Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matka-dwojga

Jęczmień.... czy musze isc z tym do lekarza...?

Polecane posty

Kilka m-cy temu na górnej powiece wyszedł mi jeczmien. Pozniej przestał bolec i została taka dosc spora kulka. Cały czas mnie to denerwowalo wiec zaczelam robic cieple oklady z rumianku co zaczelo wyciagac tą ropke na wierzch. Przed wczoraj mi to pekło i pomalutku cos wycieka. Zastanawiam sie tylko czy to mi zejdzie czy moze znów zostanie ta kulka. Moze ktos mial podobny przypadek? Prosze o komentarz. Z góry Dziekuje...

Powiem coś,z czego można się śmiać:) jak tylko zaczynało mi się coś jęczmieniowatego pojawiać na oku,natychmiast pocierałam to złotem. I pomagało. Nie dochodziło do kulki. Babcia pokazała mi tę metodę i jak widać-u mnie przynajmiej-działa:) Całkiem nowa-może prócz rumianku spróbuj jeszcze szałwi-działa przeciwzapalnie-a jak po kilku dniach nie zejdzie to idź do lekarza i powiedz o swoich staraniach. Pewnie przepisze maść z antybiotykiem. W sumie-to się przyda w domu,jak nie teraz to później:)

Gość zanim jeczmien wyjdzie
pocieraj zlotem (najlepiej nagrzanym - wczesniej potartym o jeansy). To nie zabonon...

Gość ja znam lepsza metode
i skuteczna.Po prostu rob cieple oklady przegotownej wody.W koncu jeczmien to wynik przeziebienia,wiec trzeba go dobrze "wygrzac". U mnie jeczmien pojawial sie bardzo czesto,ale nigdy sie nie rozwijal dalej dZieki tym metodom.Ajak zrobilam raz rumiankem to mi sie papralo 3 tyg.Odradzam rumianek.