peknieta czesc czyli tak jakby musial ja wyjac a bolalo jakby rwal:( mojej mamie rwal dentysta zab, ale nie wiedzial ze ropa bo nic nie bylo widac, a znieczulenie nie dzialalo, wyrwal zeba to ropa trysnela :(

no ja tez sie boje:( a pod narkoza jesli chce to musze cos za to dodatkowo placic? bo i tak mamie powiedzialam zeby wziela kase na dodatkowe znieczulenie bo oni panstwowo to maja jakies dupne:o

teraz jak tak ''zabieram'' sline z tego zeba to ropy nie czuje, czuje tylko krew:( nie wiem zobaczymy, ja smarowalam ponad 2 tygodnie dziasla zelem sachol, i juz nie widac ropy pod dziaslem, bo wczesniej to mialam taka mala kulke pod dziaslem:(

no i jednak jade z tym pieknym dziurawym zebem:/ super:( chirurg nie zrobil bo nie mial czasu, a jak poszlam do dentystki zeby opatrunek wsadzila to powiedziala ze nie chce miec nic z tym wspolnego:/

dziura wielka w 6 na dole tak ze mi pestka dzis or arbuza wpadla i nie moglam wyjac:/ wchodzi mi tam caly opuszek palca wskazujacego...:o czekalam na chirurga dzis 2 godziny i powiedzial ze on tego nie zrobi bo nie ma czasu, najblizsze wizyty na lipiec ma:/ super:(

chyba sobie plasteline do srodka wsadze i bedzie po klopocie albo szybciej sama wyrwe:/ jeszcze mama na mnie zla jest bo powiedziala ze moglam isc do innego lekarza od 15:00 do 17:00 ktory przyjmowal akurat we wtorki tylko, i moglam wyrwac prywatnie:( super ale ja w tym czasie akuraz 2 godziny jezdzilam bo jutro egzamin z prawka i w zyciu nie przelozylabym tych godzin:( i tak jezdzilam 27 a nie 30h:(

powodzenia na egzaminie i jak tylko sie z tym uporasz to idz do jakiegos dentysty prywatnie :)

nie mam za bardzo jak bo moge isc tylko do chirurga:( a u nas w koszalinie to jeden chirurg akurat przyjmuje gdzie ja bylam dzis rano:( drugi przyjmuje tam gdzie dzwonilam ale we wtorki tylko:( zab nie boli wiec sie po czesci ciesze ale nie wyobrazam sobie funkcjonowac prawie 2 miechy z tak wielka dziura:(

dobra piekna, ide sie myc, i spac, i psychicznie sie przygotowac na jutrzejszy egzamin:) ale w ogole sie nie stresuje:) bedzie dobrze:) jak nei zdam tez bedzie dobrze:) bede miec nastepny termin i tyle;) dobranoc i milych snow:)

Gość o kurde ja chyba tez mam to co
ty :o Ja siewlasnie wybeiram dod entysty, ale boje sie jak diabli...:o

ja sie nie balam bo nie ma czego:) jak znieczulenie by nie zadzialalo to dentysta by skonczyl i tyle;) teraz sie boje z taka dziura zyc:o:P gorzej jak mi sie zacznie cos robic z tym zebem:(

Gość kamaa12
ja tez mam taka wielka dziurę w zebię bo zwlekałam z pojściem do dentysty teraz to pewnie do chirurga bede musiała isc. ten zab, a raczej korzeń z pruchnicą mam juz od kilku lat i od kilku lat jest w nim ropa, w sumie to nie wielka ilość, teraz to nawet pojawia sie ropa z krwią. Boje sie isc go wyrwac, dziąsło mnie tez bardzo boli jak dotykam. Boje się:( fajna madchen i jak tam po wizycie u tego chiruga?

Miałam usuwany ząb z ropą myślałam że zemdleje na fotelu z bólu. Dentystka stwierdziła że muszę wytrzymać , zignorowała że czułam ból po znieczuleniu i rwała na żywca. Nie rozumie nic z tego słyszałam że zęba z ropą się nie usuwa bo znieczulenie nie działa tylko przepisuje antybiotyk . Na NFZ kto się tobą przejmuje czy boli byle by usunąć .Bezlitośni sadyści.

Gość irokez1900
ja nigdy nie chodzę do dentysty od 6 roku życia sam sobie wyrywam tak samo do lekarza nie chodze bo mam przykład mojej matki która nie chodziła 20 lat poszła a na pierwszej wizycie została wysłana na zabieg usnięcia woreczka żułciowego

Gość katarzynka 2 3 0 7
CHCIAŁABYM SIĘ PODZIELIĆ Z WAMI MOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z WYRYWANIEM ZĘBÓW Z ROPĄ.ZAWSZE SIĘ PANICZNIE BAŁAM DENTYSTY I PRZEZ TO JE STRASZNIE ZANIEDBAŁAM. MIAŁA 5 I 6 DO USUNIĘCIA, BYŁY TO SAME KORZENIE. TAK DŁUGO ZWLEKAŁA, ŻE SPUCHŁAM JAK CHOMIK:-) POSZŁAM DO RODZINNEGO PO ANTYBIOTYK I W KOŃCU WYLĄDOWAŁAM NA FOTELU DENTYSTYCZNYM. ZAPYTAŁAM SIĘ DENTYSTY: CZY ZNIECZULENIE DZIAŁA NA ROPĘ? - ODP. MI, ŻE WSZYSTKIE DZIAŁAJĄ I ZABRAŁ SIĘ ZA RWANIE. USUNĄŁ MI 2 KORZENIE Z ROPĄ W 2 MINUTY I NIC NIE BOLAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!! TAK JESTEM SZCZĘŚLIWA, ŻE JAK CZYTAM O BÓLU PODCZAS USUWANIA ZĘBÓW TO NIE CHCE MI SIĘ W TO WIERZYĆ. NIE BÓJCIE SIĘ I NIE ZWLEKAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ciapun
Ja zwlekalem z wyrywaniem zeba z pol roku (prawa dolna 8) wczoraj rano spuchlo mi pol twarzy. Zakupilem antybiotyk na wlasna reke (duomox1g) bez problemu poniewaz mieszkam w uk a tam bez recepty takie rarytasy. Podeszlo ropa az pod 7ke obok tej dziurawej . Naczytalem sie na forach,iz nie wyrywa sie zeba ze st zapalnym i ropieniem i najlepiej uzywac antybiotyk az opuchlizna nie zejdzie bo sepsa itp. Dzis po poludniu bylem tak opuchniety,ze bylo mi wszystko jedno i pojechalem na chirurgie szczekowa. Chirurg najpierw przebil dziaslo zeby ropa zeszla , znieczulil i w 10sec. Wyrwal dziada-zainfekowana 7 nie 8 . Przepisal antybiotyki na zejscie opuchlizny oraz przeciwko suchemu zebodolowi. Ps powiedzial ,ze duomox to big s**t :) i gdybym nadal zwlekal z pojsciem do dentysty opuchlizna przeszlaby na gardlo i moglbym sie udusic. Tak wiec nie bojmy sie isc do specjalisty zamiast samemu dzialac na wlasna reke polsrodkami. Pozniej tylko wiekszy bol,narazenie zdrowia no i kasa znacznie wieksza.Jestem juz 2h po rwaniu i 1/3 opuchlizny zeszla . Teraz tylko trzeba naprawic reszte zabkow zeby sytuacja sie nie powtorzyla.

Gość gość
No nie ma sensu czekac z zębami. Ja tak miamla ale na szczescie obylo się bez rwania. I tutaj brawa dla ludzi z New-dent w Lublinie na Nowowiejskiego – uratowali m ząbki :)

Gość zuza222
niestety ale nie zadziała

Gość gość
Przygotuj się na to, że będzie bardzo bolało. Nie uciekniesz od tego.

Gość gość
Ja miałam wczoraj wyrwane żeby pod ropa znieczulenie dzialalo do momentu wyrwania zeba . A potem to byla masakra nie umiałam z bólu wytrzymać . Dodatkowo bol utrzymywał sie przez 7 godz. Aprzeciwbolowe nie dzialaja